Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#137 (3) {
  ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
  int(27)
  ["value":protected]=>
  array(27) {
    ["id"]=>
    string(2) "38"
    ["name"]=>
    string(12) "Proko Travel"
    ["company_name"]=>
    string(10) "Proko Kft."
    ["company_city"]=>
    string(6) "Szeged"
    ["company_zip"]=>
    string(4) "6720"
    ["company_address"]=>
    string(19) "Feketesas u. 19-21."
    ["vat_number"]=>
    string(13) "11032591-2-06"
    ["company_registration_number"]=>
    string(12) "06-09-002944"
    ["licence_number"]=>
    string(10) "R0857/1993"
    ["email_reservation"]=>
    string(19) "info@prokotravel.hu"
    ["email_reservation2"]=>
    NULL
    ["email_reservation3"]=>
    NULL
    ["websites"]=>
    string(19) "www.prokotravel.hu/"
    ["email_footer_info"]=>
    NULL
    ["order_footer_info"]=>
    NULL
    ["is_travel_agency"]=>
    bool(false)
    ["is_tour_operator"]=>
    bool(true)
    ["is_public"]=>
    bool(true)
    ["is_active"]=>
    bool(true)
    ["insurance_bank"]=>
    NULL
    ["insurance_number"]=>
    NULL
    ["reservation_email"]=>
    NULL
    ["finance_email"]=>
    NULL
    ["nu3_enabled"]=>
    bool(false)
    ["nu3_ta_id"]=>
    NULL
    ["created_at"]=>
    string(19) "0000-00-00 00:00:00"
    ["updated_at"]=>
    string(19) "2014-06-12 13:31:12"
  }
  ["escapingMethod":protected]=>
  string(16) "esc_specialchars"
}
Proko Travel

$result


      

$program


      

$trip


      

$tags


      

$tags_full


  

Marokkó mesés kincsei

Utazás alapadatai 2022

Repülő
1 felnőtt
2024-05-31, 8 nap / 7 éj
4 csillagos szálloda
Félpanzió
1 ágyas
Teljes ár
599.000 HUF /1 fő
  
                                                                                

·  A keleti karavánutak nyomában
·  Soukok színes kavalkádja, fűszerillata
·  Casablanca, a filmből is ismert város
·  Fez, a mindig lüktető királyi város

Marrakes óvárosának, bazárjainak forgataga, a fűszerek, gyümölcsök illata, és a színes portékák látványa egy egészen más világba kalauzolnak.
Holecska Krisztián – A repülős utazások szakreferense

Program

1. NAP: BUDAPEST – BÉCS – AGADIR

Menetrend függvényében, várhatóan kora reggel indulás Budapestről autóbusszal Bécsbe, ahonnan átszállással Marokkóba repülünk. Érkezés a délutáni órákban, transzfer a szállodába, majd vacsora.

2. NAP: AGADIR – ESSAOUIRA – CASABLANCA

Reggeli után transzfer Essaouirába. Útközben megállunk egy argánolaj szövetkezetnél és megismerkedünk ennek az értékes olajnak az előállításával. Essaouirában megnézzük a hangulatos régi kikötőt, ahol a halászok különféle halakat, kagylókat, homárokat kínálnak eladásra. A kikötő bejáratánál a bástyák mentén, a városfalról csodálatos rálátás nyílik a városra. A falakon belül Essaouira óvárosát árnyékos bevásárlóutcák, kávézók, valamint halat, gabonát, fűszereket, régiségeket és kézműves termékeket áruló bazár alkotja. Meglátogatjuk a Bayt Dakirat, vagyis az Emlékezet Háza elnevezésű zsidó múzeumot, amelyet a helyi zsidóság tiszteletére és emlékére emeltek. Innen transzfer Casablancába, ahol megérkezés után városnézés. Érkezés után rövid városnézés. Fotózás a Mohammed V. téren, amely a város közigazgatásának és gazdaságának középpontja. Vacsora a szállodában.

3. NAP: CASABLANCA – RABAT – MEKNESZ – FEZ

Reggeli után megnézzük a II. Hasszan Mecsetet, Casablanca meghatározó látványosságát, amely a világ hetedik és Marokkó legnagyobb mecsete. Az épületkomplexumban az imák ideje alatt 105.000 hívő fér el. Minaretje a világon a második legmagasabb, 210 méteres. Innen Rabatba utazunk, a fehér királyvárosba, amely adminisztrációs központ is egyben. A különböző építészeti stílusok a X. századtól kezdve mind-mind nyomot hagytak a városon, melyek egzotikus örökséget hagytak maguk után. A városnézés során kívülről megnézzük a Mechouart (a várost körülvevő bástyákat), a Hassan-toronyot és az V. Mohamed mauzóleumot, valamint a Oudaya kertet, ahonnan meseszép kilátás nyílik a folyóra. Egy rövid pihenőre betérünk egy kávéházba is, hogy megkóstoljuk a méltán híres marokkói mentateát. A napunk további részében már Meknesz medinájában barangolunk, mely az UNESCO Világörökségi Listáján szerepel. A város különleges látnivalója a városfal, melyeket a híres Bab Mansour és Bab El Khemis kapuk határolnak. Innen transzfer a szálláshelyünkre, mely Fezben lesz.

