Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#135 (3) {
  ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
  int(27)
  ["value":protected]=>
  array(27) {
    ["id"]=>
    string(3) "242"
    ["name"]=>
    string(23) "A Legjobb Partner Allee"
    ["company_name"]=>
    string(16) "NUR PARTNER Kft."
    ["company_city"]=>
    string(8) "Budapest"
    ["company_zip"]=>
    string(11) "1117 / 1124"
    ["company_address"]=>
    string(47) "Apor Vilmos tér 11-12. / Október 23. u. 8-10."
    ["vat_number"]=>
    string(13) "23331457-2-42"
    ["company_registration_number"]=>
    string(12) "01-09-960500"
    ["licence_number"]=>
    string(19) "U-001259 / U-001399"
    ["email_reservation"]=>
    string(23) "info@neckermannallee.hu"
    ["email_reservation2"]=>
    string(22) "info@webmegrendeles.hu"
    ["email_reservation3"]=>
    string(0) ""
    ["websites"]=>
    string(30) "https://www.neckermannallee.hu"
    ["email_footer_info"]=>
    string(103) "

További kérdéseivel kapcsolatban is szívesen segítünk.

" ["order_footer_info"]=> string(0) "" ["is_travel_agency"]=> bool(true) ["is_tour_operator"]=> bool(true) ["is_public"]=> bool(true) ["is_active"]=> bool(true) ["insurance_bank"]=> string(0) "" ["insurance_number"]=> string(0) "" ["reservation_email"]=> string(0) "" ["finance_email"]=> string(0) "" ["nu3_enabled"]=> bool(false) ["nu3_ta_id"]=> NULL ["created_at"]=> string(19) "2015-04-08 16:30:33" ["updated_at"]=> string(19) "2024-02-23 10:38:06" } ["escapingMethod":protected]=> string(16) "esc_specialchars" }
A Legjobb Partner Allee

$result


      

$program


      

$trip


      

$tags


      

$tags_full


  

SZILVESZTER SZÉKELYFÖLDÖN szászföldi ízelítővel

Utazás alapadatai 2226

Utazás

Légkondicionált luxusautó­busszal.

Szállás

4 éj­sza­ka egy han­gu­la­tos, jó 3 csil­la­gos szé­kely­ud­var­helyi szál­lo­dá­ban, kényelmes, 2-3 ágyas, für­dő­szo­bás szo­bák­ban.
A szálloda egy kis wellness-rész­leg­gel is ren­del­ke­zik, melyet a vendégek ingyen hasz­nál­hat­nak (szaunák, pezsgőfürdő).

Ellátás

Félpanzió (4 büfé­reg­geli + 3 bü­fé­va­cso­ra + a var­sági napon ebéd, illetve kürtőskalács- és forralt­bor-kóstolás). A szilveszteri gá­la­va­csora kü­lön fi­ze­tendő.

Időpontok

Részvételi díjak

2016. dec. 29 - 2017. jan. 2.   83.800 Ft
2016. dec. 30 - 2017. jan. 3.   83.800 Ft

A részvételi díj tartalmazza az autó­buszos uta­zást, a 4 éj­sza­kai szál­lást reggelivel, 3 büfé­va­cso­rát, a varsági ebédet, illetve kürtőskalács- és forraltbor-kóstolást, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, az ide­gen­ve­ze­tést, a fel­so­rolt progra­mo­kat, de nem tartalmazza az egyéb belé­pő­dí­ja­kat.

Szilveszteri gá­la­va­csora
és mulatság ára:

21.500 Ft
(kötelezően fizetendő)

A szilveszter esti gá­la­va­csora és mulatság a szál­loda éttermében kerül megrendezésre. Ma­gá­ban foglalja a kö­vet­ke­zőket: az este fo­lya­mán folyamatosan felszolgált többfogásos vacsora, hajnali meglepetés fogás, korlátlan ital­fo­gyasz­tás, meglepetés fellépők, élőzene, tombola, tűzijáték.

Egyágyas felár: 25.000 Ft
 
3. ágy kedvezménye: 10.000 Ft

 

Székelyföld egy 2-3 magyar megyényi terület Er­dély keleti részén, a Kárpátok lábainál, a magyar határtól többszáz km-re, ahol a lakosság több mint 90%-a még mindig magyarnak vallja magát. Tart­sa­nak velünk egy csodálatos, felemelő uta­zás­ra a székelyek közé, ismerkedjenek meg Székelyföld városaival, falvaival, természeti cso­dái­val, gyö­nyö­rű tájaival, műkincseivel, magyar vo­nat­ko­zású tör­té­nel­mi emlékeivel. Az út meghatározó él­mé­nyét jelentik majd a székely magyarokkal való ta­lál­kozások, akiknek vendégszeretete, köz­vet­len­sé­ge, ter­mé­sze­tes­sé­ge, jólelkűsége, se­gítő­kész­sé­ge és büszkén vállalt magyar­ság­tu­data egy már-már elfeledett világba viszi vissza a láto­ga­tókat.
Székelyföld télen is gyönyörű és misztikus arcát mutatja a látogatóknak. A hófödte domboldalak, a havas fenyőerdők, a kis falvak téli csendje és nyu­gal­ma fe­lejt­he­tet­len élményt nyújtanak.

1. nap: Marosvásárhely, Székelyudvarhely

Elutazás Székesfe­hér­várról a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Bu­da­pest­ről az autó­busz 6 órakor indul a Déli pá­lya­ud­vartól. Utazás a Szolnok – Ártánd – Nagyvárad – Kolozsvár – Torda út­vo­na­lon Ma­ros­vá­sár­helyre, Székelyföld leg­na­gyobb váro­sába. Séta Marosvásárhelyen, ahol az elmúlt évtizedek (kü­lö­nö­sen a Ceauşescu-korszak) elrománosítási politikája következtében mára valamivel 50% alá csökkent a magyarság rész­aránya.
Szállás Székelyudvarhelyen, Erdély „legmagyarabb” váro­sában, ahol a lakosság több mint 95%-a ma is magyarnak vallja magát (4 éj).

2. nap: Szászföld (Segesvár, Fehéregyháza), Székelykeresztúr, Agyagfalva, Székelyderzs

Átruccanás Szászföldre, is­mer­ke­dés a vi­lág­örök­ség­hez tartozó Segesvár romantikus, kö­zép­ko­ri óvá­ro­sá­val. Ezután a szom­szé­dos Fehéregyházán meg­néz­zük a Petőfi múzeumot és emlékparkot. Rövid pihenő a falu melletti Petőfi emlékműnél, nagy költőnk ha­lá­lá­nak feltételezett helyszínén.
Délután visszatérünk Székelyföldre, és Szé­kely­ke­resz­túr­on a Gyárfás-kúriához látogatunk, ahol Petőfi az utolsó estéjét töltötte (a Petőfi emlékszoba meg­te­kin­té­se). Visszaútban Székelyudvarhelyre rövid fotó­szü­net­re megállunk Agyagfalván, az 1848-as székely nemzetgyűlés emlékművénél, majd Szé­kely­der­zsen az UNESCO vi­lág­örök­ség­hez tar­to­zó erődtemp­lomot nézzük meg. A temp­lom belső falán látható a Szt. László legenda nagyon értékes kö­zép­ko­ri freskója. A falu lakossága ősi szokás szerint mind a mai napig a bástyákban tárolja a szalonnát.

3. nap: Parajd, Korond, Farkaslaka, Székelyudvarhely

Délelőtt utazás Parajdra, lá­to­ga­tás a Kárpát-me­den­ce egyik leg­fon­to­sabb sóbányájában, ahol ma is aktívan folyik a termelés. A turistákat helyi bá­nya­busz viszi a barlangba. Itt egy kis kápolna, ját­szó­tér és szer­szám-, illetve ásványbemutató is fo­gad­ja a látogatókat.
Visszaútban Székelyudvarhelyre szabad program a fazekasművészetéről híres Korond községben (er­dé­lyi népmű­vé­sze­ti tárgyak kirakodóvására), majd Far­kas­la­kán tisztelgés a nagy székely-magyar író, Tamási Áron síremlékénél.
A délután hátralévő részét Székelyudvarhelyen tölt­jük. Séta a szépen karbantartott belvá­rosban. A város egyik ne­ve­zetes­sé­ge az a szoborpark, mely a magyar és a székely történelem nagyjainak állít emléket.

4. nap: Lovasszánnal a Varságon (Csorgókő-vízesés, Tálasberce)

Autóbuszos és lovasszános kirándulás helyi kí­sé­rő­vel (összesen kb. 8 órás program). Késő dél­előtt utazás a Varságra, majd onnan tovább 4-6-8 fős, pok­ró­cokkal kibélelt, nyitott tetejű lovasszánokon. Fenyvesek között vezet az út a Csorgókő-vízesésig, mely télen, befagyva is szép látványt nyújt. Ezután szánnal to­vább­uta­zás Tálasbercéig, melynek ki­lá­tó­já­nál gyönyörű látvány fogadja a turistákat: be­lát­hat­ják az egész Varság kü­lön­le­ges tanyavilágát. Helyi kürtőskalács- és forraltbor-kóstoló után há­rom­fo­gá­sos ebéd a helyi panzió éttermében. (Amennyi­ben a hó mennyisége nem teszi lehetővé a szánozást, a programot lovasszekerekkel bonyolítják le.)

5. nap: Kolozsvár

Búcsú Székelyföldtől, hazaútban lá­to­ga­tás Kolozs­vá­ron, is­mer­ke­dés a város híres magyar em­lé­kei­vel: Szent Mihály-temp­lom a Mátyás-szo­bor­ral, Mátyás király szülőháza stb.
Hazautazás a Nagyvárad – Ártánd – Szolnok út­vo­na­lon. Érkezés Buda­pest­re, majd Székesfe­hér­várra a késő esti órákban.

Figyelem: a programok sorrendje a nyitvatartások függ­vé­nyé­ben fel­cse­ré­lőd­het

Érintett területek

  • Románia
  • Erdély

További időpontok

Sajnos az adott úthoz nincs elérhető ajánlat.
még töltünk