Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#137 (3) {
  ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
  int(27)
  ["value":protected]=>
  array(27) {
    ["id"]=>
    string(2) "38"
    ["name"]=>
    string(12) "Proko Travel"
    ["company_name"]=>
    string(10) "Proko Kft."
    ["company_city"]=>
    string(6) "Szeged"
    ["company_zip"]=>
    string(4) "6720"
    ["company_address"]=>
    string(19) "Feketesas u. 19-21."
    ["vat_number"]=>
    string(13) "11032591-2-06"
    ["company_registration_number"]=>
    string(12) "06-09-002944"
    ["licence_number"]=>
    string(10) "R0857/1993"
    ["email_reservation"]=>
    string(19) "info@prokotravel.hu"
    ["email_reservation2"]=>
    NULL
    ["email_reservation3"]=>
    NULL
    ["websites"]=>
    string(19) "www.prokotravel.hu/"
    ["email_footer_info"]=>
    NULL
    ["order_footer_info"]=>
    NULL
    ["is_travel_agency"]=>
    bool(false)
    ["is_tour_operator"]=>
    bool(true)
    ["is_public"]=>
    bool(true)
    ["is_active"]=>
    bool(true)
    ["insurance_bank"]=>
    NULL
    ["insurance_number"]=>
    NULL
    ["reservation_email"]=>
    NULL
    ["finance_email"]=>
    NULL
    ["nu3_enabled"]=>
    bool(false)
    ["nu3_ta_id"]=>
    NULL
    ["created_at"]=>
    string(19) "0000-00-00 00:00:00"
    ["updated_at"]=>
    string(19) "2014-06-12 13:31:12"
  }
  ["escapingMethod":protected]=>
  string(16) "esc_specialchars"
}
Proko Travel

$result


      

$program


      

$trip


      

$tags


      

$tags_full


  

Utazás alapadatai 2022

Busz
1 felnőtt
2024-07-15, 9 nap / 8 éj
3 és 4 csillagos szállodák, 2 éj hajón
Reggeli
1 ágyas
Teljes ár
419.000 HUF /1 fő
  
                                                                                

Okos ajánlat

A program repülős utazással is elérhető.
A részletekért kattintson ide!

·  Különleges északi táj erdőkkel, tavakkal
·  Hajózás meseszép tájakon
·  9 országot érintünk, 8 fővárost keresünk fel
·  Észak-Európa csodája, a fehér éjszakák

Különleges élmény a kihajózás Stockholmból. Búcsút veszünk Svédországtól, és megcsodáljuk a balti-tengeri naplemente misztikus végtelenségét.
György Péter – Baltikum-specialista idegenvezető

Program

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – VARSÓ

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A fővárost elhagyva – parassapusztai határátkelést követően –, utazás Szlovákián keresztül Lengyelországba. Varsóban, melyet az UNESCO a Világörökségek közé sorolt, rövid belvárosi séta és nézelődés az esti órákban. Varsó óvárosát a XIII. században alapították. A II. Világháborúban ez a rész is elpusztult, de régi festmények, fényképek és tervrajzok alapján rekonstruálták az épületeket és szinte teljes egészében újjáépítették. Az épületek egységes barokk stílusúak. Szállás Varsóban.

2. NAP: VARSÓ – TRAKAI – VILNIUS

Reggeli után elhagyjuk Lengyelországot és Litvániába utazunk. Első programunk Trakai, mely az ország egyik leglátványosabb területe. A tájat 61 tó színesíti, így nem csoda, hogy az egész környék mennyire nyugodt, békés. Megtekintjük a várat, melyet szintén egy tó ölel körbe. Programunk befejezése után folytatjuk utunkat a fővárosba, Vilniusba, ahova a kora esti órákban érkezünk. Elfoglaljuk szállásunkat. A fakultatív vacsora után esti séta a litván fővárosban.

3. NAP: VILNIUS – RUNDALE – RIGA

Reggeli után megkezdjük vilniusi városnézésünket. A hangulatos óvárosban megcsodáljuk többek közt a gótikus Szent Anna-templomot, mely kívülről sokkal látványosabb. A város központi terén áll a katedrális, melynek homlokzata klasszicista stílusú, de az alapok a XIV. századból valóak. Védőszentje a magyar Szent László, akinek kápolnája is van a templomban. Régen itt tartották a litván nagyfejedelmek beiktatását is. Ezt követően lefényképezhetjük a mellette látható harangtornyot és a mögötte található Gediminas-tornyot. Ezt követően elhagyjuk a litván fővárost és Lettországba utazunk. Határátlépésünk után nem sokkal megállunk a Balti államok egyik legszebb látványosságánál, a Rundale kastélynál. A barokk építészet gyöngyszeme ez a szépen felújított palota. A parkja is megérdemel egy kellemes sétát. Folytatva utunkat, délután érkezünk Rigába. A Balti-tengerhez tartozó Rigai-öböl partján lévő festői lett fővárosban városnézés. A régi kereskedővárost, a most 1 millió lakosú Rigát, a Hanza időkben városfal védte. Megtekintjük – többek közt –, a lőportornyot és a XIII. században épült dómot. A Szent Péter-templom 123 m magas toronnyal rendelkezik, így ez a legmagasabb épület a fővárosban. A Fekete Fejek Háza, az ország legnagyobb céhháza, melynek különösen szép a homlokzata. Sok látványos, középkori emléket láthatunk, miközben sétálunk a zegzugos óvárosi utcákon. Szállás Rigában.

4. NAP: RIGA – TURAIDE– TALLINN

Reggel elhagyjuk Rigát és folytatjuk utunkat észak felé. Első megállónk a Gauja Természetvédelmi Parkban lesz. Itt megtekintjük Gauja folyó bal partjára, épült Turaide várat. Fel lehet menni a toronyba és körbe tudunk tekinteni a nemzeti park területén. Ezt követően elhagyjuk Lettországot és Litvániába érkezünk. Délután Tallinnban városnézés. A várost a Hanza időkben várfal védte, melyből a mai napig maradtak fenn tornyok, várfalak, körbástyák. A hangulatos óvárosban sétálunk, ahol éttermek, emléktárgyak is utalnak a gazdag Hanza időkre. A szépen renovált épületek mellett felkeressük a Nyevszkij-székesegyházat, a Városházát és több régi céhházat is. Láthatjuk, milyen finoman elegáns város Tallinn. Este elfoglaljuk szállásunkat.

5. NAP: TALLINN – HELSINKI – TURKU – KOMP

Reggel hajóra szállunk, elhagyjuk Tallinnt, két és fél óra múlva Finnország fővárosába, Helsinkibe érkezünk, ahol buszos és gyalogos városnézés. Ez alatt megcsodáljuk a híres Olimpiai stadiont, a magyar olimpikonok legsikeresebb olimpiájának központi épületét, a Sibelius-emlékművet, mely egy női szobrász[1]művész különleges munkája, a Szenátus teret, melyen található a város legnagyobb temploma is. További érdekességek: kikötő a nagy forgatagú piaccal, illetve a Sziklatemplom, mely a modern építészet egyik legszebb alkotása. Délután elhagyjuk Helsinkit és a régi egyetemi városba, Turkuba buszozunk. A kikötő felé haladva láthatjuk Finnország legnagyobb várát, melynek építését az 1200-as évek végén kezdték el. A turkui kikötőben hajóra szállunk, kompátkelés Svédországba. Szállás a hajón 4 ágyas (felár ellenében 2 ágyas) tusolós, WC-s belső kabinokban. (A 4 ágyas kabin esetében pl. 2 házaspár is kerülhet egy kabinba.) A 2 ágyas kabin igényt foglaláskor kérjük jelezni. Az utazás első szakaszában a hajó fedélzetéről gyönyörködhetünk a Finnországhoz tartozó sok ezer szigetben és a Balti-tengerben. Ekkor kiváló lehetőség nyílik arra, hogy megcsodáljuk, hogy a Napkorong milyen későn bukik bele a tengerbe, továbbá azt, hogy éjfél után nem sokkal már ismét megjelenik a keleti horizonton. A hajóút során érintjük Ålandot, amely egy Finnországhoz tartozó, mintegy 6.500 szigetből álló autonóm terület. Erre az estére a vacsorát külön lehet rendelni.

