MENÜPONTOK
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Az ismeretlen Szatmár és Máramaros (Autóbusszal)
Románia - Körutazás Erdélyben - Körutazás Erdélyben
Indulás:
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: leírás szerint
Szobatípus:
Utazás: Busz
Időtartam: 1 nap
Útazonosító: 309890


Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása

.

Info:

[b] 19 - 26 személyes autóbusszal

autentikus falusi vendégházakban

gazdag helyi falusi reggeli

Elképesztő,érintetlen, színes és kontrasztos világ, mely 24. óráját éli. Kóstolók, piacok,gasztrotúra, kirándulás, hagyomány és kultúra.

Megismerünk egy gyönyörű, érintetlen világot

Kóstolunk úton-útfélen

Megtapasztaljuk az igazi vendégszeretetet, és a hagyományokat őrző vendéglátást

 

´´

Igazi falusi konyhamüvészet

´´

10-15 fő

´´

UNESCO Világörökségi helyszin

Leiras:

1.nap Budapest - Tákos - Csaroda - Szatmárcseke - Túristvándi - Penyige - Panyola

Találkozás a reggeli órákban Budapesten, utazás Szatmár-Beregbe. Bejárjuk Magyarország egyik legszebb, érintetlen területét: Tákoson és Csarodán festett középkori templomokat látogatunk, Penyigén lekvárt kóstolunk, Túristvándiban elindulnak a kedvünkért a mesebeli vízimalom kerekei, Szatmárcsekén megnézzük az egyedülálló, csónakos fejfás temetőt, Nagyaron megállunk a kastélynál és a rózsakertjénél. Útközben különleges, helyi finomságokat kóstolunk: béles és házi kenyér egyenesen a kemencéből, kecskesajt, vaslapon sült húsok, aszalt gyümölcsök, rózsavizes limonádé. Este választható program: főzdelátogatás és kóstoló a Panyolai Szilvórium pálinkafőzdéjében, vagy főzőkurzus: egy nagyon jellegzetes, szatmári menü elkészítése, melyet közös vacsora követ (tormaleveles töltike füstölt hússal, szilvalekvárral töltött panyolai baba).

2.nap Panyola - Szatmárnémeti - Nagybánya - Breb

A slow food jegyében elköltött, komótos reggeli után megállunk Cégénydányád monumentális matuzsálem-fájánál és megnézzük Gyügye szürreális, Europa Nostra-díjas, festett templomát. Majd Szatmárnémeti belvárosában a városnézés mellett megkóstoljuk a jellegzetes helyi perecet. Megállunk Nagybánya látványos főterén és zakuszkát, frissen sült fánkot, helyi finomságokat kóstolunk autentikus piacán. Innen irány a hegyvidék! Utunkat némi kukorica lisztben sütött, frissen fogott pisztráng miatt megszakítjuk egy különlegesen festői helyen, csúcsok, tavacskák és vízesések közt, majd vár a máramarosi, érintetlen világ.  Éjszaka Brebben, a vidék leg autentikusabb falujában.

3.nap Breb és az UNESCO Világörökség részét képező, máramarosi fatemplomok

Tudták, hogy az angol trónörökösnek háza van ebben a faluban? Reggeli után falu séta:  Brebben még él a hagyományos életmód, így olyan jelenetek tanúi lehetünk az ébredő faluban, amiket már csak nagyon messzi, elzárt tájakon van módunk megtapasztalni. Látogatás a mesebeli világba, ahol UNESCO világörökségi fatemplomok, hegyi pásztorok, faragott kapuk és egy olyan időtlen élet fogad, amit látni és megélni a végtelen harmóniát jelenti. Nem csak műemlékeket látogatunk, hanem alapos bepillantást nyerhetünk a helyiek életébe: a pásztorok sajttal kínálnak, látunk kemencét, patakbeli ,,mosógépet" és házi pálinkafőzdét munka közben, a fa faragó megmutatja a műhelyét, vacsorázni pedig egy olyan jókedélyű, helyi asszonyságnál fogunk, aki vendégszeretetben és hagyományos ételekben lekörözhetetlen. Minden egyedi, autentikus és különleges lesz.

4.nap Barcánfalva - Iza-völgye - Tiszaveresmart - Máramarossziget

A máramarosi hagyományos építészet esszenciája a makulátlan, tájba illeszkedő barcánfalvi kolostor. Kirándulunk, almás pitét és áfonya lekvárt kóstolunk,megtekintünk egy különleges magángyűjteményt, helyi kézműveseket látogatunk, szétnézünk Máramarosszigeten, Kelet-Magyarország egykor leggazdagabb városában. Utunk különlegessége, hogy nem turistaként, hanem valódi vendégként élhetjük át azt a ritmust, amit a természet és a helyiek diktálnak. Szállásunk olyan eredeti, hagyományos faházakban lesz, melyek angol tulajdonosai hazájuknak Máramarost, feladatuknak az itteni értékek megőrzését választották. Pompás vacsora zárja a napot, amiből a házi, sült túrógombóc sem maradhat ki.

5.nap Szaplonca - Avasfelsőfalu - Vámfalu - Csengersima - Budapest

Miután ki gyönyörködtük magunkat a színpompás viseletekben, amikben a helyiek a vasárnapi istentiszteletre járnak, búcsút veszünk Breb mese világától, és útnak indulunk Szaploncára, a Vidám temetőbe ,ahová az emberek nevetni járnak. Ilyenből is csak egy van: a különleges helyen tett séta után Vámfalu utolsóként megmaradt, hagyományos fazekas műhelyében, majd Avasfelsőfalu skanzenében nézünk szét. Mics- és puliszka kóstoló, majd fotószünetet tartunk Sárköz ,,palotáinál", mielőtt átkelünk a határon. Érkezés élményekkel telve Budapestre az esti órákban.

Idegenvezető: Méhész Zsuzsanna

További információk:

Idegenvezető: Méhész Zsuzsanna

További információk 2:


Az ár tartalmazza:
szállás rendkívül hangulatos, igényes, autentikus falusi vendégházakban, gazdag helyi reggelikkelkóstolók, gourmet séták költségeprogramok belépőkkelutazást 19 - 26 személyes autóbusszalmagyar nyelvű idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
útlemondási biztosítás1,5% (kötelező)vacsorák17.500 FtEgyéb költségek:BBP biztosítás2.920 Ft

© 2014 Travelmax
POWERED BY: