Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#135 (3) {
  ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
  int(27)
  ["value":protected]=>
  array(27) {
    ["id"]=>
    string(3) "242"
    ["name"]=>
    string(23) "A Legjobb Partner Allee"
    ["company_name"]=>
    string(16) "NUR PARTNER Kft."
    ["company_city"]=>
    string(8) "Budapest"
    ["company_zip"]=>
    string(11) "1117 / 1124"
    ["company_address"]=>
    string(47) "Apor Vilmos tér 11-12. / Október 23. u. 8-10."
    ["vat_number"]=>
    string(13) "23331457-2-42"
    ["company_registration_number"]=>
    string(12) "01-09-960500"
    ["licence_number"]=>
    string(19) "U-001259 / U-001399"
    ["email_reservation"]=>
    string(23) "info@neckermannallee.hu"
    ["email_reservation2"]=>
    string(22) "info@webmegrendeles.hu"
    ["email_reservation3"]=>
    string(0) ""
    ["websites"]=>
    string(30) "https://www.neckermannallee.hu"
    ["email_footer_info"]=>
    string(103) "

További kérdéseivel kapcsolatban is szívesen segítünk.

" ["order_footer_info"]=> string(0) "" ["is_travel_agency"]=> bool(true) ["is_tour_operator"]=> bool(true) ["is_public"]=> bool(true) ["is_active"]=> bool(true) ["insurance_bank"]=> string(0) "" ["insurance_number"]=> string(0) "" ["reservation_email"]=> string(0) "" ["finance_email"]=> string(0) "" ["nu3_enabled"]=> bool(false) ["nu3_ta_id"]=> NULL ["created_at"]=> string(19) "2015-04-08 16:30:33" ["updated_at"]=> string(19) "2024-02-23 10:38:06" } ["escapingMethod":protected]=> string(16) "esc_specialchars" }
A Legjobb Partner Allee

$result


      

$program


      

$trip


      

$tags


      

$tags_full


  

MÜNCHEN ÉS ALTÖTTING ADVENTKOR

Utazás alapadatai 2226

Utazás

Légkondicionált luxusautó­busszal.

Szállás

2 éj­sza­ka egy Altötting környéki han­gu­la­tos 3 csil­la­gos szál­lo­dá­ban, 2-3 ágyas, für­dő­szo­bás szo­bák­ban.

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív fél­pan­zió.

Időpont


Részvételi díj


2016. nov. 25-27.  42.300 Ft

A részvételi díj tartalmazza az autó­buszos uta­zást, a 2 éj­sza­kai szál­lást reggelivel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a fel­so­rolt progra­mo­kat és az ide­gen­ve­ze­tést, de nem tartalmazza a belé­pő­dí­ja­kat.

Félpanziós felár: 7.400 Ft
(2 vacsora)
 
Egyágyas felár: 13.900 Ft


Altötting, a leg­je­len­tő­sebb német za­rán­dokhely, világhírét egy 15. századi csodának köszönheti, amikor egy 3 éves, vízbe fulladt kisfiú életre kelt a Szűz Máriának szentelt kápolna oltárán. Az Isteni Kegyelem kápolnája, más néven Szent Kápolna az egész világon ismert búcsújáró hely lett. A kedves bajor kisváros meghitt ka­rá­cso­nyi vásárával, híres adventi kórusaival az év leg­szebb ünnepére han­gol­ja rá a látogatókat.
A bajor Alpok lábánál fekvő München a leg­na­gyobb német tartomány, Bajorország fővárosa, sokak számára ismert. Kedvező földrajzi fekvésének köszönhetően a legattraktívabb német nagy­vá­rosok között tartják számon. Egykor biro­dal­mi főváros, a Wittelsbach hercegek és királyok pom­pás székvárosa, ma pedig egy 21. századi, nemzetközi, virágzó metropolisz, ami ké­pes volt a rend­kívül gyors gazdasági fejlődés ellenére megőrizni építészeti örökségét, tisztelni és ápolni hagyományait. Münchenben mindig is erős volt a vágy a művészetek iránt. A barokk és a rokokó városa, de a klasszicizmus és a szecesszió ide­jé­ben is nagyon szép épületekkel gaz­dagodott. Kétarcú város, ahol a csillogás és a tradíció har­mó­ni­ában vannak egymással. A művészetekért rajongók paradicsoma, de nemcsak kul­tu­rá­lis köz­pont, kimeríthetetlen lehe­tő­ségeket kínál a vá­sár­lás terén is.
A kul­tu­rá­lis értékek, a kulináris élvezetek, a ka­rá­cso­nyi vásárok ünnepi hangulata, fényei valamint a bajor emberek víg kedélye minden korosztálynak élménydús uta­zást ígér.

1. nap: Altötting

Elutazás Székesfe­hér­várról a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Bu­da­pest­ről az autó­busz 6 órakor indul a Déli pá­lya­ud­vartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyes­halom – Linz út­vo­na­lon a Bajorország szívé­nek nevezett Altöttingbe. A híres búcsújáró hely központja a pompás barokk épületekkel körbefont, tágas Kápolna tér, itt talál­ható az Isteni Kegyelem kápolnája. Évről évre több mint 1 millió za­rán­dok jön Altöttingbe, nem csoda, hogy a kis temp­lomot bajor nemzeti szentélyként emlegetik. Hercegek, királyok, császárok és pápák is elza­rán­dokoltak már ide a Csodatévő Madonnához, többek között XVI. Benedek pápa, akinek püspöki gyűrűje a Madonna-szobor jogarán van. Érdekes még, hogy a temp­lomot egy árkádos udvar veszi körül, melynek falai tele vannak hálaadó képekkel.
Közös séta a belvá­rosban (Isteni Kegyelem kápolnája, vá­ros­háza, plébániatemp­lom, kincstár, Konrád-temp­lom stb.), majd sza­bad­idő. A Kápolna tér évtizedek óta a híres altöttingi ka­rá­cso­nyi vásár színhelye. Eredeti minőségi kézműves és gaszt­ro­nómiai termékek széles kínálatából válogathatunk, gyönyörűen díszített betlehemeket csodál­ha­tunk meg.
Szállás Altötting kör­nyé­kén (2 éj).


2. nap: München

Egész napos program Münchenben. A II. világ­há­borúban súlyos sérüléseket szenvedett város tör­té­nel­mi városképe ma ismét a régi: szép tör­té­nel­mi épü­le­tek, bájos terek, csodálatos piacok, elegancia. A gótikus városkapuk által sze­gé­lye­zett óvárosba az Isar-kapun keresztül jutunk el. A Marien­platz, vagyis a Mária tér az abszolút városközpont – nyüzsgő forgatag és sok szép műem­lék­épület jellemzi. A teret a Régi Vá­ros­háza és az Új Vá­ros­háza homlokzatai uralják, kávézók, étter­mek, üzletek szegélyezik, középen a Mária-oszlop Bajorország védőszentjét ábrá­zol­ja. Állandóan rendez­vé­nyek, fesztiválok színtere, itt építik fel minden évben Németország egyik leg­szebb ka­rá­cso­nyi vásárát is.
A késő gótikus Frauenkirche (Miasszonyunk temp­loma) 2 kupolás tornyával a város leg­is­mer­tebb jel­ké­pe. A reneszánsz, barokk, rokokó és klasszi­ciz­mus stílusjegyeit ötvöző Rezidencia, a bajor hercegek, királyok, választófejedelmek egykori szék­he­lye min­den­kire nagy hatást gyakorol pom­pá­zatos termeivel és gaz­dag kiállítási anyagával. Az épület­komp­lexum 130 látogatható termével Német­or­szág leg­je­len­tő­sebb múzeumai közé tartozik. Végezetül, de nem utolsósorban lá­to­ga­tást teszünk az Udvari sörfőzdében, ahol igazi bajor speci­a­litások vásárolhatóak, hisz Münchent nemcsak a művészet tette világhírűvé, a „sör és a virsli világfővárosa” is.
A vá­ros­né­zés után lehe­tő­ség to­váb­bi mú­zeu­mok egyéni felfedezésére, illetve sza­bad­idő a ka­rá­cso­nyi vásárban. A nagy múltú, hagyományokban gaz­dag müncheni ka­rá­cso­nyi vásár a világ minden részéből vonzza a látogatókat, a Mária tértől kiindulva csillag­sze­rűen terül el a város szívében.

3. nap: Burghausen

Séta Burghausen han­gu­la­tos óváro­sában, mely a Salzach folyó völgyében terül el. Az egykori hercegi székhely gaz­dag mű­em­lé­kek­ben. A város jelképe a kö­zép­ko­ri erődített vár, mely több mint 1 km-es hosszú­sá­gával Európa leghosszabb erődítménye. A maga nemében egyedülállónak számító vár­komp­lexum tornyokkal erősített falaival, lakó és gazdasági épületeivel, várárokkal, felvonóhíddal a kö­zép­ko­ri várépítészet kimagasló példája, a bajor hercegek hatalmi és reprezentációs törekvéseinek bizonyítéka. Gyönyörködés a panorámában, lehe­tő­ség a vár­komp­lexum területén berendezett kiállítások meg­te­kin­té­sé­re. Ezt követően leereszkedünk a főtérre, melyet szép, kö­zép­ko­ri házak vesznek körbe, emlí­tés­re méltó a vá­ros­háza reprezentatív barokk homlok­za­tával.
Hazautazás a Linz – Bécs – Hegyes­halom – Győr – Tatabánya út­vo­na­lon. Érkezés Buda­pest­re és Szé­kes­fe­hér­várra az esti órákban.

Figyelem: A program összeállítása az előzetes vásári programtervezetek alapján készült, az eset­le­ges válto­zá­sokért felelősséget nem tudunk vállalni.

 

Érintett területek

  • Németország
  • Bajorország
  • München

További időpontok

Sajnos az adott úthoz nincs elérhető ajánlat.
még töltünk