6. NAP: STOCKHOLM

Korai reggeli a hajón, mielőtt kikötünk Stockholmban. Egész napos városnézés a svéd fővárosban. Az óváros, melynek a neve a Gamla Stan, egy szigeten található, épületei többszáz évesek. Közelben található a parlament. Megcsodáljuk itt még a Királyi palotát, melynek udvarán a királyi őrségváltás is népszerű látványosság. A palota szobái díszítésükben méltóak a királyi családhoz. A palota mellett van a koronázási templom és egy érdekes finn kápolna is. A stockholmi Városháza Észak-Európa egyik legszebb épülete. Délután sétálunk a modern belvárosban. Ezt követően egy különleges látványosságot, a Vasa múzeumot keressük fel. Itt egy csodaszép régi vitorlás hadihajó tekinthető meg, mely első útján elsüllyedt. Kiemelték a vízből, renoválták és kiállították. Késő délután elhagyjuk Stockholmot és a szálláshelyünkre utazunk.

7. NAP: SVÉDORSZÁG – KOPPEHÁGA – KOMP

Reggeli után folytatjuk utunkat Svédországon keresztül. Délután érkezünk Koppenhágába, miután átmentünk az Öresund hídon. A dán fővárosban gyalogos és buszos városnézés: Amalienborg-palota, mely a királyi pár otthona, Városháza, Strøget, a híres sétálóutca, Nyhavn-kikötő mely a fiatalok kedvenc helye, Christiansborg, és a közismert „Kis hableány” szobor, mely Dánia jelképe. Az esti órákban visszautazunk Európa leghosszabb hídján Svédországba, ahonnan 23 óra tájt indul a hajónk. Ezen az estén is van fakultatív vacsora lehetőség, és erre az éjszakára is igényehető 2 ágyas kabin, felár ellenében.

8. NAP: BERLIN

Kora reggel kötünk ki. Ezt követően déli irányba haladunk Németországban, így érkezünk Berlinbe, ahol az autóbuszos és gyalogos városnézés. Programunk során megismerjük a legfontosabb látványosságokat. A kormányzati negyed a Bundestaggal (ez volt a Reichstag), a híres Brandenburgi-kapu közelében található. A kapu volt a két Berlint elválasztó határ jelképe. Potsdamer Platz, az Alexanderplatz és környéke a TV-toronnyal, már az NDK-s időkben is az egyik legkeresettebb látványosság volt. De látjuk még a Vörös-Városháza, a hatalmas berlini dóm épületét is. Felkeressük a Checkpoint Charlie-t, mely a leghíresebb katonai ellenőrzőpont volt a szovjet és az amerikai zóna határánál. Később itt alakult ki a Kelet-Berlin, Nyugat-Berlin egyik leghíresebb átkelő pontja. Még mindig észreveszi a figyelő szem a két Berlin közötti építészeti különbséget, valamint a hírhedt elválasztó fal mementóit is. Késő délután a Drezda környéki szállásunkra buszozunk.

9. NAP: NÉMETORSZÁG – VALTICE – SZLOVÁKIA – BUDAPEST

Délelőtt elhagyjuk Németországot. Csehországban haladva, megállunk az UNESCO Világörökségek Listáján is szereplő Valticei Kastélynál. A Liechtenstein család már a XIII. században épített ide gótikus várkastélyt. Ez volt az úri család téli rezidenciája. Megtekintjük a kastélyt. A szépen felújított belső termek a nemesi család kiváló ízlését mutatják. Különösen szépek a freskók és a falakat díszítő festmények. A kastély megtekintése után Szlovákia érintésével utazunk haza. Rajkai határátlépés után, az esti órákban érkezünk Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére transzferálunk.

Érintett területek

  • Csehország
  • Dánia
  • Litvánia
  • Németország
  • Norvégia
  • Dél-Csehország
  • Lettország
  • Észtország
  • Finnország
  • Berlin
  • Svédország
  • Drezda
  • Stockholm
  • Helsinki
  • Malmö
  • Riga
  • Tallinn
  • Vilnius
  • Európa
  • Brandenburg
  • Mecklenburg-Elő-Pomeránia
  • Rostock
  • Szászország
  • Észak-Európa
  • Turku
  • Valtice

További időpontok >>

Indulási időpont

Ajánlatok szűkítése

Ajánlatok

még töltünk