Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#135 (3) {
  ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
  int(27)
  ["value":protected]=>
  array(27) {
    ["id"]=>
    string(3) "242"
    ["name"]=>
    string(23) "A Legjobb Partner Allee"
    ["company_name"]=>
    string(16) "NUR PARTNER Kft."
    ["company_city"]=>
    string(8) "Budapest"
    ["company_zip"]=>
    string(11) "1117 / 1124"
    ["company_address"]=>
    string(47) "Apor Vilmos tér 11-12. / Október 23. u. 8-10."
    ["vat_number"]=>
    string(13) "23331457-2-42"
    ["company_registration_number"]=>
    string(12) "01-09-960500"
    ["licence_number"]=>
    string(19) "U-001259 / U-001399"
    ["email_reservation"]=>
    string(23) "info@neckermannallee.hu"
    ["email_reservation2"]=>
    string(22) "info@webmegrendeles.hu"
    ["email_reservation3"]=>
    string(0) ""
    ["websites"]=>
    string(30) "https://www.neckermannallee.hu"
    ["email_footer_info"]=>
    string(103) "

További kérdéseivel kapcsolatban is szívesen segítünk.

" ["order_footer_info"]=> string(0) "" ["is_travel_agency"]=> bool(true) ["is_tour_operator"]=> bool(true) ["is_public"]=> bool(true) ["is_active"]=> bool(true) ["insurance_bank"]=> string(0) "" ["insurance_number"]=> string(0) "" ["reservation_email"]=> string(0) "" ["finance_email"]=> string(0) "" ["nu3_enabled"]=> bool(false) ["nu3_ta_id"]=> NULL ["created_at"]=> string(19) "2015-04-08 16:30:33" ["updated_at"]=> string(19) "2024-02-23 10:38:06" } ["escapingMethod":protected]=> string(16) "esc_specialchars" }
A Legjobb Partner Allee

$result


      

$program


      

$trip


      

$tags


      

$tags_full


  

Mexikó-Eltűnt civilizációk nyomában

Utazás alapadatai 2226

1. nap:

Elutazás Bu­da­pest­ről egy nyugat-európai át­szál­lás­sal Mexikóvárosba, a világ egyik legnépesebb váro­sába. Érkezés helyi idő szerint a késő délutáni órák­ban, transzfer a szállodába (2 éj).

2. nap: Teotihuacán, Guadalupe, Mexikóváros

Délelőtt kirándulás a több mint 1000 éves teo­ti­huacáni romvárosba, mely annak idején már a be­ván­dorló aztékokat is lenyűgözte (minden mexikói kör­uta­zás „kötelező" programja). Meg­cso­dál­juk a Hold- és a Nap-piramist (az előbbi 46 méter, az utóbbi 65 méter magas, mindkettő megmászható), sétálunk a „Holtak utcáján" a Citadella nevű épü­let­együt­teshez és a Tollaskígyó temp­lomához. Vissza­út­ban meg­néz­zük a guadalupei régi és új bazi­li­kát, amely Amerika leg­na­gyobb za­rán­dokhelye (Szűz Mária XVI. századi megjelenésének helyszíne).
Délután lá­to­ga­tás a mexikóvárosi Chapultepec park­ban lévő Nemzeti Antropológiai Múzeumban, Föl­dünk egyik leggaz­dagabb régészeti múzeumában (a Ko­lum­busz előtti közép-amerikai civilizációk való­sá­gos kincsesháza).

3. nap: Mexikóváros, Taxco

Délelőtt vá­ros­né­zés Mexikó főváro­sában (Zócalo – a város hatalmas főtere; a ka­ted­rá­lis – Latin-Amerika egyik leg­na­gyobb temp­loma; Nemzeti Palota; Te­noch­titlán, az azték főváros romjai stb.). Ezután fotó­szünet a mexikóvárosi Olimpiai Stadionnál és a modern mozaikokkal borított Egyetemi Könyvtár épü­le­ténél, majd utazás a Sierra Madre hegyein keresz­tül Taxcóba, az ezüstvárosba.
Taxco, melyet Mexikó egyik leg­szebb kisvárosának tartanak, már a gyarmati korban az ezüst­bá­nyá­szat­nak köszönhette gaz­dagságát. Az utazókat elbűvöli a város fekvése, a kanyargós, macs­ka­kö­ves ut­cács­kák, a szebbnél szebb piros tetős, fehérre me­szelt házak, az ezüstművesek boltjai, a tarka piac és a Santa Prisca-temp­lom, mely a churriguereszk stí­lus mesterműve. Szállás Taxcóban (1 éj).

4. nap: Cuernavaca, Puebla

Délelőtt is­mer­ke­dés Cuernavacával, az örök tavasz városával, rövid séta a leg­fon­to­sabb ne­ve­ze­tes­sé­gek­hez (erőd­sze­rű ka­ted­rá­lis, Cortés palotája stb.), majd to­vább­uta­zás Mexikó negyedik leg­na­gyobb váro­sába, Pueblába. Útközben szép kilátás nyílik az ország 5000 méter feletti hegycsúcsaira.
Puebla óvárosa nagyszerűen megőrizte gyarmati jellegét. Vá­ros­né­zés: ka­ted­rá­lis, Szent Domonkos-temp­lom a meseszép Rózsafüzér-kápolnával, mű­vész­ne­gyed, színes házsorok a gyarmati kor­szak­ból stb. Szállás Pueblában (1 éj).

5. nap: Oaxaca, Monte Albán

To­vább­uta­zás Oaxacába, Mexikó mű­em­lé­kek­ben egyik leggaz­dagabb váro­sába. Vá­ros­né­zés, melynek csúcspontja a páratlanul díszes Szent Domonkos-temp­lom.
A vá­ros­né­zés után utazás az Oaxaca felett 400 méterre emelkedő Monte Albán régészeti körzetbe. A látvá­nyos rommező (temp­lomok, piramisok, lab­da­játék tér stb.) a zapoték és a mixték törzsek kultú­rá­jának néma tanúja. Szállás Oaxacában (1 éj).

6. nap: Chiapas, Tuxtla Gutiérrez

Utazás Mexikó legdélebbi államának, Chiapasnak főváro­sába, Tuxtla Gutiérrezbe. Chiapasban a lakos­ság nagy része indián, a spanyolon kívül itt több mint 10 féle indián nyelvet beszélnek. Az út ezen a sza­ka­szon gyengébb minőségű, de kárpótlásul szép tá­jak­ban és burjánzó trópusi növényekben gyö­nyör­köd­he­tünk. Szállás Tuxtla Gutiérrezben (1 éj).

7. nap: Sumidero-kanyon, indián települések (Chamula, Zinacantán), San Cristóbal de las Casas

Délelőtt kirándulás Chiapas nagy nevezetességéhez, a 800 méter mély Sumidero-kanyonhoz. A hajó­ki­rán­du­lás során nemcsak a léleg­zet­el­ál­lító pano­rá­mában és a trópusi növényvilágban gyö­nyör­köd­he­tünk, hanem szerencsés esetben álla­to­kat is lát­ha­tunk. Délután két indián település meglá­to­ga­tása következik (érdekes temp­lomok, népszokások, nép­vi­seletek stb.), majd is­mer­ke­dés San Cristóbal de las Casas-szal, Dél-Mexikó egyik leg­ér­de­ke­sebb váro­sá­val. A nagyrészt indiánok lakta település ősi utcáin, jókora temp­lomai között sétálva a turisták úgy érzik, hogy itt megállt az idő. Szállás San Cristóbal de las Casasban (1 éj).

8. nap: Agua Azul vízesések

To­vább­uta­zás Palenque irányába. Útközben a párat­la­nul szép Agua Azul vízesések meg­te­kin­té­se (Mexi­kó leg­na­gyobb trópusi vízesése). Szállás Pa­len­qué­ben (1 éj).

9. nap: Palenque

Palenque maya romjai az esőerdőben a mexikói kör­uta­zások legmaradandóbb emlékei közé tar­toz­nak. A régészeti körzet bejárása után to­vább­uta­zás a Mexi­kói-öböl partján fekvő Campechébe, szállás (1 éj).

10. nap: Campeche, Uxmal

Campeche városa ott épült fel, ahol Cortés 1517-ben elő­ször lépett Mexikó földjére. Vá­ros­né­zés (régi spa­nyol erődítmények, Régészeti Múzeum a San Miguel-erődben, modern Campeche stb.), majd uta­zás a szavannával körülvett Uxmalba, az egyik leg­lát­vá­nyosabb maya romvárosba (Varázsló pira­misa, Apácazárda, Teknősbéka háza, Kormányzó palo­tája, Nagy piramis). Szállás Méridában, Yucatán állam főváro­sában (1 éj).

11. nap: Mérida, Chichén Itzá, Cancún

Méridát „fehér városnak" is szokták nevezni tiszta, rendezett utcái és jól karbantartott épületei miatt. A vá­ros­né­zés során látjuk Mérida elegáns főterét, a ka­ted­rá­list, a gyönyörű városházát, Montejo XVI. századi házát (a város első spanyol kormányzója volt), vala­mint a híres Montejo sugárutat tele szebbnél szebb palotákkal.
Utazás a Yucatán-félsziget szavannáin keresztül Chichén Itzába, a maya föld leg­lá­to­ga­tot­tabb rom­vá­ro­sába. A régészeti körzet bejárása során meg­néz­zük a Csillagvizsgáló épületét, a Kukulkán pi­ra­mist, a Labdajáték terét, a Harcosok temp­lomát és a Szent kutat, ahol az indiánok emberáldozatokat mu­tat­tak be az Esőistennek.
Délután to­vább­uta­zás Mexikó világhírű üdü­lő­öve­ze­té­be, a Maya Riviérára. Szállás a Karib-tenger partján fek­vő Cancúnban (3 éj).

12. nap: Cancún, Xcaret

Pihenés a karibi ten­ger­parton.
Fakultatív program: Xcaret
Délelőtt elutazás a Maya Riviéra egyik legkü­lön­le­gesebb attrakciójához, a Xcaret öko-régészeti tema­ti­kus parkba. Ízelítő a park kínálatából: maya ro­mok, rekonstruált maya falu, állatkert közép-amerikai állatokkal, lo­vas­be­mu­ta­tó, akvárium, del­fi­nek, bota­ni­kus kert, múzeum a maya rom­vá­rosok makett­je­ivel, lagúna fürdési és búvár­ko­dási lehe­tő­séggel, föld alatti patak, ten­ger­par­ti strand stb. Este rész­vé­tel egy látvá­nyos elő­adá­son, ahol Mexikó tör­té­nete ele­ve­nedik meg az in­diá­nok labdajátékaitól kezdve a spanyol hódításon keresz­tül a spanyolok és az indiánok keveredéséig. Az előadás második része egy fe­lejt­he­tet­len bemu­ta­tója a mexikói népvi­se­le­teknek, népzenéknek és nép­tán­coknak.
A fakultatív program ára: kb. 129 USD belépődíjjal együtt (a helyszínen fizetendő) – ga­ran­tált indulás. Figyelem: a fenti ár min. 5 fő esetén érvényes. Kisebb létszám esetén is indul a program, de abban az esetben az ár valamivel több a magasabb transz­fer­költ­ség miatt.

13. nap: Cancún, Tulum

Pihenés a karibi ten­ger­parton.
Fakultatív program: Tulum
Félnapos kirándulás Tulum maya romváro­sába. A ro­mok igazi vonzerejét azok fekvése adja. A leg­épeb­ben megmaradt épü­let­együt­tes (az El Cas­til­lo) egy, a Karib-tenger fölé emelkedő 25 méter ma­gas sziklán talál­ható.
A fakultatív program ára: kb. 55 USD belépődíjjal együtt (a helyszínen fizetendő) – ga­ran­tált indulás. Figyelem: a fenti ár min. 5 fő esetén érvényes. Kisebb létszám esetén is indul a program, de abban az esetben az ár valamivel több a magasabb transz­fer­költ­ség miatt.

14. nap: Cancún

Szabad program, majd a délutáni órákban transzfer a cancúni repülőtérre, elutazás Buda­pest­re.

15. nap:

Érkezés Ferihegyre a délutáni órákban.

Utazás

A Budapest – Mexikóváros / Cancún – Bu­da­pest út­vo­na­lon menetrend szerinti re­pü­lő­já­ra­tokkal, Mexikóban lég­kon­dicio­nált autó­busszal.

Megjegyzés: Ezekhez a csoportokhoz sikerült olyan repülőjegyet foglalnunk, amivel a cso­port­nak Cancúnból nem kell visszarepülni Mexikó­vá­rosba, hanem közvetlenül repülhet Nyugat-Európába, majd onnan Buda­pest­re. A Can­cún és Nyugat-Európa közötti közvetlen já­rat előnyei többek között az eggyel kevesebb át­szállás hazaútban, valamint a kb. 3,5 órával keve­sebb összes repülési idő, amely által a cso­port a haza­uta­zás napján jó 4 órával több időt tud pihe­nés­sel eltölteni.

Szállás

„A” jelű csoport: 5 éj­sza­ka (Mexikóvárosban és Cancúnban) 4 csil­la­gos, 8 éj­sza­ka 3 csil­la­gos szintű szál­lo­dák­ban, két­ágyas, für­dő­szo­bás szo­bák­ban. (Ennek a csoportnak Cancúnban egy városi szállodát foglaltunk, amely nem ten­ger­par­ti, de van szabadtéri medencéje, illetve a cancúni szabadstrandok helyi buszjárattal ér­he­tők el.)

„B” jelű csoportok: 13 éj­sza­ka átlagosan 4 csil­la­gos szintű szál­lo­dák­ban, két­ágyas, für­dő­szo­bás szo­bák­ban.

Ellátás

„A” jelű csoport: Félpanzió – 13 büfé- vagy amerikai reggeli, 11 főétkezés (vacsora vagy ebéd a 2. naptól a 13. napig – napi egy főét­ke­zés a 12. nap kivételével).

„B” jelű csoportok: Félpanzió a körutazás során – 10 büfé- vagy amerikai reggeli, 9 fő­ét­ke­zés (vacsora vagy ebéd a 2. naptól a 10. napig – napi egy főétkezés). Az utolsó három éj­sza­kai szálláson az ellátás (a 11. nap estéjétől a 14. nap reggeléig) all inclusive rendszerű, a napi háromszori étkezés mellett a korlátlan ital­fo­gyasztás is benne van az árban.

Megjegyzés: Az első este nincs a hotelben va­cso­ra, mert a tapasztalatok szerint ezt nem igény­lik az utasok. A tengerentúli repülőjáraton bizto­sí­tanak egy főétkezést.

A reptéri illeték 2016 augusztusában kb. 101.000 Ft, de ez az összeg jegykiállításig még változhat.

A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket, a helyi autó­buszt, a 13 éj­sza­kai szál­lást a fent meg­adott étkezésekkel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a fel­so­rolt progra­mo­kat belépődíjakkal, vala­mint a helyi idegenvezető és a Fe­hér­vár Tra­vel idegenvezetőjének költségeit.

Érintett területek

  • Mexikó
  • Mexikóváros

További időpontok

Sajnos az adott úthoz nincs elérhető ajánlat.
még töltünk