Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#135 (3) {
  ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
  int(27)
  ["value":protected]=>
  array(27) {
    ["id"]=>
    string(3) "242"
    ["name"]=>
    string(23) "A Legjobb Partner Allee"
    ["company_name"]=>
    string(16) "NUR PARTNER Kft."
    ["company_city"]=>
    string(8) "Budapest"
    ["company_zip"]=>
    string(11) "1117 / 1124"
    ["company_address"]=>
    string(47) "Apor Vilmos tér 11-12. / Október 23. u. 8-10."
    ["vat_number"]=>
    string(13) "23331457-2-42"
    ["company_registration_number"]=>
    string(12) "01-09-960500"
    ["licence_number"]=>
    string(19) "U-001259 / U-001399"
    ["email_reservation"]=>
    string(23) "info@neckermannallee.hu"
    ["email_reservation2"]=>
    string(22) "info@webmegrendeles.hu"
    ["email_reservation3"]=>
    string(0) ""
    ["websites"]=>
    string(30) "https://www.neckermannallee.hu"
    ["email_footer_info"]=>
    string(103) "

További kérdéseivel kapcsolatban is szívesen segítünk.

" ["order_footer_info"]=> string(0) "" ["is_travel_agency"]=> bool(true) ["is_tour_operator"]=> bool(true) ["is_public"]=> bool(true) ["is_active"]=> bool(true) ["insurance_bank"]=> string(0) "" ["insurance_number"]=> string(0) "" ["reservation_email"]=> string(0) "" ["finance_email"]=> string(0) "" ["nu3_enabled"]=> bool(false) ["nu3_ta_id"]=> NULL ["created_at"]=> string(19) "2015-04-08 16:30:33" ["updated_at"]=> string(19) "2024-02-23 10:38:06" } ["escapingMethod":protected]=> string(16) "esc_specialchars" }
A Legjobb Partner Allee

$result


      

$program


      

$trip


      

$tags


      

$tags_full


  

AZ IGAZI DÉL-AFRIKA

Utazás alapadatai 2226

Miért is igazi? Mert Dél-Afrika természeti szépségeire és állatvilágának megismerésére, az igazi, természetes látnivalókra, s nem az ember által kitalált, megalkotott művi látványosságokra törekedtünk programunk összeállításakor. A dél-afrikai élményt fokozzák a szomszédos országok ZAMBIA, BOTSWANA, ZIMBABWE felülmúlhatatlan értékei és szépségei, mint a Viktória-vízesés és a Chobe Nemzeti Park valós, igazi állatvilága.

Utazás: Bp. – Fokváros és Johannesburg – Bp. útvonalon Emirates járattal, átszállással, Fokváros–Durban útvonalon belföldi repülőjárattal, a körutazáson légkondicionált autóbusszal.
Elhelyezés: középkategóriás, nagyon jó minőségű szálláshelyek 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban 
Ellátás: félpanzió (büféreggeli és vacsora büfé- vagy menürendszerben) + 1 ebéd a 10. napon

Programok:

1. nap: Budapest – Fokváros
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járatokkal, átszállással Dél-Afrikába. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Fokváros 
Érkezés FOKVÁROS-ba a déli órákban, majd félnapos városnézés. Elsőként a híres, 1.087 méter magas Tábla-hegy csúcsára kapaszkodunk fel felvonóval. (Időjárástól függően működik a felvonó, erős szél esetén üzemszünet van!) Innen csodálatos panoráma nyílik a városra, az Atlanti óceánra, valamint a Robben szigetre, ahol Nelson Mandela raboskodott. A városnézés folytatása: városközpont, Maláj negyed, Bo Kaap lapos tetős, élénk színű házai, Jóreménység Kastély erődítménye, Company Park, Parlament (kívülről). Vacsora, szállás.

