Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#135 (3) {
  ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
  int(27)
  ["value":protected]=>
  array(27) {
    ["id"]=>
    string(3) "242"
    ["name"]=>
    string(23) "A Legjobb Partner Allee"
    ["company_name"]=>
    string(16) "NUR PARTNER Kft."
    ["company_city"]=>
    string(8) "Budapest"
    ["company_zip"]=>
    string(11) "1117 / 1124"
    ["company_address"]=>
    string(47) "Apor Vilmos tér 11-12. / Október 23. u. 8-10."
    ["vat_number"]=>
    string(13) "23331457-2-42"
    ["company_registration_number"]=>
    string(12) "01-09-960500"
    ["licence_number"]=>
    string(19) "U-001259 / U-001399"
    ["email_reservation"]=>
    string(23) "info@neckermannallee.hu"
    ["email_reservation2"]=>
    string(22) "info@webmegrendeles.hu"
    ["email_reservation3"]=>
    string(0) ""
    ["websites"]=>
    string(30) "https://www.neckermannallee.hu"
    ["email_footer_info"]=>
    string(103) "

További kérdéseivel kapcsolatban is szívesen segítünk.

" ["order_footer_info"]=> string(0) "" ["is_travel_agency"]=> bool(true) ["is_tour_operator"]=> bool(true) ["is_public"]=> bool(true) ["is_active"]=> bool(true) ["insurance_bank"]=> string(0) "" ["insurance_number"]=> string(0) "" ["reservation_email"]=> string(0) "" ["finance_email"]=> string(0) "" ["nu3_enabled"]=> bool(false) ["nu3_ta_id"]=> NULL ["created_at"]=> string(19) "2015-04-08 16:30:33" ["updated_at"]=> string(19) "2024-02-23 10:38:06" } ["escapingMethod":protected]=> string(16) "esc_specialchars" }
A Legjobb Partner Allee

$result


      

$program


      

$trip


      

$tags


      

$tags_full


  

Peru-Az Inkák Öröksége

Utazás alapadatai 2226

1. nap: Lima

Elutazás Bu­da­pest­ről egy nyugat-európai át­szál­lás­sal Limába, Peru főváro­sába. Érkezés helyi idő sze­rint az esti órákban, transzfer a szállodába (1 éj). Szállásunk Lima legelőkelőbb negyedében, Mira­flores-ban talál­ható.

2. nap: Paracas Nemzeti Park, Ballestas-szigetek

Elutazás Limából autó­busszal a Csendes-óceán part­vo­nala mentén déli irányba, a Paracas Nemzeti Park­ba. Hajókirándulás a Ballestas-szigetekhez, ahol ping­vi­nek, fókák és tengeri madarak ezreiben gyö­nyör­köd­he­tünk, szerencsés esetben delfinek is előbukkanhatnak (ez Peru első számú tengeri állat­vi­lágot bemutató helye).
Délután to­vább­uta­zás az Andok lábai mentén Naz­cába, szállás (2 éj).

3. nap: Nazca-vonalak, Cantalloci vízve­ze­tékek

A ti­tok­za­tos Nazca-vonalak eredetét a tudósoknak a mai napig nem sikerült tisztázni. A sivatagba rajzolt óriási geometriai alakzatok közül a leg­na­gyobbak (pl. a kondor, a pelikán vagy a hüllő) több mint 100 mé­te­resek. A Pánamerikai országút melletti ki­lá­tó­to­ronyból 3 alakzat látszik valamennyire, de igazából a vonalak a levegőből tanulmányozhatóak.
Fakultatív program: Repülés kisgépekkel a Nazca-vonalak fölé Nazca város repülőteréről.
A fakultatív program ára: 37.500 Ft (ga­ran­tált in­du­lás).
Délután lehe­tő­ség a Cantalloc melletti föld alatti víz­ve­zetékek meg­te­kin­té­sé­re. Ezt az érdekes, föld alatti csa­tor­nákból álló rendszert és a hozzájuk tar­to­zó kör alakú kőépítményeket (kutakat) egykoron a naz­cák építették védekezésül a sivatagi éghajlat miatti állan­dó vízhiány ellen.

4. nap: Pánamerikai országút

Utazás nagyrészt sivatagi tájakon keresztül déli irány­ba a világ egyik leghíresebb útvonalán, a Pán­ame­rikai országúton, amely az amerikai konti­nen­sen talál­ható országok többségét összeköti. Útközben többször keresztezünk termékeny folyó­völ­gyeket, amelyeket az Andok vízgyűjtő terü­le­teiről eredő folyók táplálnak (fotószünetek). Érkezés Arequipába, Peru második leg­na­gyobb váro­sába, majd a szállodai szobák elfoglalása (1 éj).

5. nap: Arequipa

Arequipa, az örök tavasz városa közel 6000 méteres hegyek lábainál fekszik. A város nagy ne­ve­zetes­sé­ge a Szt. Katalin-kolostor, Dél-Amerika egyik leg­je­len­tő­sebb gyarmati korból származó emléke. A hatalmas (100 m x 200 m) területen fekvő, magas falakkal körbevett épü­let­együt­tes valóságos város a város­ban, amelynek meg­te­kin­té­se a turisták számára egyfajta időutazással ér fel.
Ezután a város egyéb ne­ve­zetes­sé­geivel ismerkedik a csoport: ka­ted­rá­lis, mo­nu­men­tá­lis főtér, Jezsuita temp­lom (melynek egyik kápolnája olyan szép, hogy Arequipa Sixtus-kápolnájának nevezik), Carmen Alto kilátópont stb.
Délután utazás az Arequipát Punóval összekötő or­szág­úton. Az Andok hegységen át vezető vad­re­gé­nyes országút áthalad egy 4000 méter feletti hágón is (fotószünet). Szállás a Titicaca-tó partján fekvő Pu­no városában (2 éj).

6. nap: Titicaca-tó, úszó szigetek, Sillustani, Puno

Félnapos hajó­ki­rán­du­lás a világ leg­ma­ga­sabban (3820 méteren) fekvő hajózható taván, a Titicaca-ta­von. Látogatás a nádból készült úszó szigeteken, is­mer­ke­dés az ott élő indiánok életével. Fő tevé­keny­ségük a halászat, illetve az aján­dék­tár­gyak készí­té­se, melyeket a turistáknak árulnak.
A délutáni programunk Sillustani meg­te­kin­té­se. A közeli Umayo-tó partján álló ősi, kerek alaprajzú te­met­ke­zési építmények Peru leg­fon­to­sabb tör­té­ne­lem előtti korból származó emlékei közé tartoznak.

7. nap: Raqchi, Andahuaylillas

Egész napos utazás autó­busszal Punóból Cuzcóba az Andok fennsíkon keresztül. Útközben a kö­vet­ke­ző ne­ve­zetes­sé­geket tekintjük meg: Raqchi (egy nagy inka város romjai), Andahuaylillas (bájos andesi falu, temp­lomában gyönyörű festmények). Szállás Cuz­cóban (3 éj).

8. nap: Machu Picchu (vistadome vonattal)

Egész napos kirándulás pano­rámatetős vonattal Földünk talán leglátvá­nyosabb romváro­sába. A vonat gyönyörű andesi tájakon halad keresztül. A végállomástól, a dzsungelben fekvő Aguas Calien­tes-ből kisbuszokkal viszik a turistákat a 400 méterrel feljebb lévő romterület bejáratához. A vad­re­gé­nyes hegycsúcsok, a mélyen alattuk kanyargó fo­lyó, a buja növényzet és a ti­tok­za­tos inka romok lát­vá­nya minden perui körutazás csúcspontját je­len­tik.

9. nap: Szent Völgy, Pisac, Cuzco

Délelőtt kirándulás az Andok egy kanyonszerű völgyébe, ahol az inkák szent folyója, az Urubamba folyik. A folyóparti Pisac faluban lá­to­ga­tás a híres indián piacon (kü­lön­le­ges élmény). Visszaútban Cuzcóba rövid is­mer­ke­dés néhány inka kori rommal: Tambo Machay (egy forrás fölé emelt kultikus épít­mény); Puka Pukara (a vörös erőd); Sacsay­huamán (citadella Cuzco felett óriási építő­kö­vek­ből).
Cuzco az egykori Inka Birodalom fővárosa volt. Manapság Dél-Amerika mű­em­lé­kek­ben leggaz­da­gabb városának tartják, mely az inka kori emlé­ke­ken kívül tele van a gyarmati korból származó han­gu­la­tos épületekkel. A vá­ros­né­zés fénypontjait a műkin­csek­kel teli ka­ted­rá­lis és az inkák egykori Naptemp­lo­má­nak meg­te­kin­té­se jelentik.

10. nap: Lima

Transzfer Cuzco repülőterére, elutazás Limába. Vá­ros­né­zés Peru közel 10 milliós metropoliszában. Elő­ször a gyarmati korból származó szép óvárost nézzük meg: mo­nu­men­tá­lis főtér, ka­ted­rá­lis (Pizarro sírkápolnájával), vá­ros­háza, Ferences kolostor a kata­kom­bákkal stb., majd a város két előkelő negye­dé­vel is­mer­ke­dünk (San Isidro és Miraflores ne­gye­dek).
Befejezésül lá­to­ga­tást teszünk a híres Arany­mú­zeumban, ahol a spanyol hódítás előtti időszak na­gyon fejlett aranyművességének alko­tá­sait mu­tat­ják be. Ezen kívül kerámiák, régészeti textí­li­ák, mú­mi­ák és fegyverek is láthatóak. Szállás Limában (1 éj).

11. nap: Lima

Délelőtt sza­bad­idő Limában, majd a Régészeti és Ant­ro­pológiai Múzeum megtekintésével búcsúzunk Peru­tól. A múzeum nagyszerű összefoglalását adja a Peru­ban látottaknak, kiváló leletek, makettek és illuszt­rá­ciók segítségével.
Késő délután transzfer a repülőtérre, elutazás egy nyu­gat-európai át­szál­lás­sal Buda­pest­re.

12. nap:

Érkezés Ferihegyre a késő esti órákban.

Utazás

A Budapest – Lima / Cuzco – Lima – Budapest út­vo­na­lon menetrend szerinti repülőjáratokkal, Peruban lég­kon­dicio­nált autó­busszal, illetve a Machu Picchuhoz vonattal. (Megjegyzés: Cuz­cóban a turistákat maximum 32-35 fős kis­buszokkal szállítják. Ezek ál­ta­lá­ban nem lég­kon­dicio­náltak, de a nagy magasság miatti ala­cso­nyabb hőmérsékletek következtében erre több­nyi­re nincs is szükség.)

Szállás

8 éj­sza­ka 4 csil­la­gos szál­lo­dák­ban, 2 éj­sza­ka (Nazcában) jó 3 csil­la­gos szál­lo­dá­ban, két­ágyas, für­dő­szo­bás szo­bák­ban.

Ellátás

Félpanzió – 10 büfé­reg­geli, 10 főétkezés (va­cso­ra vagy ebéd a 2. naptól a 11. napig – napi egy fő­étkezés).

Megjegyzés: Az első este nincs a hotelben va­cso­ra, mert a tapasztalatok szerint ezt nem igény­lik az utasok. A repülőjáraton a Limába ér­ke­zés előtt szolgálnak fel vacsorát. Ugyanakkor a Limából való haza­uta­zás napján még egy ebédet biztosítunk utasainknak.

A reptéri illeték 2016 augusztusában kb. 112.500 Ft, de ez az összeg jegykiállításig még változhat.

A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket (beleértve a belső járatot is), a helyi autó­buszt, a vonatjegyet a Machu Picchuhoz, a 10 éj­sza­kai szál­lást reggelivel, a 10 főétkezést, a csomag­hor­dást, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a fel­so­rolt progra­mo­kat belépődíjakkal, valamint a helyi idegenvezetők és a Fe­hér­vár Travel idegen­ve­zetőjének költségeit.

 

Érintett területek

  • Peru
  • Lima
  • Nazca

További időpontok

Sajnos az adott úthoz nincs elérhető ajánlat.
még töltünk