MENÜPONTOK
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
4 érzék túra ***
Olaszország - Körutazás Olaszor... - Körutazás Olaszországban
Indulás:
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: leírás szerint
Szobatípus:
Utazás: Busz
Időtartam: 1 nap
Útazonosító: 240738Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása

Autóbuszos körutazás, magyar idegenvezetővel, reggelivel, programokkal.

Jellemzői: 3 csillagos szállóda

Szolgáltatások:

Dátum: : 2017.10.19-23.

1.NAP: Budapest - Padova: Indulás Budapestről, a Hősök teréről a hajnali órákban, folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül, majd rövid megálló Szent Antal városában, Padovában, ahol rövid városnézés keretében megismerkedünk a város nevezetességeivel (Prato della Valle, Szent Antal Bazilika, Piazza delle Erbe, Piazza delle Frutti, Piazza dei Signori).Indulás a Modena környéki szálláshelyre. Szálláshely elfoglalása.

2.NAP: *Fakultatív kirándulás: Verdi nyomában - Párma kóstolókkal (sajt és sonka): Reggeli a szállodában, egyéni program vagy egész napos fakultatív kirándulás Verdi nyomában kóstolókkal fűszerezve, pármai városnézéssel (ÁR: 55 EUR/fő*, mely a kóstolókat és a belépőket is tartalmazza). Első állomásunk egy sajtkészítő műhelyben lesz, hisz Reggio Emilia a parmezán sajt készítésének bölcsője. Rövid látogatás és kóstoló keretében megértjük miért is világhírű ez a sajt. Továbbutazás Roncole városba, ahol megtekintjük az egyik leghíresebb olasz zeneszerző, Giuseppe Verdi szülőházát, majd a mester villáját is Villanova sull'Arda városába. Délután a sonkáról híres Párma városába látogatunk, mely ezen kívül még építészetéről és festői környezetéről is híres. A városban található a világ egyik legrégebbi Egyeteme. Rövid városnézésünk alkalmával az alábbi látnivalókat tekintjük meg kívülről: Dóm, keresztelőkápolna, Hercegi Palota, Farnese színház, Toscanini szülőháza. Programunkat egy helyi kis sonkaüzemben zárjuk Pármától nem messze, ahol megkóstoljuk a méltán híres pármai sonkát. Visszaérkezés a szálláshelyre.

3.NAP: *Fakultatív kirándulás: Ferrari Múzeum - Modena balzsamecet kóstolóval - Pavarotti Ház: Reggeli a szállodában, egyéni program vagy egész napos fakultatív kirándulás a száguldás, zenei élmények és kóstoló jegyében (ÁR: 65 EUR/fő*, mely a kóstolót és a belépőket is tartalmazza). Látogatás a Ferrari autógyár központjába, Maranelloba, ahol a múzeumban vezetett túra keretében megismerkedhetünk az Enzo Ferrari által alapított gyár történetével és gyönyörködhetünk a szebbnél szebb Ferrari sport és versenyautókban. Ezt követően látogatás Modena városába, mely ma leginkább az autógyártás fellegváraként ismert, mivel a legtöbb híres olasz autógyár itt található, azonban óvárosa a Világörökség része, rövid sétánk alkalmával megismerjük a város nevezetességeit. kóstoló a híres balzsamecetből, majd felkeressük a város híres szülöttjének, a nagyszerű tenor, Luciano Pavarottinak házát, ahova mindig szívesen tért vissza a sok fellépés után. Színpadi emlékek és személyes tárgyak is láthatóak a milánói világkiállítás alkalmára megnyitott Pavarotti Múzeumban. A múzeumot a tenor egykori villájában alakítottak ki, az ő saját tervei alapján, mely véglegesen a halála előtt 2 évvel készült el. Visszaérkezés a szálláshelyre.

4.NAP: *Fakultatív kirándulás: Bologna fagylaltkóstolóval: Reggeli a szállodában, egyéni program vagy egész napos fakultatív kirándulás Bolognába fagylaltkóstolóval (ÁR: 25 EUR/fő*, mely a kóstolót is tartalmazza)  a tartomány székhelyére, a téglavörös házairól és a kitűnő konyháról híres Bolognába,. A város képét inkább a visszafogottság, nemes arányok jellemzik. A város érseki székhely és ősi egyetemi központ, mely mára jelentős iparvárossá is fejlődött. Építészete egyéni, hangulatos sétálóutcáinak köszönhetően könnyedén bejárható, felfedezhető. Bologna jellegzetes arculatát a hosszú, árkádos utcák, a pompás paloták, a sok régi templom, az érdekes ferdetornyok, harangtornyok és a városfalmaradványok adják.Városnézésünk alkalmával az alábbi nevezetességeket tekintjük meg kívülről: Piazza Vittorio Emmanuele, Piazza del Nettuno, Piazza Maggiore, Basilica di San Petronio, Rossini háza, délután szabadidő, majd visszautazás a kora esti órákban a szállodába, közben rövid megálló a Bologna közelében található fagylalt múzeumban, ahol 1 órás vezetett túra keretében bemutatják a múzeumot, majd a végén kis fagylaltkóstoló.

5.NAP: Treviso - Budapest: Reggeli után rövid megálló a vizek és a tiramisu városaként emlegetett "kis Velencében" Trevisoban, majd folyamatos utazás Szlovénián keresztül. Érkezés Budapestre az éjszakai órákban.

SZÁLLODA: Hotel SUN*** - Rubiera

Elhelyezkedés: : Az 50 szobás hangulatos szálloda félúton Modena és Reggio Emilia között található, pár száz méterre a központtól. Szolgáltatások: parkoló, étterem (kb. 1 km-re) Szobák: mindegyik szobában fürdőszoba, telefon, TV. Ellátás: büfé reggeli és 3 fogásos menüs vacsora (ital nélkül)


Ár tartalmazza:
– Magyar nyelvű idegenvezető a program során, Utazás fullextrás (Mercedes Travego, Scania Irizar vagy hasonló kategóriával) büfével, DVD lejátszóval rendelkező autóbusszal, Szálloda: 4 éj Rubiera - Hotel SUN 3* (http://www.sunhotel.it/) vagy hasonló kategória, Reggelis ellátás, Audio guide a program során

Ár nem tartalmazza:
– Félpanziós felár: 24.000 Ft/fő, Egyágyas felár: 30.000 Ft/fő, Fakultatív program: Verdi nyomában-Párma kóstolókkal - 55 EUR/fő (busz+idegenvezetés+belépők+kóstolók), Fakultatív program: Ferrari Múzeum-Modena balzsamecet kóstolóval-Pavarotti Ház - 65 EUR/fő (busz+idegenvezetés+belépőjegy+kóstoló), Fakultatív program: Bologna városnézés fagylaltkóstolóval - 25 EUR/fő (busz+idegenvezetés+fagylaltkóstoló), Belépőjegyek: kb. 10 EUR/fő, Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő, Biztosítások: Sztornó (1,5%) + BBP: 3.000 Ft/fő

© 2014 Travelmax
POWERED BY: