Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#135 (3) {
  ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
  int(27)
  ["value":protected]=>
  array(27) {
    ["id"]=>
    string(3) "242"
    ["name"]=>
    string(23) "A Legjobb Partner Allee"
    ["company_name"]=>
    string(16) "NUR PARTNER Kft."
    ["company_city"]=>
    string(8) "Budapest"
    ["company_zip"]=>
    string(11) "1117 / 1124"
    ["company_address"]=>
    string(47) "Apor Vilmos tér 11-12. / Október 23. u. 8-10."
    ["vat_number"]=>
    string(13) "23331457-2-42"
    ["company_registration_number"]=>
    string(12) "01-09-960500"
    ["licence_number"]=>
    string(19) "U-001259 / U-001399"
    ["email_reservation"]=>
    string(23) "info@neckermannallee.hu"
    ["email_reservation2"]=>
    string(22) "info@webmegrendeles.hu"
    ["email_reservation3"]=>
    string(0) ""
    ["websites"]=>
    string(30) "https://www.neckermannallee.hu"
    ["email_footer_info"]=>
    string(103) "

További kérdéseivel kapcsolatban is szívesen segítünk.

" ["order_footer_info"]=> string(0) "" ["is_travel_agency"]=> bool(true) ["is_tour_operator"]=> bool(true) ["is_public"]=> bool(true) ["is_active"]=> bool(true) ["insurance_bank"]=> string(0) "" ["insurance_number"]=> string(0) "" ["reservation_email"]=> string(0) "" ["finance_email"]=> string(0) "" ["nu3_enabled"]=> bool(false) ["nu3_ta_id"]=> NULL ["created_at"]=> string(19) "2015-04-08 16:30:33" ["updated_at"]=> string(19) "2024-02-23 10:38:06" } ["escapingMethod":protected]=> string(16) "esc_specialchars" }
A Legjobb Partner Allee

$result


      

$program


      

$trip


      

$tags


      

$tags_full


  

FLORIDA ÉS JAMAICA KÖRUTAZÁS

Utazás alapadatai 2226

Utazás

Menetrend szerinti repülőjáratokkal a Budapest – London – Miami, a Miami – Kingston, és a Kingston – London – Budapest út­vo­na­lon. Ameri­ká­ban és Jamaicán lég­kon­dicio­nált autó­buszokkal.

Szállás

5 éj­sza­ka Miami Beachen és 6 éj­sza­ka Ocho Riosban 3 csil­la­gos szál­lo­dák­ban, két­ágyas, für­dő­szo­bás, lég­kon­dicio­nált szo­bák­ban.
Az amerikai szálloda Miami Beach déli részén talál­ható, szabadtéri medencével rendelkezik. A homokos ten­ger­par­ti strand kb. 300 méterre talál­ható. A szálloda vendégei térítésmentesen használhatják a közeli (200 m-re lévő) testvér­szál­lo­da ten­ger­par­ti strandját, napo­zó­ágyait és napernyőit. Bővebb információ a szállodáról:
www.hoteldorchester.com

A jamaicai tengerpart melletti szálloda szabad­té­ri medencével és egy pici betonozott ten­ger­par­ti stranddal rendelkezik, a város­köz­ponttól (üzletek, éttermek) és egyben a város leg­na­gyobb homokos strandjától kb. 15 perc sétára talál­ható. A szállodától 6-7 perc sétára egy másik, kisebb homokos strand is van; mindkét helyre a belépődíj kb. 3 USD. Bő­vebb infor­má­ciók a szállodáról: www.hibiscusjamaica.com

Ellátás

Miamiban 5 amerikai reggeli. (Ebédet vagy va­cso­rát itt a részvételi díj nem tartalmaz, a szál­loda kör­nyé­kén, illetve a megtekintett ne­ve­zetes­sé­gek közelében többféle étkezési lehe­tő­ség van, a kiválasztásban az idegenvezető se­gít­sé­get nyújt.)
Jamaicán fél­pan­zió (felszolgált jamaicai reggeli + 3 fogásos menüvacsora) és 1 ebéd a 8. na­pon.
Természetesen a tengerentúli repülőjáratokon is biztosítanak a napszaknak megfelelő főét­ke­zéseket.

Időpontok

Részvételi díjak

2017. jan. 16-28.   874.000 Ft
+ reptéri ill.
2017. febr. 20 - márc. 4.   874.000 Ft
+ reptéri ill.

A reptéri illeték 2016 augusztusában kb. 142.700 Ft, de ez az összeg jegykiállításig még vál­toz­hat.

A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket, a helyi autó­buszokat, a 11 éj­sza­kai szál­lást a fent megadott ellátással, a csomaghordást a szál­lo­dák­ban, a londoni vá­ros­né­zést hazaútban, a fel­so­rolt progra­mo­kat belépődíjakkal, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, valamint a jamaicai helyi ide­gen­vezető és a Fe­hér­vár Travel idegen­ve­ze­tőjé­nek költségeit.

A helyszínen borravalót illik adni a helyi idegen­ve­ze­tőnek és gép­ko­csi­ve­ze­tők­nek; össze­sen kb. 30-35 USD-ra kell számítani.

Egyágyas felár: Kérjük, érdeklődjön
irodánknál!
 
3. fő kedvezménye: 193.500 Ft

Megjegyzés: az amerikai szállodában a „há­rom­ágyas” szobában 2 franciaágy van.

Az Amerikai Egyesült Államokba beutazási engedély vagy vízum szükséges!

További információt a vízummal kapcsolatban irodánkban kérhetnek.

1. nap:

Elutazás Ferihegyről egyszeri nyugat-európai át­szál­lás­sal Miamiba. Érkezés a kora esti órákban (helyi idő szerint), transzfer Miami Beach-re a szállodába (5 éj).

2. nap: Miami

Egész napos autó­buszos és gyalogos vá­ros­né­zés az Amerikai Egyesült Államok legdélibb nagyváro­sában, Miamiban, mely egyúttal az ország egyik leg­fon­to­sabb turistavárosa. A nap során látjuk majd Miami Beach híres Art Deco negyedét, a hihetetlenül meg­ren­dítő Holocaust emlékművet, a Little Havana ne­gye­det (Miami kubai negyedét), a Coral Gables negyed gyönyörű épületeit, a belváros fel­hő­kar­co­lóit. Látogatást teszünk majd a pompás Vizcaya-kas­tély­ban és annak parkjában, a vá­ros­né­zés végén pe­dig lesz sza­bad­idő a kikötő melletti bevásárló- és szóra­koz­tató központnál (Bayside Marketplace).

3. nap: Everglades Nemzeti Park, Miccosukee indián skanzen

Szabad program Miamiban, pihenés a ten­ger­parton.
Fakultatív program: Kirándulás az Amerikai Egyesült Államok második leg­na­gyobb nemzeti parkjába, az Everglades-be. Kisvonattal (dottóval) járunk be kb. 25 km-t a park területén, ezalatt egy helyi vezető mutatja be a park élővilágát, aligátorokat való­szí­nű­leg több helyen is láthatunk majd. A kisvonat hosszabb szü­ne­tet tart egy ki­lá­tó­to­ronynál, melynek tetejéről nagy­sze­rű pano­ráma nyílik erre a különös mocsár­vi­dékre.
Az Everglades területén élt valaha a Miccosukee indián törzs, az ő egykori életüket ismerhetjük meg a közeli skanzenben és a hozzá tartozó múzeumban. A skanzenlá­to­ga­tás során megtekinthetünk majd egy aligátor show-t is.
A fakultatív program ára: 26.500 Ft (belépődíjakkal).

4. nap: Florida Keys (korallszigetek), Key West

Florida egyik legkü­lön­le­gesebb látvá­nyossága az a szárazföld déli részéből induló szigetláncolat, mely­nek legutolsó tagja az USA legdélibb városa, Key West. Az odavezető híres pano­rámaút kb. 200 km hosszú, 32 szigetet érint, 42 hídon kell átkelni. A leg­hosszabb híd a világ egyik építészeti csodájának tar­tott Seven Mile bridge (Hétmérföldes híd).
Az egész napos (12-13 órás) kirándulás végcélja Key West városka, ahol a han­gu­la­tos, XIX. századi óváros beba­ran­go­lása mellett meg­néz­zük a világhírű író, Ernest Hemingway házát is.

5. nap: Fort Lauderdale (Amerika Velencéje)

Szabad program Miamiban, pihenés a ten­ger­parton.
Fakultatív program: Félnapos kirándulás a közeli Fort Lauderdale üdü­lő­vá­rosba, melynek belváro­sában utcák helyett csatornákon bonyolódik a forgalom. Nem vé­let­le­nül nevezik a települést Ame­ri­ka Velencéjének (a városi vízi utak össz­hosszúsága több mint 250 km). A megérkezés után részt veszünk egy másfél órás hajó­ki­rán­du­láson a csatornák világában. A gyönyörű szubtrópusi vege­tá­ció és a város szép középületeinek látványa mel­lett nagy élményt jelent majd a sokmillió dolláros csa­lá­di házak és villák tanulmányozása is.
A fakultatív program ára: 16.900 Ft (hajójeggyel). Jelentkezési határidő: legkésőbb 1 hónappal indulás előtt.

6. nap: Ocho Rios

Délelőtt transzfer Miami repülőterére, elutazás köz­vet­len járattal Jamaica főváro­sába, Kingstonba. Érkezés a kora délutáni órákban (helyi idő szerint), majd utazás autó­busszal egy karib-tengeri üdü­lő­vá­rosba, Ocho Riosba, a szállodai szobák elfoglalása (6 éj). Ez a város központi fekvése révén az ország kü­lön­böző részeibe induló kirándulások ideális kiin­du­ló­pontja.

7. nap: Sun Valley ültetvény, Shaw Park bota­nikus kert

Félnapos kirándulás. Elő­ször egy működő ültet­vény­re utazunk Ocho Rios kör­nyé­kén. A helyi vezetők szám­ta­lan trópusi növényt, gyümölcsfát meg­mu­tatnak, az egzotikus gyümölcsök jó részét meg is lehet kóstolni. Italként frissen facsart gyümölcs­le­ve­ket kínálnak.
Ezt követően a Shaw Park botanikus kertbe láto­ga­tunk, mely 300 méter magasan talál­ható, egy Ocho Rios melletti hegyen. A gyönyörű vegetáción kívül (közel 600-féle virág) van egy szép vízesés is a park­ban, de nagy élmény lesz a partvidékre nyíló pano­ráma is.

8. nap: YS vízesések, Appleton Rumgyár, Black River (Fekete-folyó) szafari

Egész napos kirándulás a főbb üdülőhelyektől távol eső Délnyugat-Jamaicába, ahol 3 egészen érdekes lát­ni­va­lót keresünk fel. Számítsanak rá, hogy az utak errefelé keskenyek, kanyargósak és elég rossz minő­sé­gűek.
Elő­ször Jamaica egyik leglátvá­nyosabb természeti csodájához, a YS vízesésekhez utazunk. A dzsun­gel­ben talál­ható, 7 lépcsős vízesés termé­sze­tes meden­céi­ben akár fürödni is lehet.
Ezt követően nagy cukornád ültetvények mentén az Appleton Rumgyárba látogatunk el, ahol megis­mer­ke­dünk a jamaicai rum készítésének több száz éves hagyományos módszereivel. Természetesen kóstoló is tartozik a programhoz.

A kora délutáni ebédet követően egy séta­ha­jó­zás következik a Fekete-folyón, talán innen figyelhető meg a legjobban Jamaica élővilága. A sűrű mang­ro­vék között vezető hajó­ki­rán­du­láson való­szí­nű­leg látni fogunk kócsagokat, gémeket, pelikánokat, halász­sa­sokat és még sokféle más madarat, de a leg­na­gyobb látvá­nyosság a krokodil lesz.

9. nap: Fern Gully, Ocho Rios, Dunn folyó vízesései

Félnapos ba­ran­go­lás Ocho Riosban és kör­nyé­kén. Az első programunk a Fern Gully, egy 5 kilométer hosszú útszakasz, ahol kétoldalt olyan sűrűn nőnek a kü­lön­bö­ző páfrányfélék, hogy az embernek az az ér­zé­se, mintha alagútban menne (fotószünet).
Ezt követően sza­bad­idő Ocho Rios kézműves piacán, majd Jamaica legnépszerűbb turisztikai attrakciója kö­vet­kezik, a Dunn's River Falls (Dunn folyó víz­esé­sei). A hely kü­lön­le­gességét a gyönyörű kör­nye­ze­ten kívül az adja, hogy a vízesés mentén, a folyó med­ré­ben lehe­tő­ség van gyalog (néha mászva) felmenni a vízesés felső részéhez (ter­mé­sze­te­sen fürdő­ru­hában; vízi cipő a helyszínen is vásárolható). Ez a kis túra a kevésbé sportosak számára is be­vál­lal­ható. Aki nem akar bemenni a vízbe, annak is nagy élmény fotózni a vízben haladókat a vízesés men­tén kiépített ösvényről.

10. nap: Ocho Rios / libegőzés az őserdő felett / Nine Mile (Bob Marley faluja)

Pihenés, strandolás Ocho Riosban.
Fakultatív program: Délelőtt az Ocho Rios melletti Mystic hegy lábához utazunk, ahonnan libegővel me­gyünk fel a csúcsra. Egészen kü­lön­le­ges élmény a libegőről (felülről) tanulmányozni a szubtrópusi ős­er­dőt. A hegytetőn van egy szép park, egy kiváló szuve­nír­bolt, egy pano­ráma étterem, egy kilátópont, egy úszó­me­den­ce csúszdával és egy bobpálya a libegő aljához.
A fakultatív program ára: 20.400 Ft.
Fakultatív program: Délután kanyargós, keskeny utakon utazunk mikrobuszokkal Nine Mile-ba, Bob Mar­ley szülőfalujába. Látogatás a reggae legenda szülő­há­zá­ban és mauzóleumában.
A fakultatív program ára: 16.300 Ft.

11. nap: Ocho Rios / tutajozás a Martha folyón, Falmouth, Greenwood kúria

Pihenés, strandolás Ocho Riosban.
Fakultatív program: Kirándulás a Karib-tenger partjai mentén Jamaica északnyugati ré­szé­be.
Délelőtt tutajozás a Martha folyón. A kétszemélyes, bam­busz­ból készült, kényelmes tutajokat egy-egy helyi vezető egy hosszú rúddal, állva kormányozza. A kris­tály­tisz­ta víz, a szép tájak, a dús növényzet, a hábo­rí­tat­lan környezet elvarázsolják a turistákat.
Ezt követően Falmouth városkával is­mer­ke­dünk, ahol sok szép épület megmaradt a gyarmati korszakból, a várost az UNESCO vi­lág­örök­ségi listára is jelölték. A közös séta után szabad program, majd a több mint 200 évvel ezelőtt épült Greenwood kúriához utazunk. Az építtető Jamaica egyik leggaz­dagabb embere volt, hatalmas ültetvényein több mint 2000 rabszolga dol­go­zott. A házban lévő régiségek gyűjteményét Jama­ica egyik legjobb múzeumának tartják.
A fakultatív program ára: 35.900 Ft.

12. nap: Kingston, Port Royal

Búcsú Ocho Riostól, utazás Jamaica főváro­sába, King­ston­ba, mely egy hatalmas tengeröböl és a Kék-hegység között terül el. Is­mer­ke­dés a várossal: a belváros tör­té­nel­mi épületei, a Nemzeti Hősök Park­ja, az Emancipáció Parkja, az újváros modern épü­le­tei, a Beverly Hills villái, a Devon House stb. Ez utóbbi egy 19. század végén épült kúria, amit Jama­ica első fekete bőrű milliomosa építtetett. A han­gu­la­tos parkjában lévő fagyizóban a világ egyik leg­jobb fagylaltját árulják.
A vá­ros­né­zést követően Port Royalba utazunk, mely a Kingstoni-öblöt lezáró félsziget csücskében terül el. Ez a kis település valaha az „Újvilág” egyik leggaz­dagabb városa volt, egy igazi kalózfészek, később pedig 200 éven keresztül az angol haditengerészet központja a karibi térségben. Látogatás a Károly-erődben, melynek múzeumában azt is elmesélik, hogy miért van az egykori város kétharmada a tenger mélyén.
Az esti órákban elutazás a British Airways közvetlen járatával Londonba.

13. nap: London

Érkezés London Gatwick repülőterére a délelőtti órákban (helyi idő szerint). Mivel a British Airways bu­da­pesti járatai London Heathrow repülőteréről in­dul­nak, és a legközelebbi elérhető csatlakozás csak a késő délutáni órákban indul, ezért utasainknak a közbenső időben egy kis autó­buszos vá­ros­né­zést és egy sétát biztosítunk az angol fő­vá­ros­ban.
Érkezés Ferihegyre az esti órákban.

ELŐFOGLALÁS KEDVEZMÉNY: Mindazon utasainknak, akik 2016.10.12-ig jelentkeznek és befizetik az előleget, 5% kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból, a félpanziós felárból és az esetleges egyágyas felárból. teljes összeg - egyösszegű - fizetése esetén az előfoglalási kedvezmény 6%.

 

Érintett területek

  • Amerikai Egyesült Államok (USA)
  • Florida

További időpontok

Sajnos az adott úthoz nincs elérhető ajánlat.
még töltünk