MENÜPONTOK
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Az ismeretlen Szatmár és Máramaros (Autóbusszal)
Románia - Körutazás Erdélyben - Körutazás Erdélyben
Indulás: 2018-05-17
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: leírás szerint
Szobatípus: kétágyas szoba, 2 felnőtt
Utazás: Busz
Időtartam: 5 éj
Útazonosító: 309890


További indulási idopontok
2018-05-17 -tól
5 éj
2018-10-19 -tól
5 éj
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása

.

Info:

[b] 19 - 26 személyes autóbusszal

autentikus falusi vendégházakban

gazdag helyi falusi reggeli, vacsora

Elképesztő, érintetlen, színes és kontrasztos világ, mely 24. óráját éli. Kóstolók, piacok, gasztrotúra, kirándulás, hagyomány és kultúra.

Megismerünk egy gyönyörű, érintetlen világot

Kóstolunk úton-útfélen

Megtapasztaljuk az igazi vendégszeretetet, és a hagyományokat őrző vendéglátást

 

Igazi falusi konyhamüvészet

10-15 fő

UNESCO Világörökségi helyszin

Leiras:

1 nap: Budapest - Vásárosnamény -Tákos - Csaroda - Panyola

Találkozás a reggeli órákban Budapesten, utazás Szatmár-Beregbe. Bejárjuk Magyarország egyik legszebb, érintetlen területét: Tákoson és Csarodán különleges, festett középkori templomokat látogatunk, Tarpán megállunk a szárazmalomnál, Nagyaron Petőfi fájánál és a kastély rózsakertjénél. Útközben különleges, helyi finomságokat kóstolunk: bélest és házi kenyeret egyenesen a kemencéből, vaslapon sült húst, aszalt gyümölcsöket, rózsavizes limonádét. Mini szatmári főzőkurzus: egy nagyon jellegzetes, szatmári menü elkészítése, melyet közös vacsora követ (tormaleveles töltike füstölt hússal, szilvalekvárral töltött panyolai baba). Szállás Panyolán (2 éj).

2. nap: Penyige - Szatmárcseke - Túristvándi - Cégénydányád

Penyigén lekvárt kóstoluk, Túristvándiban elindulnak a kedvünkért a mesebeli vízimalom kerekei, Szatmárcsekén megnézzük az egyedülálló, csónakos fejfás temetőt, majd a Tisza és a Túr találkozásában gyönyörködünk, majd megállunk Cégénydányád monumentális matuzsálem-fájánál. Megnézzük, hogy nyújtják a profik a szatmári kígyórétest, amit meg is kóstolunk. Délután főzdebemutató látogatás és kóstoló a Panyolai Szilvórium pálinkafőzdéjében. Szállás Panyolán.

3. nap: Panyola - Szatmárnémeti - Nagybánya - Breb

A slow food jegyében elköltött, komótos reggeli után Szatmárnémeti belvárosában a városnézés mellett megkóstoljuk a jellegzetes, helyi perecet. Megállunk Nagybánya látványos főterén és zakuszkát, frissen sült fánkot, helyi finomságokat kóstolunk autentikus piacán. Innen irány a hegyvidék! Utunkat némi kukoricalisztben sütött, frissen fogott pisztráng miatt megszakítjuk egy különlegesen festői helyen, csúcsok, tavacskák és vízesések közt, majd vár a máramarosi, érintetlen világ. Éjszaka Brebben, a vidék legeredetibb és leghagyományosabb, legszebben megőrződött falujában (3 éj).

4. nap: Breb és az UNESCO Világörökség részét képező, máramarosi fatemplomok

Tudták, hogy az angol trónörökösnek háza van ebben a faluban? Reggeli után faluséta: Brebben még él a hagyományos életmód, így olyan jelenetek tanúi lehetünk az ébredő faluban, amiket már csak nagyon messzi, elzárt tájakon van módunk megtapasztalni. Látogatás a mesebeli világba, ahol UNESCO világörökség fatemplomok, hegyi pásztorok, faragott kapuk és egy olyan időtlen élet fogad, amit látni és megélni a végtelen harmóniát jelenti. Nem csak műemlékeket látogatunk, hanem alapos bepillantást nyerhetünk a helyiek életébe: a pásztorok sajttal kínálnak, látunk kemencét, patakbeli ,,mosógépet" és házi pálinkafőzdét munka közben, a fafaragó megmutatja a műhelyét, vacsorázni pedig egy olyan jó kedélyű, helyi asszonyságnál fogunk, aki vendégszeretetben és hagyományos ételekben lekörözhetetlen. Minden egyedi, autentikus és különleges lesz. Szállás Breb-ben.

5. nap: Barcánfalva - Iza-völgye  - Máramarossziget

A máramarosi hagyományos építészet esszenciája a makulátlan, tájba illeszkedő barcánfalvi kolostor. Kirándulunk, almás pitét és áfonyalekvárt kóstolunk, megtekintünk egy különleges magángyűjteményt, helyi kézműveseket látogatunk, szétnézünk Máramarosszigeten, Kelet-Magyarország egykor leggazdagabb városában. Utunk különlegessége, hogy nem turistaként, hanem valódi vendégként élhetjük át azt a ritmust, amit a természet és a helyiek diktálnak. Szállásunk olyan eredeti, hagyományos faházakban lesz, melyek angol tulajdonosai hazájuknak Máramarost, feladatuknak az itteni értékek megőrzését választották. Pompás vacsora zárja a napot, amiből a házi, sült túrógombóc sem maradhat ki. Szállás Breb-ben.

6. nap: Szaplonca - Vámfalu -  Avasfelsőfalu - Vámfalu - Sárköz - Budapest

Miután kigyönyörködtük magunkat a színpompás viseletekben, amikben a helyiek a vasárnapi istentiszteletre járnak, búcsút veszünk Breb mesevilágától, és útnak indulunk Szaploncára, a Vidám temetőbe, ahová az emberek nevetni járnak. Ilyenből is csak egy van: a különleges helyen tett séta után Vámfalu utolsóként megmaradt, hagyományos fazekasműhelyében, majd Avasfelsőfalu skanzenében nézünk szét. Mics- és puliszkakóstoló, majd fotószünetet tartunk Sárköz ,,palotáinál", mielőtt átkelünk a határon.  Érkezés élményekkel telve Budapestre az esti órákban.

Unesco Világörökségi helyek:

  • Máramaros (Maramures) fatemplomai   (kulturális/1999)

További információk:

Idegenvezető: Méhész Zsuzsanna

További információk 2:


Az ár tartalmazza:
szállás rendkívül hangulatos, igényes, autentikus falusi vendégházakbangazdag helyi reggeli, vacsorakóstolók, gourmet séták költségeprogramok belépőkkelutazást 19 - 26 személyes autóbusszalmagyar nyelvű idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
útlemondási biztosítás1,5% (kötelező)Egyéb költségek:BBP biztosítás565 Ft/fő/naptól

© 2014 Travelmax
POWERED BY: