Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#137 (3) {
  ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
  int(27)
  ["value":protected]=>
  array(27) {
    ["id"]=>
    string(2) "34"
    ["name"]=>
    string(9) "Zseppelin"
    ["company_name"]=>
    string(16) "Z(S)EPPELIN Kft."
    ["company_city"]=>
    string(6) "Szeged"
    ["company_zip"]=>
    string(4) "6722"
    ["company_address"]=>
    string(43) "Petőfi Sándor sugárút 18. földszint 1."
    ["vat_number"]=>
    string(13) "11735892-2-06"
    ["company_registration_number"]=>
    string(12) "06-06-004894"
    ["licence_number"]=>
    string(12) "R-00899/1994"
    ["email_reservation"]=>
    string(22) "marketing@zseppelin.hu"
    ["email_reservation2"]=>
    string(0) ""
    ["email_reservation3"]=>
    string(0) ""
    ["websites"]=>
    string(17) "www.zseppelin.hu/"
    ["email_footer_info"]=>
    string(0) ""
    ["order_footer_info"]=>
    string(0) ""
    ["is_travel_agency"]=>
    bool(false)
    ["is_tour_operator"]=>
    bool(true)
    ["is_public"]=>
    bool(true)
    ["is_active"]=>
    bool(true)
    ["insurance_bank"]=>
    string(0) ""
    ["insurance_number"]=>
    string(0) ""
    ["reservation_email"]=>
    string(0) ""
    ["finance_email"]=>
    string(0) ""
    ["nu3_enabled"]=>
    bool(false)
    ["nu3_ta_id"]=>
    NULL
    ["created_at"]=>
    string(19) "0000-00-00 00:00:00"
    ["updated_at"]=>
    string(19) "2022-05-10 08:12:13"
  }
  ["escapingMethod":protected]=>
  string(16) "esc_specialchars"
}
Zseppelin

$result


      

$program


      

$trip


      

$tags


      

$tags_full


  

VARÁZSLATOS SZLOVÉNIA KÉNYELMES TÚRÁKKAL A TERMÉSZETBEN, WELLNESS PIHENÉSSEL - 4 alkalommal teszünk kellemes sétát a természetben!

Utazás alapadatai 2018

3 csillag
Busz
1 felnőtt
2024-09-11, 5 nap / 4 éj
Hotel *** (***)
Reggeli
2 ÁGYAS SZOBA/TÁRSÍTÁSSAL
Teljes ár
153.500 HUF /1 fő
  
                                                                                

1. nap: Szeged–Budapest–Maribor-Velenje bányája-Ljubljana környéke (515 km)

Elutazás hajnalban a Szeged-Buda¬pest-Tornyiszentmiklós-Maribor út¬vonalon. Maribor Európa kulturális fővárosa is volt, a 400 éves szőlőtő¬ke, a városközpont középkori kasté¬lya, a székesegyház és a városháza egy vidékies hangulatú, magával ragadó települést idéz. Búcsúzva a várostól, megtudjuk, milyen nehéz is a szénbányászok élete. Velenjébe érkezve a világ legvastagabb szénrétege Európa egyik legnagyobb, legkorszerűbb és biztonságos szénbányáját rejti, ahová lifttel mi is leereszkedünk. A szénbányászat felszín feletti és felszín alatti múzeumával ismerkedünk. A felszínre térve felfrissülünk és Vacsoraidőre érkezünk szállodánkba, ahol házias ízekkel várnak bennünket. Mind a négy napon itt lesz a szállásunk.

