Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#137 (3) {
  ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
  int(27)
  ["value":protected]=>
  array(27) {
    ["id"]=>
    string(3) "167"
    ["name"]=>
    string(10) "OTP Travel"
    ["company_name"]=>
    string(15) "OTP Travel Kft."
    ["company_city"]=>
    string(8) "Budapest"
    ["company_zip"]=>
    string(4) "1051"
    ["company_address"]=>
    string(13) "Nádor u. 21."
    ["vat_number"]=>
    string(13) "10174902-2-41"
    ["company_registration_number"]=>
    string(12) "01-09-060469"
    ["licence_number"]=>
    string(14) "R-0115/92/2001"
    ["email_reservation"]=>
    string(23) "management@otptravel.hu"
    ["email_reservation2"]=>
    string(0) ""
    ["email_reservation3"]=>
    string(0) ""
    ["websites"]=>
    string(16) "www.otptravel.hu"
    ["email_footer_info"]=>
    string(0) ""
    ["order_footer_info"]=>
    string(0) ""
    ["is_travel_agency"]=>
    bool(false)
    ["is_tour_operator"]=>
    bool(true)
    ["is_public"]=>
    bool(true)
    ["is_active"]=>
    bool(true)
    ["insurance_bank"]=>
    string(0) ""
    ["insurance_number"]=>
    string(0) ""
    ["reservation_email"]=>
    string(0) ""
    ["finance_email"]=>
    string(0) ""
    ["nu3_enabled"]=>
    bool(false)
    ["nu3_ta_id"]=>
    NULL
    ["created_at"]=>
    string(19) "2014-09-11 09:52:00"
    ["updated_at"]=>
    string(19) "2022-05-10 07:53:16"
  }
  ["escapingMethod":protected]=>
  string(16) "esc_specialchars"
}
OTP Travel

$result


      

$program


      

$trip


      

$tags


      

$tags_full


  

A MAJA MEXIKÓ - MINI KÖRUTAZÁS ÉS ÜDÜLÉS

Utazás alapadatai 2151

Repülő
2 felnőtt
2024-12-03, 11 nap / 10 éj
A MAJA MEXIKÓ - MINI KÖRUTAZÁS ÉS ÜDÜLÉS
Reggeli
Kétágyas szoba
Teljes ár
2.338.000 HUF /2 fő
  
                                                                                

A maja Mexikó – mini körutazás és all inclusive üdülés a Yucatán-félszigeten magyar idegenvezetéssel

 

Cancún – Valladolid – Ek Balam – Rio Lagartos – Las Coloradas – Mérida – Campeche – Izamal – Chitzén Itza – Playa del Carmen – Riviéra Maya

A varázslatos Mexikó a kontinens történelmi és kulturális látnivalókban egyik leggazdagabb országa, ahol a természet is igazán bőkezűen osztotta szét kincseit. A Yucatán–félsziget egzotikus üdülőhelyein egyedülálló a vakítóan fehér homok és a már szinte elképzelhetetlen türkiz színű óceán kombinációja. Az ország páratlan régészeti lelőhelyei, az északi maja indiánok egykori főhadiszállásának emlékei is csak karnyújtásnyira fekszenek. Így a Yucatán-félsziget tökéletes helyszíne egy látni- és felfedezni valókban bővelkedő körutazásnak, mely tengerparti üdüléssel egészül ki a fantasztikus all inclusive szállodák egyikében. A helyszínen a kirándulások és programok alatt magyarul beszélő idegenvezetés biztosított. A repülős utazás egyénileg történik.

1. nap • Budapest - Cancun

Elutazás Budapestről átszállással Mexikóba. Megérkezés Cancúnba, találkozás a helyi, magyarul beszélő idegenvezetővel. Transzfer Valladolidba, a Yucatán-félsziget közepén fekvő gyarmati városba. Az 1543-ban alapított város épségben megmaradt koloniális épületei szemet gyönyörködtetőek, középkori erőd-szerű épületével közülük is kiemelkedik Sienai Szent Bernardin ferences temploma és volt kolostora. Szállás Valladolid-ban.

