Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#137 (3) {
  ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
  int(27)
  ["value":protected]=>
  array(27) {
    ["id"]=>
    string(1) "9"
    ["name"]=>
    string(20) "1000 ÚT Travel Kft."
    ["company_name"]=>
    string(20) "1000 Út Travel Kft."
    ["company_city"]=>
    string(8) "Budapest"
    ["company_zip"]=>
    string(4) "1054"
    ["company_address"]=>
    string(20) "Kálmán Imre u. 14."
    ["vat_number"]=>
    string(13) "25378425-2-41"
    ["company_registration_number"]=>
    string(12) "01-09-694682"
    ["licence_number"]=>
    string(14) " U-000086/2001"
    ["email_reservation"]=>
    string(16) "udules@1000ut.hu"
    ["email_reservation2"]=>
    string(0) ""
    ["email_reservation3"]=>
    string(0) ""
    ["websites"]=>
    string(10) "1000ut.hu/"
    ["email_footer_info"]=>
    string(0) ""
    ["order_footer_info"]=>
    string(0) ""
    ["is_travel_agency"]=>
    bool(true)
    ["is_tour_operator"]=>
    bool(true)
    ["is_public"]=>
    bool(true)
    ["is_active"]=>
    bool(true)
    ["insurance_bank"]=>
    string(0) ""
    ["insurance_number"]=>
    string(0) ""
    ["reservation_email"]=>
    string(0) ""
    ["finance_email"]=>
    string(0) ""
    ["nu3_enabled"]=>
    bool(false)
    ["nu3_ta_id"]=>
    NULL
    ["created_at"]=>
    string(19) "0000-00-00 00:00:00"
    ["updated_at"]=>
    string(19) "2023-05-16 13:29:48"
  }
  ["escapingMethod":protected]=>
  string(16) "esc_specialchars"
}
1000 ÚT Travel Kft.

$result


      

$program


      

$trip


      

$tags


      

$tags_full


  

Nordkapp: Észak-Norvégia az éjféli nap fényében

Utazás alapadatai 1993

Repülő
1 felnőtt
2024-08-22, 8 nap / 7 éj
Nordkapp: Észak-Norvégia az éjféli nap fényében
Leírás szerinti ellátás
Társítással, két külön ágyas szoba
Teljes ár
1.035.000 HUF /1 fő
  
                                                                                

Az ár nem tartalmazza

  • az útlemondási biztosítást
    (Covid fedezettel): 2,5%


EGYÉB KÖLTSÉGEK

  • Egyágyas felár
    200 000 Ft (júliusban)
    266 000 Ft
    (augusztusban)
  • Félpanziós felár
    100 000 Ft (júliusban - 6 vacsora)
    72 000 Ft
    (augusztusban - 4 vacsora)
  • BBP utasbiztosítás
    (EUB Biztosító)
    - Air Nívó:
    730 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Top:
    1.030 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Extra:
    1.590 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

  • a repülőjegyet illetékkel, 1 db kézipoggyásszal és
    1 db max. 23 kg-s feladott poggyásszal
    (melynek értéke: 
    kb. 175 000 Ft)
  • 7 éj szállást 3-4*-os szállodákban
  • 7 alkalommal reggelit
    1 alkalommal vacsorát (júliusban)
    3 alkalommal vacsorát (augusztusban)
  • az autóbuszos közlekedést a programok során
  • a kompjegyeket 
  • a belépőjegyeket
  • a felsorolt programokat
  • a magyar csoportkísérőt az út során

Idegenvezető, videó, térkép(we

Az út idegenvezetője: 

Zsurek Andrea

other_464_37184_1000ut-idegenvezetok-zsurek-andrea1.jpeg

Számomra minden utazás egy jól szervezett, biztonságos kaland, melynek során az eddig csak filmekből, könyvekből és más forrásokból szerzett ismeretek valósággá válnak. Az idegen nyelvek, történelem, földrajz, művészet- és kultúrtörténet szeretete, valamint a magánemberként tett utazásaim, kisebb kitérők után az idegenvezetői pályára terelt. Nagy felelősség egy csoport vezetése idegen földön, mindamellett nagyszerű megtapasztalni azt is, hogyan válnak az induláskor még egymásnak idegen utasok az utazás végére akár baráti csoporttá. Idegenvezetőként bemutatni egy ország vagy tájegység lakóit, azok történetét, kultúráját, tájait, számomra nem csak egy munka, de szenvedélyes hivatás melyet, remélem  még hosszú ideig folytathatok. 


Ismerje meg Észak-Norvégiát!

Miért éppen

Júliusban a fehér éjszakák vagy ún. éjféli nap idején utazunk, amikor északon szinte egész nap világos van. 

Fjordok, végtelen fenyvesek, vízesések, hegyek kísérik utunkat. A csodás természet mellett pedig a sámi kultúrával és a norvég történelemmel is megismerkedhetünk. A Lofoten-szigetek mellett utunk csúcspontjaként elérjük az európai kontinens legészakibb pontját, a Nordkappot. 

 

Programleírás

1. nap: Budapest – Bodø

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal Norvégiába, Bodø-ba. Transzfer a szállodába. Már érkezésünk napján élvezhetjük az éjféli nap csodáját. Az éjféli nap egy olyan természeti jelenség, amely nyáron az Északi-sarkkörtől északra eső helyeken, többek között Észak-Norvégiában fordul elő. Az éjféli nap fogalma azt jelenti, hogy a nap még éjfélkor is, azaz 24 órán át a horizont felett marad. Szállás Bodø-ban.

Várható szállás: Thon Hotel Nordlys 3* (július), Scandic Havet 4* (augusztus)

2. nap: Bodø – Lofoten-szigetek – Henningsvær - Svolvæ

Reggeli a szállodában. Délelőtt gyalogos városnézés Bodø-ban. Bodø a második legnagyobb város Észak-Norvégiában. A város tele van művészeti inspirációkkal, például hatalmas falfestmények láthatók az épületek falain. A Bodø központjában található bájos kikötőben egész nap nyüzsög az élet, a gyönyörű hegyi háttér pedig különösen festőivé teszi a helyet. A kikötőben hajóra szállunk, 11-kor kihajózás a Lofoten-szigetek felé. A szigetek tájképére a hegycsúcsok, sziklák és védett öblök jellemzők. Bodø felől tekintve a szigetekre egy egybefüggőnek tűnő, mintegy száz kilométer hosszú és 800-1000 méter magas fal látható. 14:15-kor kikötés Moskenesben. A Lofoten-szigetek vad és zord szépsége minden norvégiai utazás egyik fénypontja. Drámai, gleccserek által faragott hegyek emelkednek ki a tengerből, amelyek mellett eltörpülnek az apró kis halászfalvak. Védett öblök és fjordok szegélyezik a partokat. A Lofoten-szigeteken élő emberek olyan kedvesek, mint maga a hely, nagyszerű vendéglátók és mesemondók. Kikötés után utazás Svolvær felé. Útközben megállunk a festői Henningsvær halászfaluban. A hagyományos norvég falvak közül Henningsvær rendelkezik a legjobban megőrzött építészettel. A kikötőt szegélyező színes épületek és a meredek hegyek a háttérben festői látképet nyújtanak. Svolvær-ba érkezve elfoglaljuk szállásunkat. Szállás Svolvær-ben.

Várható szállás: Thon Hotel Lofoten 3* (július), Scandic Vestfjord Lofoten 3* (augusztus)

3. nap: Vesterålen-szigetek – Stokmarknes – Sortland - Harstad

A reggelit követően átkompozás a Vesterålen-szigetekre. Ha autentikus élményre vágyunk a sarkkörtől északra, akkor a Vesterålen-szigetek esetében egy rejtett gyöngyszemre találunk. Híres szomszédjától, a Lofotentől északra fekvő szigetcsoport lenyűgöző tájképet kínál. Az óceánra néző hegyek között kanyargó utak mentén, védett öblökben kis falvak bújnak meg. Az utak mellett rénszarvasok kóborolnak, és tengeri madarak ezrei fészkelnek az apró szigeteken. Kikötés után a Kollvika strandra utazunk, ahonnan festői kilátás nyílik a Lofoten-szigetekre. Utunkat folytatva Stokmarknesbe utazunk. A városba érkezve feltűnik egy napfényben csillogó, nagy, merész, doboz alakú üvegépület. Ahogy közelebb haladunk az épülethez, látni fogjuk, hogy egy nagy hajó van a belsejében. Ez az épület a Hurtigrutemuseet, egy modern múzeum, amely a jó állapotban megőrzött MS Finnmarken hajón kívül egyéb kiállításoknak is otthont ad. Látogatásunk során a hajó fedélzetére is feljutunk. A hajó fedélzetén szinte visszautazunk az időben, és többek között megismerkedünk a hajó útvonalával, amely a norvég partok mentén fekvő falvakat kötötte össze több mint egy évszázadon át. Továbbutazás Sortlandba. Felkeressük az Inga Sámi Siida-t, egy kis családi vállalkozást. Az Inga család egy sarkvidéki őslakos népcsoporthoz tartozik, a sámikhoz, és 150 éve foglalkoznak rénszarvastartással. A látogatás során megismerkedhetünk a kultúrájukkal. A család mesél az életükről, a csodálatos rénszarvasaikról és rénszarvastartás hagyományaikról, valamint sámi legendákról, mítoszokról és varázslatokról. A karámban olyan rénszarvasokkal is találkozhatunk, amelyek annyira szelídek, hogy kézből etethetők. A család tulajdonában lévő kis üzletben rénszarvashúst, rénszarvasbőröket, agancsokat és kézműves termékeket árulnak. Kompátkelés Hinnøyaba. Transzfer Harstadba, a szállodánkba. Norvégia legnagyobb szigetén, Hinnøyán található Harstadban felejthetetlen természeti élmények és egy érintetlen szigetvilág várja a látogatókat. A városban a szecesszió, a hagyományos fa építészeti stílus és a modernitás színes egyvelege látható. Harstad egykor egy viking hatalmi központ volt. A város ma már a finom ételekről és az élénk kulturális életéről ismert. Szállás Harstadban.

Várható szállás: Thon Hotel Harstad 3* (július), Scandic Harstad 3* (augusztus)

4. nap: Senja-sziget - Tromsøya-sziget - Tromsø

A reggeli után Finnsnesbe indulunk. Senja-szigetre érkezve továbbutazás Straumsbotnba, ahol a Senja festői útvonalán először a Bergsbotn kilátónál állunk meg. Senja-sziget tenger felőli oldalán, ahol az óceán találkozik az éggel, egy 44 méter hosszú kilátóból élvezhetjük Bergsfjord és a környező csúcsok nagyszerű látványát. Következő úti célunk Tungeneset. A Tungeneset pihenőhely Steinsfjordot és Ersfjordot elválasztó hegyfok csúcsán fekszik. A vörösfenyőből épített sétány a sziklákon túlra vezet ki, hogy csodaszép kilátást élvezhessünk az Északi-tengerre. Majd megállunk a kilátást élvezni a gyönyörű hegyekkel körülvett, fehér homokos tengerparttal rendelkező, idilli Ersfjord strandon. Botnhamnba érkezve komppal Tromsøya-szigetre, Brensholmenbe hajózunk. Festői útvonalon haladva Tromsø-be érkezünk. A "Sarkvidék kapujának" is nevezett várost fenséges hegyek, gleccsertavak és gyönyörű tájak veszik körül.  Szállás Tromsø-ben. (2 éj) (az augusztusi csoportnak könnyű vacsora a szálláson)

Várható szállás: Thon Hotel Tromsø 3* (július), Clarion Collection Hotel Aurora 4* (augusztus)

