Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#137 (3) {
  ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
  int(27)
  ["value":protected]=>
  array(27) {
    ["id"]=>
    string(2) "38"
    ["name"]=>
    string(12) "Proko Travel"
    ["company_name"]=>
    string(10) "Proko Kft."
    ["company_city"]=>
    string(6) "Szeged"
    ["company_zip"]=>
    string(4) "6720"
    ["company_address"]=>
    string(19) "Feketesas u. 19-21."
    ["vat_number"]=>
    string(13) "11032591-2-06"
    ["company_registration_number"]=>
    string(12) "06-09-002944"
    ["licence_number"]=>
    string(10) "R0857/1993"
    ["email_reservation"]=>
    string(19) "info@prokotravel.hu"
    ["email_reservation2"]=>
    NULL
    ["email_reservation3"]=>
    NULL
    ["websites"]=>
    string(19) "www.prokotravel.hu/"
    ["email_footer_info"]=>
    NULL
    ["order_footer_info"]=>
    NULL
    ["is_travel_agency"]=>
    bool(false)
    ["is_tour_operator"]=>
    bool(true)
    ["is_public"]=>
    bool(true)
    ["is_active"]=>
    bool(true)
    ["insurance_bank"]=>
    NULL
    ["insurance_number"]=>
    NULL
    ["reservation_email"]=>
    NULL
    ["finance_email"]=>
    NULL
    ["nu3_enabled"]=>
    bool(false)
    ["nu3_ta_id"]=>
    NULL
    ["created_at"]=>
    string(19) "0000-00-00 00:00:00"
    ["updated_at"]=>
    string(19) "2014-06-12 13:31:12"
  }
  ["escapingMethod":protected]=>
  string(16) "esc_specialchars"
}
Proko Travel

$result


      

$program


      

$trip


      

$tags


      

$tags_full


  

Utazás alapadatai 2022

Busz
1 felnőtt
2024-04-29, 7 nap / 6 éj
4 csillagos szálloda
Reggeli
1 ágyas
Teljes ár
279.000 HUF /1 fő
  
                                                                                

Okos ajánlat

·  Szállás minden éjszaka ****-os hotelekben
·  A hegytetőre épült miniállam: San Marino
·  A pisai Ferde torony és Assisi katedrálisa
·  Firenze, egy hatalmas, élő műalkotás

"A sok építészeti remekmű mellett ezen az úton merülhetünk el a toszkán dombok igazi hangulatában. Egy teljes napot töltünk ezek bűvöletében."
Zsikó-Kovács Judit – Turisztikai szakreferens

Program

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – OLASZORSZÁG – MIRAMARE

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Szlovénián keresztül érkezünk Olaszországba. Megállunk és megtekintünk egy különleges látványosságot, a Miramare-kastélyt. Közvetlenül a tengerpartnál álló romantikus kastélyt a Habsburg család épít­tette. A kastélyban Miksa császár és felesége, Sarolta szobái a legszebbek. A berendezési tárgyak többsége is a XIX. századból való. Szállás Padova után ****-os szállodában.

2. NAP: RAVENNA – SAN MARINO – ASSISI

Reggel a mozaikjairól híres Ravenna városát keressük fel. Megtekintjük a város legfőbb látnivalóit. Sétánk során gyönyörű, több mint 1.500 éves mozaikokkal találkozhatunk, valamint érint­jük a legnagyobb olasz költő, Dante síremlékét is. A művészeti lát­ványosságok után továbbutazunk San Marinóba. Az Olaszország által teljesen körbeölelt államba délután érkezünk. Ez a mini­állam egy hegy tetejére épült, ahonnan a kilátás is káprázatos. A kőfallal körbeépült központ szűk utcáival, látnivalóival ismer­kedünk, melyek közül a leglátványosabb a Kormányzósági Palota és a bazilika. A várfalakra is fel lehet menni. Szabadidőnk során kihasználhatjuk a vámmentes boltok nyújtotta kedvező árakat, vásárolhatunk helyi borokat, emléktárgyakat. Folytatjuk utunkat és elfoglaljuk Perugia közeli szállásunkat.

3. NAP: ASSISI – ORVIETO

Ma két elbűvölő kisváros szerepel programunkban. Reggel városnézés Assisiben. Szent Ferencre emlékezve sok zarándok keresi fel már évszázadok óta a várost. Egy évtizede hatalmas földrengés pusztított itt, mely a mesés bazilikát is komolyan megrongálta. A szépen újjáépített 3 szintes bazilika megte­kintése után Szent Ferenc életének különböző helyszíneit is érintjük. Elragadó ez a kisváros kőből épült házaival, zegzugos kis utcáival. Folytatjuk utunkat és látogatást teszünk egy vul­káni tufa alkotta hegy csúcsán elhelyezkedő középkori város­kába, Orvietoba, ahol megcsodálhatjuk a szép gótikus Dómot, azon belül pedig a San Brizio kápolnát, Fra Angelico és Luca Signorelli freskóival. Sok látogatót meglep, hogy milyen mesés ez a városka. Este érkezünk szállásunkra (3 éj).

4. NAP: SIENA – VOLTERA – SAN GIMIGNANO

Ezen a napon először Sienaba látogatunk el. A központban talál­ható Piazza del Campo az egyik legszebb főtér Közép-Itáliában. Érdekes kagyló alakja és speciális lejtése mindenkit ámulatba ejt. A tér nyaranta helyet ad a Paliónak, a világ leghíresebb városi lovasversenyének. A dóm „zebracsíkos” homlokzata leg­alább olyan különleges, mint a belső díszítése. A régió egyik leghangulatosabb városát elhagyva utazunk tovább Toszkána dimbes-dombos útjain a tornyok városába, San Gimignanoba. A város két főterének megtekintését követően festői utcácská­kon haladunk keresztül. A szabadprogram alatt fel lehet menni az egyik érdekes lakótoronyba, ahonnan szép rálátás van a városra. A délután második felét Volterraban töltjük, mely az alabástrom kitermelés hazája. A városka középkori hangula­tot áraszt. Itt is lesz lehetőség ajándéktárgy vásárlásra. A városnézések befejezését követően utazunk vissza szállásunkra.

5. NAP: FIRENZE

Az egész napot Firenzében töltjük. Mediciek, Michelangelo, Leonardo…, csak néhány név, mely a város hírnevét dicsőíti. A nap során igyekszünk minél több élményt és látványt befogadni a meseszép város látnivalóiból. Firenze nemcsak a reneszánsz művészetek ékessége, hanem briliáns ékköve az őt körülölelő műemlékgyűrűnek is. Nagyszerű élményt jelent a XIV‑XV. szá­zadi épületek között sétálni. Megcsodáljuk a világ 3. legnagyobb katedrálisát, a Santa Maria Del Fiore-t. Elkápráztatnak bennün­ket a XIV. századi Öreg hídon, a Ponte Vecchion található ékszer­boltok. A főtéren többszáz éves szobrok közt sétálva – melyek közül a Dávid szobor másolata a legismertebb –, gyönyörködünk a reneszánsz művészek alkotásaiban. Lesz egy kis szabadidőnk is, amikor kávézhatunk, vagy vásárolhatunk emléktárgyat, hogy arra tekintve mindig visszaemlékezzünk e csodás városra. Ezen kelle­mes élmények birtokában hagyjuk el a Mediciek fellegvárát. Este megyünk vissza szállásunkra.

6. NAP: PISA – LUCCA – FERRARA

Ma először az egykor jelentős tengeri hatalommal bíró Pisaba látogatunk, ahol a Csodák mezején található Olaszország leg­szebb román kori épületegyüttese. A Ferde torony ismert látvá­nya mellett a székesegyház és a Keresztelő Kápolna is mindenkit lenyűgöz. A Ferde torony belseje belépős látványosság, melyre a jegyeket jellemzően hónapokkal előre meg kell vásárolni. Amennyiben foglalásakor megrendeli irodánktól ezen jegyet, a szabad kapacitások függvényében, megvásároljuk Önnek. Ha nem sikerül jegyet vásárolnunk (pl. minden jegy eladásra került), írásban értesítjük, és az Ön által kifizetett díjat termé­szetesen visszatérítjük. Ferde torony belépőjegy + fog­lalási költség: 9.500,- Ft. A pisai turistatömeg után útba ejtünk egy csendes, nyugodt hangulatot árasztó várost, Luccát, mely Puccini szülővárosa. Útközben egy tipikus toszkán gaz­daságot keresünk fel, ahol megkóstoljuk a helyi olívaolajat és a vidék jellegzetes borát, a Chiantit. Luccaban a város neveze­tességei mellett bepillantást kaphatunk az olaszok mindennap­jaiba. Séta a központban, majd szabadidő a római kori Aréna helyén épült hangulatos főtéren. Lucca után a „Pó asszonyaként” emlegetett városba, Ferraraba buszozunk, mely a reneszánsz idején kapta mai képét. A települést körbeöleli a XV. század­ban épült várfal, melynek nagy része ma is jó állapotban van. Központjában található a Castello Estense, a négy saroktornyú vár, melyet az Este-család építtetett. Katedrálisának alapjai a XII. századból valóak. Ezeket övezi a harmonikus belvárosi utca­kép. Este érkezünk Padova környéki szállásunkra.

7. NAP: UDINE – SZLOVÉNIA – BUDAPEST

Reggeli után hazafelé indulunk. Útközben megállunk, város­nézés Udinében. Lefényképezhetjük a dózsék egykori palotá­ját, és a római, valamint a velencei időkből származó szobrokat és épületeket. Ezután a sikátorok közt sétálva felkeressük a régi piacteret, melyet freskómaradványokkal díszített épületek öve­zik. Programunk végén felsétálunk a várba, ahonnan jól látha­tóak az Alpok vonulatai és a város. Udinét, majd Olaszországot elhagyva, Szlovénia érintésével jövünk vissza Magyarországra. Budapestre érkezés 21 óra körül. Ezt követően mindenkit a fel­szállási helyére szállítunk.

Érintett területek

  • Olaszország
  • Assisi
  • Toszkána
  • Firenze
  • Siena
  • Közép-Adria
  • Pisa
  • San Marino
  • San Gimignano
  • Emilia-Romagna (kivéve Közép-Adria)
  • Lucca
  • Ferrara
  • Umbria
  • Orvieto
  • Ravenna
  • Volterra
  • Dél-Európa

További időpontok >>

Indulási időpont

Ajánlatok szűkítése

Ajánlatok

még töltünk