3. nap: Jóreménység Fok
Ma is szép, lenyűgöző látnivalók várnak ránk! Egész napos kirándulás a Jóreménység Fokához. Utazás a Houth Bay öbölbe az Atlanti óceán Camps Bay partszakasza mentén, ahol a „12 Apostol hegyvonulata” rajzolódik ki. Hajózás a FÓKA SZIGET-re, ahol népes fóka kolónia él. Visszatérve a szárazföldre továbbutazás autóbusszal a JÓREMÉNYSÉG NEMZETI PARK területére. Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, úgy a CHAPMANSPEAK sziklába vájt festői útvonalon keresztül jutunk el erre a különleges helyre. Ez az egyik legdrámaibb tengerparti útvonal a világon, amely félkörben átöleli a tengert 9 kilométeren át, 114 kanyarral a sziklás partvidék mentén. Igazán csodálatos, egyedül álló kilátással bír az út, olykor teljes és zavartalan, 180 fokos panorámát kínálva. Érkezés után fotózási lehetőség a Jóreménység Fok táblánál, majd siklóval jutunk fel a világítótorony aljához. Innen pillantás a mélybe, ahol az Atlanti- és az Indiai óceán egyesül. Útközben felfedezhetjük a félsziget növény- és élővilágát is. Késő délután irány FOKVÁROS. Először a világhírű Kirstenbosch Botanikus Kerttel ismerkedünk, majd kilátogatunk a színes, pezsgő életű Waterfont-ra (bevásárló- és szórakoztató központ). Vacsora, szállás Fokvárosban.

4. nap: Fokváros – Durban – Umhlanga Rocks
A világ egyik leghíresebb szőlőtermő és borkészítő vidékére látogatunk, és itt nem maradhat ki egy kóstoló sem! Délelőtt STELLENBOSCH-ba, a „Tölgyek városába” kirándulunk, amely a főváros után a második legrégebbi település (1679-ből). A hangulatos városkában a bájos fokföldi házak fehérre meszelt falakkal és szalmatetővel varázsolják el a turistákat. Séta keretében ismerkedés a történelmi település főbb látnivalóival: Dorphouis, D’Owe Werf, Drop Straat utca a hatalmas tölgyfáival, látogatás az első telepesek életét bemutató múzeumban, valamint az Oom Samie se Winkel (Dél-Afrika legrégibb szatócsboltja). Utazás a Paarl közelében található Taal emlékműhöz, amely a Dél-Afrikában beszélt nyelveknek állít emléket. A délutáni órákban repülés DURBAN-be. A település Dél-Afrika harmadik legnagyobb kozmopolita, szubtrópikus pálmafás városa az Indiai-óceán partján. Itt található az ország legnagyobb kikötője és a leghosszabb tengerparti sétánya. Színes kultúrájában, történelmében felfedezhetjük az angol gyarmati, indiai, zulu törzsi elemeket. Szállás a festői Umhlanga Rockson, ahol a tengerpart gyönyörű. A partot megkoronázza a piros-fehér színű, kecses világítótorony. Vacsora, szállás.

5. nap: Durban – St. Lucia
Délelőtt buszos városnézés DURBAN-ben (városháza, belváros, Moses Madiba Stadion, Indiai Piac), rövid séta az óceán partján, és természetesen megmárthatjuk a lábunkat az Indiai-óceánban. Továbbutazás KwaZulu tartományon keresztül St. Lucia városkába. Az ISIMANGALISO WETLEN PARK melletti terület az UNESCO Világörökség része. A Zuluföld keresztül, érkezünk SANTA LUCIA-ba. Meglátogatjuk a helyi piacot, ahol a helyiek árulják portékáikat. A városkát egy nagy tórendszer öleli körbe. A település érdekessége, hogy a vízilovak esténként kijönnek a vízből, az utcán és a környéken sétálva legelésznek. Vacsora, szállás St. Luciában.

6. nap: St. Lucia – Hluhluve Nemzeti Park – Szváziföld
Reggel igazi szafari túrán veszünk részt (4x4-es) terepjárókon Afrika első nemzeti parkjában. Itt többek között széles szájú orrszarvúk, zsiráfok, kuduk, varacskos disznók keresztezik utunkat. A szafari parkból a szomszédos SZVÁZIFÖLD-re utazunk, mely egykor brit fennhatóság alá tartozott. Ma független királyság, III. Mswati király az uralkodó. Ananász- és cukornád ültetvények, afrikai települések között vezet utunk. Láthatunk mezőgazdasági területeket, dombos lankákat, kisebb vadászfarmokat. Határátkelés után látogatás egy gyertyagyárban. Vacsora, szállás Szváziföldön.

7. nap: Szváziföld - Krüger Nemzeti Park
Reggeli után látogatás egy üveggyárban. Utazásunk során a határig megváltozik a táj képe. Az ültetvények helyét hegyek, fenyvesek veszik át. Itt értjük meg, miért nevezik sokan Szváziföldet „a „Kis-Svájc-nak”. Határátkelés után változatos tájakon utazunk a KRÜGER NEMZETI PARK-hoz. Útban szállodánk felé, átutazunk a parkon. Itt kezdjük meg afrikai szafarinkat, a nagyvadak keresését. Vacsora, szállás a nemzeti park szomszédságában.

8. nap: Krüger Nemzeti Park – Vadles
Egész napos vadles többszöri pihenővel és az ősi Afrika megtapasztalásával. Dél-Afrika legnagyobb, leglátványosabb, legszebb, legérdekesebb vadasparkja a KRÜGER NEMZETI PARK! Itt valóban a természettel és az állatvilággal találkozunk. Az emlősök közül kb. 30.000 zebra, 8.000 elefánt, 1.500 oroszlán, 900 leopárd, 300 gepárd gazdagítja a terület állatvilágát. A nemzeti parkban még további 147 emlősfaj (köztük az „öt nagy”: oroszlán, leopárd, elefánt, víziló, bivaly), valamint 114 hüllőfaj, 33 féle kétéltű, 500 féle madárfaj is megtalálható. A nyitott terepjárókon vadőr kíséretével utazva nem mindennapi élmény, amikor szinte testközelből, eredeti környezetükben csodálhatjuk meg, és fotózhatjuk le a vadállatokat. Vacsora, szállás a nemzeti park szomszédságában.

9. nap: A természet csodái: Krüger Nemzeti Park – Panoráma út – Pretoria
Ez a nap is természeti szépségekben bővelkedik! Utazás a híres Panoráma úton, amely Dél-Afrika leglátványosabb tájai közé tartozik. GRASKOP a Drakensberg (Sárkány Hegység) meredek vonulatai között megbúvó városka, amelyhez sok aranyásó történet kötődik. A 30 m magas PINNACLE SZIKLA meglepő és érdekes toronyszerű képződmény. Az egyedülálló természet alkotta „építmény” egy felvigyázó őrtoronyhoz hasonlítható leginkább. A LISBON VÍZESÉS 92 m magasságból áradó víztömege a Blyde folyó egyik legszebb része, ahol a víz zabolátlan méltósággal zúdul a folyó alsó szakaszára. A GOD’S WINDOW („Isten ablaka”) szintén páratlan és kihagyhatatlan látnivaló (Időjárás függvénye!). Jó időben innen rálátunk a 900 m mélységben elterülő ritka, őshonos erdőkkel benőtt sziklákra, vadrezervátumokra. A BOURKES LUCK POTHOLES vízmosásnál a Blyde folyó, mint egy szobrászművész gömbölyű és metszett felületekre csiszolta a sziklás területet. A lélegzetelállító szurdok felett keskeny gyalogos hidak ívelnek át, ahonnan könnyű séta keretében felfedezhetjük ezt a különleges természeti csodát. A „THREE RONDAVEL” a Blyde folyó festői része. Olyan mintha a természet erői a sziklából három zulu, azaz a bennszülöttek kör alakú kunyhóira formázták volna. A világ 3. legnagyobb kanyonjaként ismert BLYDE RIVER CANYON az afrikai kontinens egyik legnagyobb csodája, a bámulatos kilátásnak köszönhetően kihagyhatatlan látnivaló. Vacsora, szállás Pretoriában.

10. nap: Pretoria – Lesedi
PRETORIA híres kertjeiről, jakaranda (akáchoz hasonló, lila virágú fa) parkjairól, szép épületeiről. Délelőtt ismerkedés a főbb nevezetességekkel: Voortrekker (a telepesek emlékműve), a 65 hektáros parkkal körülvett Union Building impozáns épülete, Church Square (a régi piactér a történelmi épületeivel). Ebédidőben látogatás a LESEDI FALUMÚZEUM-ba, ahol vendéglátóink különböző afrikai törzsek képviselői. Sétánk során megismerkedhetünk a törzsek életkörülményeivel, szokásaival és fergeteges táncelőadásban is részünk lesz. A büféebéd után, illetve a program végeztével transzfer a repülőtérre, hazautazás. Éjszaka a repülőn.

11. nap: Budapest
Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

Belső repülés: 110,- USD

Szervízdíj / Borravaló a helyiek számára: 50,- USD
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

A részvételi díj magában foglalja a meghirdetett programok belépőinek árát.

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Érintett területek

  • Dél-Afrika

További időpontok

Sajnos az adott úthoz nincs elérhető ajánlat.
még töltünk