Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#137 (3) {
  ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
  int(27)
  ["value":protected]=>
  array(27) {
    ["id"]=>
    string(3) "376"
    ["name"]=>
    string(15) "Kárpáteurópa"
    ["company_name"]=>
    string(20) "Kárpáteurópa Kft."
    ["company_city"]=>
    string(8) "Budapest"
    ["company_zip"]=>
    string(4) "1113"
    ["company_address"]=>
    string(20) "Budapest, Rőf u. 8."
    ["vat_number"]=>
    string(13) "12831324-2-43"
    ["company_registration_number"]=>
    string(14) "01-09-705554/6"
    ["licence_number"]=>
    string(8) "U-000272"
    ["email_reservation"]=>
    string(28) "karpateuropa@karpateuropa.hu"
    ["email_reservation2"]=>
    string(0) ""
    ["email_reservation3"]=>
    string(0) ""
    ["websites"]=>
    string(19) "www.karpateuropa.hu"
    ["email_footer_info"]=>
    string(0) ""
    ["order_footer_info"]=>
    string(0) ""
    ["is_travel_agency"]=>
    bool(false)
    ["is_tour_operator"]=>
    bool(true)
    ["is_public"]=>
    bool(true)
    ["is_active"]=>
    bool(true)
    ["insurance_bank"]=>
    string(0) ""
    ["insurance_number"]=>
    string(0) ""
    ["reservation_email"]=>
    string(0) ""
    ["finance_email"]=>
    string(0) ""
    ["nu3_enabled"]=>
    bool(false)
    ["nu3_ta_id"]=>
    NULL
    ["created_at"]=>
    string(19) "2016-05-08 23:05:30"
    ["updated_at"]=>
    string(19) "2022-05-09 10:02:17"
  }
  ["escapingMethod":protected]=>
  string(16) "esc_specialchars"
}
Kárpáteurópa

$result


      

$program


      

$trip


      

$tags


      

$tags_full


  

Herkulesfürdői emlék

Utazás alapadatai 2360

Busz
1 felnőtt
2024-08-31, 5 nap / 4 éj
Magánházaknál|Középkategóriás szálloda
Félpanzió
Szoba
Teljes ár
149.990 HUF /1 fő
  
                                                                                

Herkulesfürdői emlék terkep

Herkulesfürdői emlék
     (Hajózással a Kazán-szorosban)

Herkulesfürdő Krassó - Szörény megyében található, a Cserna partján fekszik. Az itt található meleg vizű forrásokat már a rómaiak is ismerték. Herkulesnek, a melegforrások istenének templomot és oltárt is emeltek is. Természetesen a nevéhez köthető fürdő sem maradhatott el, melynek maradványait ásatásokon meg is találták.

A hely gyógyhatása később sem merült feledésbe, 1773-ban és bécsi orvos megállapította a víz gyógyító hatását, aminek hatására egyre többen látogattak el ide. Elkezdett kiépülni a terület, de korabeli elegáns paloták jó része mára teljesen elpusztult. De persze nem maradt kietlen ez a csodálatos táj, mert a 70-es években, már modern épületekkel kiépült.
Ez csak egy a számos érdekes történet közül, mellyel megismerkedhet a herkulesfürdői utazás során. Tartson velünk és barangoljuk be Románia gyönyörű tájait.

Herkulesfürdői utazás menetrendje:

1. nap: Budapest - M5 - Szeged - Nagylak (határállomás) - Arad (belváros, minorita templom, az újonnan felállított Szabadság szobor, a 13 vértanú emlékműve) - Lippa - Marosillye - Déva (siklóval fel „Magos Déva várához”, Magna Curia kívülről) - szállás Csernakeresztúron.

2. nap: Csernakeresztúr - Vajdahunyad (a Hunyadiak gótikus-reneszánsz várkastélya) - Őraljaboldogfalva (Árpád-kori erődtemplom, Kendeffy-kastély) - Retyezát-hegység / Zerge-havas (autóbuszos kirándulás a 2500 m fölé nyúló csodálatos hegyvidékre) - szállás Csernakeresztúron.

3. nap: Csernakeresztúr - Hátszeg (XIII. században római alapokra épült Demsus-i templom) - Vaskapu-hágó a Szörényi-havasoknál - Karánsebes (rövid séta) - Herkulesfürdő (séta a monarchia közkedvelt fürdőhelyén, az egyik szállodában a Marcus Aurélius korabeli római fürdők, gyógyforrások találhatók) - szállás Orsován.

4. nap: Orsova (1849-ben itt ásták el a szent koronát) - Kazán-szoros (fakultatív hajózás az Al-Duna romantikus sziklaszorosában 20-25 EUR/fő) - Herkulesfürdő (kirándulás a vadregényes Cserna völgyében a víztároló tóhoz, fürdőzési lehetőség az egykori magyar arisztokrácia népszerű gyógyhelyén a Hétforrás nevű szabadtéri strand gyógyvizében) - Orsova (Alion-hegy nyúlványa, ahol a szabadságharc leverése után menekülni kényszerülő elődeink 1849-ben elásták a Szt. Koronát) - szállás Orsován.

5. nap: Herkulesfürdő - Lugos - Temesvár (a Bánát központja, a Ceausescu-diktatúra megdöntéséhez vezető események hős városa, Dómtemplom, vastuskós ház, régi városháza, volt Kormányszéki palota, volt katolikus püspöki palota, stb.) - Nagyszentmiklós (Bartók szülőhelye) - Kiszombor (határállomás) - Szeged - M5 - Budapest. Érkezés az esti órákban.

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, estebéd, idegenvezetés. Az ár a belépőket és a hajózást nem tartalmazza! (Erre kb. 60 RON/fő és 20-25 EUR/fő szükséges!)

Herkulesfürdői utazás egyéb részletei:

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Találkozó: az indulás napján reggel 06.30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött).  

További felszállási lehetőségek: Kecskemét - Auchan park, Szeged - Volán Pu. (Mars tér), Nagylak - határ, illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen!

Szállás: 2 éjszaka Csernakeresztúron a faluturizmus keretein belül magánházaknál kétágyas szobákban fürdőszoba használattal. 2 éjszaka Orsován középkategóriájú szállodában, kétágyas, fürdős szobákban. 

Ellátás: bőséges reggeli és estebéd Csernakeresztúron a magánházaknál, Orsován félpanzió a szálloda éttermében. A tájra jellemző ízek.

Figyelem: A körutazás Európai Uniós tagállamokat érint, magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy személyi igazolvánnyal vehetnek részt az utazáson.

Csernakeresztúr: ez a kis falu, ahová bukovinai székelyeket telepítettek, a Déli-Kárpátok északi előterében, a Cserna völgyében Déva és Vajdahunyad között fekszik. Kiváló kiindulópont a Retyezát hegység / Zerge-havas nemzeti parkjának és 2500 méter fölé nyúló csúcsainak bejárásához.

Orsova: a régi Orsova a Duna duzzasztásával víz alá került. A mai dunai kikötőváros a nemzetközi hirnevű, klasszikus gyógyhely, Herkulesfürdő közelében fekszik, nem messze a vadregényes Kazán-szorostól.

További információk

Hajózással a Kazán-szorosba

Indulás: 2024.08.31., Érkezés: 2024.09.04.

Érintett területek

  • Románia
  • Erdély

További időpontok >>

Indulási időpont

Ajánlatok szűkítése

Ajánlatok

még töltünk