5. nap: Tromsø

Délelőtt gyalogos városnézés Tromsø óvárosában. Délután szabadidő a városban. Egyénileg felkereshető a Polar Museum (Sarkvidék Múzeum), ahol megismerkedhetünk a legfontosabb norvég sarkkutatók életével és munkásságával. Egyénileg látogatható a Polaria Institute, a világ legészakibb akváriuma, ahol a Jeges-tenger állatvilágát mutatják be, illetve testközelből láthatunk szakállas fókákat. Egyénileg felvonóval fel lehet jutni a Tromsø melletti hegyre, ahonnan páratlan kilátás nyílik a városra. Túrázási lehetőség a kijelölt útvonalakon, de be lehet ülni a hegy tetején található étterembe is. Az éjféli nap világossága miatt akár késő estig is felfedezhető a város. Visszatérés a szállásra. 

6. nap: Lyngen Alpok - Alta

A reggelit követően a Lyngen Alpok tájain keresztül Alta városa felé utazunk. Utunk során csodálatos hegyek között kanyarog az utunk. Útközben két alkalommal is komppal haladunk tovább. Altaba való érkezés után városnézés. A gyönyörű Alta-fjord csúcsán fekvő, hegyekkel körülvett, festői Alta városa a világ második legészakibb városa. Vacsora a szállodában. Szállás Altaban.

Várható szálloda: Sorrisniva AS Arctic Wilderness Lodge 4*

7. nap: Honningsvåg – Északi-fok

Reggeli után folytatjuk utunkat észak felé a Sennalandet kopár hegyein keresztül Posangerfjordba és Honnigsvåg felé. A Barents-tenger békés öblére néző, festői színes házakkal tarkított Honningsvåg képeslapra illő tájjal büszkélkedhet. A Magerøya-szigeten található hagyományos halászfalu az Északi-fok kapujaként ismert. Ugyanis Honningsvåg ideális kiindulópontként szolgál azok számára, akik szeretnék az Északi-fokot elérni. A főutcán sorakozó egyedi üzletek miatt pedig igazán elbűvölő város. Itt néha még az is előfordul, hogy az utcákon rénszarvasok szabadon sétálgatnak. Az esti órákban kirándulás Nordkapphoz, vagyis az Északi-fokhoz. Bár kirándulásunk este lesz, de az éjféli nap fénye nappali élménnyé teszi a programot. Több mint 300 éve a világ minden tájáról érkeznek emberek ide, hogy láthassák az európai szárazföld legészakibb pontját. Számos utazó tette meg a fáradságos utat, királyok, kalandorok és expedíciók. Még a helyiek számára is mindig valami egészen különleges dolog a „világ végén” állni és a horizonton túlra nézni. Nordkapp valójában egy 307 méter magas, a Barents-tenger fölé emelkedő szikla, amely a kontinentális Európa legészakibb pontjaként ismert. A szikla tetején egy 1978-ban felállított, ikonikus földgömb található. Látogatás a Nordkapphallen múzeumban. A múzeumban számos létesítményt hoztak létre. A moziteremben egy filmet láthatunk az Északi-fok négy évszakáról. A film rávilágít arra, hogy a természet erői milyen hatalmasak, kihívást jelentők és nyersek itt, a világ végén. A földalatti alagútban kiállítások tekinthetők meg az Északi-fok hosszú történelméről. A múzeumban kialakított St Johannes Kapell a világ legészakibb ökumenikus kápolnája. Látogatásunkról kapunk egy Észak-fok bizonyítványt. Szállás Honnigsvågben.

Várható szálloda: Scandic Honnigsvåg 3* (július), Scandic Honninsvag 3* (augusztus)

8. nap: Honningsvåg – Alta – Budapest

A reggelit követően transzfer Alta repülőterére, hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal.

 

Érintett területek

  • Norvégia
  • Bodo

További időpontok >>

Indulási időpont

Ajánlatok szűkítése

Ajánlatok

még töltünk