MEXIKÓ utazás - Mexikó körutazás - Maja Mexikó mini-körutazás - utazásszervező utazási iroda

2. nap • Valladolid – Ek Balam – Rio Lagartos - Merida

Reggeli a szállodában. Utazás Ek Balam különleges régészeti lelőhelye felé. Az út kis mexikói falvakon át vezet, ahol az igazi Mexikó mindennapi életébe nyerhet bepillantást az utazó. A Cancúntól 240 km-re fekvő maja romvárost 1997-ben tárták fel, nevének jelentése maja nyelven: fekete jaguár. A régészeti kutatások szerint Ek Balam fontos és befolyásos város volt, virágkorát Kr. után 700 – 1000 között élte. Folytatás a Rio Lagartos és a Las Coloradas természetvédelmi terület páratlan rózsaszín tavaihoz, ahol hajóra szállva kirándulás a lagúnán. A békés út során a csodálatos helyi állatvilág, különleges madárfajok, rózsaszín flamingó kolóniák is megcsodálhatók. Utazás Méridába, ahol szállás.

3. nap • Merida - Campeche

Reggeli után a piac színes forgatagát élvezheti a csoport, majd utazás az egykori Yucatán egyik legjelentősebb birtokára. A figyelemre méltóan megőrzött Hacienda Yaxcopoil mélyreható betekintést nyújt a régió történelmébe. Az eredetileg a XIX. században épült és egy hatalmas, 8900 hektáros szizál ültetvényen elterülő Hacienda Yaxcopoil ma múzeumként működik, amely bemutatja a spanyol gyarmati idők és a független Mexikó idejének hétköznapjait. Szállás Campeche-ben.

MEXIKÓ utazás - Mexikó körutazás - Maja Mexikó mini-körutazás - utazásszervező utazási iroda

4. nap • Campeche – Merida

Reggeli a szállodában, majd informatív városnézés a Mexikói-öböl partján fekvő San Francisco de Campeche-ben, mely a Yucatán-félsziget első spanyolok alapította városa. Kolóniális hangulatú belvárosa az UNESCO világörökség része. A város köré épült városfalak, bástyák és erődítmények sorából kiemelkedő látnivaló a Fuerte de San Miguel, azaz Szent Mihály erőd, mely napjainkban az államban feltárt régészeti kincseknek ad otthont. A folytatásban a közeli maja romváros, Edzna romváros felfedezése következik – a dzsungel ölelésében található helyreállított területet a késő középkorban hagyták el lakói. Érdekessége a sugárirányban épített vízvezeték rendszer, mely védelmi és kereskedelmi célokat is ellátott. Visszautazás Méridába, ahol szállás.

5. nap • Merida – Izamal – Chichen Itza – Riviera Maya

Reggeli a szállodában. Elutazás Chichen Itzába, az északi maja civilizáció legjelentősebb romvárosába, mely az UNESCO Világöröksége és 2007-től a világ hét új csodájának egyike. Útközben a varázslatos város, Izamal megtekintése, mely az ősi időkben a legmagasabb maja isten, Itzamná és a napisten, Kinich-Kakmó imádásának központja volt. A lenyűgöző Chichen Itzába érve az ősi maja és a tolték idők emlékeinek felfedezése. Chichén Itzát, a legismertebb maja várost különös kettősség jellemzi: egyrészt a trópusi rengetegben megbújó romváros az évezredes maja civilizáció dicsőségét hirdeti, másrészt az itt található építészeti mesterművek egykor kegyetlen emberáldozatok helyszínéül szolgáltak. A Kukulcan (Tollaskígyó) piramis és a Labdajáték tér megtekintése, majd érkezés a tengerpartra, ahol szállás helyi besorolás szerint 5 csillagos szállodában, all inclusive ellátással.

6-9/10. nap • Maya-riviéra

Pihenés és all inclusive ellátás a választott szállodában, a mexikói Yucatán-félsziget hófehér homokú, mesés tengerpartján.

10/11. nap • Cancun - Budapest

Reggeli a szállodában. Kijelentkezés és transzfer a cancúni repülőtérre.

11/12. nap • Budapest

Megérkezés Budapestre a menetrend függvényében.