4. NAP: FEZ

Ezt a napot teljes egészében Fes-nek szenteljük. Első megállónk a Borj Nord erődnél lesz, ahonnan páratlan kilátás nyílik a városra. Ezt követően a város Medináját nézzük meg, amely az UNESCO Világörökség részét képezi. Tagadhatatlan, hogy ez az egyik legszebb óváros egész Marokkóban. A hatalmas városkapuk mellett a különböző „negyedek" is elvarázsolják az itt sétáló turistákat. Különálló egységet képeznek pl. a fazekasok, bőrdíszművesek-bőrfestők vagy a kőfaragók kisüzemei és az ezekhez tartozó üzletek. Közvetlen a sikátorokban dolgozzák fel az alapanyagokat, így mi is részesei lehetünk a folyamatoknak. Talán a leglátványosabb, ahogy a bőrfestők dolgoznak. A látnivalók közül a Bou Inania medresze van a legnagyobb hatással az utazóra. A XIV. században épült iskola az egyik legkifinomultabb mór építészeti remekmű. Az épület saját minarettel is rendelkezik. Ellátogatunk a zsidó negyedbe is. Szállásunk ezen az estén Fesben lesz.

5. NAP: FEZ – MARRAKES

Reggeli után Marrakesbe indulunk. Utunk során a bájos Ifrane és Immouzzer du Kandar síparadicsom mellett haladunk el. Útközben elhagyjuk Beni Mellalt, Khenifrat és Azrout, melyek fontos kézműves központok. Az utazás során az Atlasz-hegység vonulataiban gyönyörködhetünk. Vacsora és szállás Marrakesh-ben.

6. NAP: MARRAKES

Reggelit követően Marrakessel kezdünk ismerkedni, melyet az Almoravidák (berber eredetű uralkodócsalád) dinasztiája alapította a XI. század végén. Egy fotószünet erejéig megállunk a híres Koutubia Minaretnél, mely 77 méteres tornyával tekint a városra. A város Medinája az egyik legnagyobb és legnépesebb Észak-Afrikában: utcák, sikátorok és terek labirintusa, melyben lakó- és kereskedelmi területek keverednek. Megnézzük a pazar XVIII. században épült Bahia-palotát és a Mellah negyedben teszünk sétát (zsidó negyed), majd felkeressük a Zsinagógát. Felfedezzük a Medina különböző szukjait, ahol mindenféle portéka gazdára talál: szárított gyümölcsök, fűszerek, kosarak, ruhák, gyapjúból, bőrből készült termékek, szőnyegek, ékszerek és még sok minden más. Megtekintjük a híres Jemaa El Fna teret. Itt egész évben, minden délután, mesemondók, költők, kígyóbűvölők, akrobaták és zenészek lenyűgöző műsorokat adnak elő a mesés szabadtéri színházban. Ma este különleges vacsorában lesz részünk: a Dar Essalam étteremben, amely elrepít minket az Ezeregyéjszaka meséinek világába. Az étterem a XVII. században épült tradicionális marokkói stílusban, és az évszázadok során is megtartotta hagyományos arculatát. Itt főként a helyi gasztronómia finomságait kóstolhatjuk meg. Az est során nemcsak az új ízeket élvezhetjük, hanem az élőzenés-táncos műsort is. Vacsora után transzfer a szállásra.

7. NAP: MARRAKES – AGADIR

Reggeli után folytatjuk Marrakes megismerését; ellátogatunk a Majorelle kertbe és a Berber múzeumba. A helyet a híres divattervező, Yves-Saint-Laurent karolta fel, így ma már a világ minden részén ismerik. Délután transzfer Agadirba. Vacsora és szállás Agadirban.

8. NAP: AGADIR – BÉCS- BUDAPEST

A menetrend függvényében, várhatóan a kora reggeli órákban transzfer a repülőtérre és átszállással Bécsbe repülünk, majd onnan autóbusszal Budapestre utazunk, ahová várhatóan a délutáni órákban érkezünk.

Az útlevélnek a visszautazás tervezett dátumától számolva még legalább 3 hónapig érvényesnek kell lennie. Borravaló kb. 60 USD.

Érintett területek

  • Marokkó
  • Agadir
  • Marrakesh
  • Casablanca
  • Rabat
  • Afrika
  • Fes (Fez)
  • Meknes

További időpontok >>

Indulási időpont

Ajánlatok szűkítése

Ajánlatok

még töltünk