MEXIKÓ utazás - Mexikó körutazás - Maja Mexikó mini-körutazás - utazásszervező utazási iroda

Fakultatív kirándulások magyarul beszélő asszisztenciával:

  • Xel Ha park egész napos kirándulás, ebéddel A Xel Ha park egy vízi kalandpark az ökoturizmus jegyében. Természetes élőhelyükön figyelhetők meg a tengeri élőlények, lehet búvárkodni, vagy lezúgni a zip-line kötél csúszkán a vízbe. Különböző tanösvények, pihenő helyek várják a látogatókat all inclusive ellátással, amely tartalmazza az étkezéseket, korlátlan alkoholmentes italfogyasztást, snorkeling felszerelést és személyenként egy törölközőt, valamint öltözőszekrényt.  
  • Egész napos kirándulás Isla Mujeresre – az „asszonyok szigetére” A paradicsomi szépségű, csupán 8 km hosszú Isla Mujeres Cancún partjaitól rövid hajóútra tökéletes kikapcsolódással, a legszebb strandokkal és búvárkodási lehetőséggel várja az ide látogatókat. Utazás autóbusszal a kikötőbe, majd onnan hajóval az „asszonyok szigetére”. A hajóút során bár és snackek, a szigeten snorkel felszerelés biztosított. A búvárkodás után a ismerkedés a szigettel séta keretében, majd ebéd egy helyi étteremben. Délután visszautazás Cancúnba hajóval.  
  • Xcaret Park egész napos kirándulás ebéddel Xcaret fantasztikus eco-parkja egy festői tengerparton fekszik, kizárólag a félszigeten őshonos állatokkal és növényekkel, édes vízű barlangfolyóval, búvárkodási lehetőséggel várja a kalandokra és a feltöltődésre vágyókat. Több mint negyven attrakciója a történelem, a kultúra, a gasztronómia és a természet világához visz közelebb, az egész család számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. Tengeri teknősök, lamantinok, pillangók, orchideák csodálhatók meg többek között természetes környezetükben. Az itt eltöltött nap csúcspontja este az ősi maja labdajáték bemutatója, illetve a folklór műsor egy 6000 fős színházban. A program tartalmaz egy napközbeni büféétkezést alkoholmentes italokkal, snorkeling felszerelést, valamint személyenként egy öltözőszekrényt.  
  • Egész napos kirándulás Tulum, Cobá és Cenote ebéddel Tulum, a maja romváros szépségét elsősorban fekvése adja: egy gyönyörű tengerparti sziklafalra épült. A partról kirándulás a dzsungelben megbújó Cobá ásatási területére. Coba az egyik legrégebbi és leghosszabb ideig lakott maja település volt. Az óriásváros volt a környék közigazgatási és politikai központja, valamit fontos kereskedelmi utak kereszteződése. Coba egyik leghíresebb épülete a Nohoch Muul, azaz a nagy piramis, melyre 120 lépcsőfok megmászásával juthatunk fel. Ezután hagyományos maja stílusú menüs ebéd következik és ismerkedés a maják mindennapi életével. Délután látogatás egy Cenote-hez, amely egyedülálló szépségű, földalatti folyók táplálta természetes, hideg vizű kút.  

Figyelem! Az utazás egyénileg történik az repülőút alkalmával csoportkísérő nem áll rendelkezésre. Helyi, magyarul beszélő idegenvezetőnk Cancún-ba érkezéskor a repülőtéren várja utasainkat. Minimum létszám: 10 fő

Az ár nem tartalmazza

  • a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás díját
  • útlemondási biztosítás díja
  • fakultatív kirándulások magyar asszisztenciával
  • borravalók

Az ár tartalmazza

  • retúr repülőjegy Budapest – Cancún – Budapest útvonalon, turista osztályon, átszállással, személyenként 1 db feladott poggyásszal
  • illetékek
  • transzferek légkondicionált autóbusszal
  • 4 éj körutazás + 5 vagy 6 éjszakai szállás az üdülés alatt 4-5 csillagos szállodában, kétágyas elhelyezéssel
  • a körutazás alatt félpanzió (ebéd, vagy vacsora a programtól függően), az üdülés során all inclusive ellátás
  • a körutazás alatt helyi, magyarul beszélő idegenvezető, az üdülés során asszisztencia
     

Szállás

4 éj körutazás + 5 vagy 6 éjszakai szállás az üdülés alatt 4-5 csillagos szállodában, kétágyas elhelyezéssel

Érintett területek

  • Mexikó
  • Cancún

További időpontok >>

Indulási időpont

Ajánlatok szűkítése

Ajánlatok

még töltünk