2. nap: Postojna, Predjama vára és a szlovén tengerpart Pirantól Portorozig gyalog sétálunk (380 km)

Reggeli után a postojnai cseppkő¬barlangot, a Karsztvidék gyöngy¬szemét részben elektromos kisvonattal, részben gyalogosan járjuk be - termeiben lebilincselő élményben lesz ré¬szünk! A közelben álló predjamai lovagvár egy sziklafalba épített „fészek”, a középkori találékonyság mesterműve. A délutáni órákban a mediterrán tengerparti városkákba érkezünk. Portoroz elegáns üdülőhely, Piran pedig egy romantikus, hajdani halásztelepülés, ahonnan az első gyalogos sétánk is indul a vízpart mentén a két városka között. Piranban felkapaszko¬dunk a Szent György templomához vagy akár egy kávézó teraszáról élvezhetjük a tengerpart látványát. Piran öbléből végig a tengerpart mentén egy könnyed, kellemes sétával érkezünk a közeli Portorozba. Útközben a tenger illatával, a hullámok csobbanásával töltődünk fel. Mielőtt hazafelé indulnánk, Portorozban is megállunk egy fény¬kép készítésére, a hely hangulatát élvezve. Estefelé visszaindulunk szálláshelyünkre.

3. nap: Bohinj és a Száva forrás vízesése | Bledi-tó és a Vintgar-szurdok (40 km)

A Triglav Nemzeti Parkban, a Júlia Alpok között haladva érkezünk Bohinji tó vidékére, ahol a tó vize fjordként nyúlik be a nemzeti park hegyei közé. Bohinjban felvonóval a Vogel csúcsára libegünk (felvonójegy!) ahonnan páratlan kilátásban lehet részünk az Alpok hófödte csúcsaira. Fotószünetet követően visszatérünk a tó szintjére, ahonnan kellemes erdei sétát teszünk a Savica-vízeséshez. A Savica egy karsztbarlangból ömlik ki, sziklahasadékon át. A 78 méterről lezúduló, félelmetesen dübörgő víztömeg párába vonja az előttünk magasodó függőleges sziklafalat. Vize a Triglav-tavak völgyének mélyéről jut a felszínre, közvetlenül a Komarča sziklafal előtt. Ez Savica-vízesés, a leghíresebb és leglátogatottabb vízesés Szlovéniában. Savica forrása egy 38 m hosszú lépcsőn bukik le, majd a víz csaknem függőlegesen esik a mélységbe 51 métert. A teljes magasságkülönbség 78 m. A törésvonalnál egy kis patakban egyesülve a nagy vízeséssel, közös patakban zuhan 25 méter mélységbe. A két vízesés együtt alkotja a Savica vízesést.  Megpihenünk a vízesésnél majd visszatérünk autóbuszunkhoz. Visszaindulunk a Bledi-tó felé, melyet fekvése, enyhe éghajlata miatt turisták ezrei keresik fel. A Bledi-tóban fekvő kis szigeten Szűz Mária zarándoktemp¬loma található, melyet „pletnával” (kishajóval) látogatunk meg és gyönyörködünk a tavat körülölelő hegyormok látványában. A délután folyamán még a Vintgar-szurdok, Szlové¬nia legmagasabb folyami zuhataga vár bennünket. Az összesen 1600 m hosszú, helyenként 150 méter magas sziklafalak között kanyarog a Radovna patak, melynek vadregényes völgyében sétálunk. Fából épített járdákon, hidakon tudjuk végigjárni szurdok teljes hosszát (helyenként a járófelület csúszós lehet, ezért stabil, csúszásmentes bokatartó cipő használata javasolt). Helyenként a haragosan zúg a patak, míg máshol kisimul a víztükör. A vadregényes sétánk a 16 m magas Šum vízesésnél ér véget. Visszafelé ugyanezen az úton érkezünk vissza az autóbuszunkhoz. Estére visszatérünk szálláshelyünkre.

4. nap: Mesés kirándulásra indulunk a Logarska Dolina völgyből a Rinka-vízesésen át a Savinja forrásához vagy esetleg egy kellemes termálfürdőben töltjük a napot. Szabad a választás!

 Autóbuszos és gyalogos kirándulást teszünk a szlovén fővárostól, Ljubljanától északra, a mesés Logarska Dolina alpesi jellegű völgyben. A Savinja Alpok szívében található a Logar-völgy, Európa egyik legszebb alpesi völgye, mely minden évszakban gyönyörű. A több mint 2000 méteres csúcsok között napos rétek és legelők, erdei házikók, farönkök és festői természeti adottságokat találhatunk a Savinja folyó forrásai és mellékfolyói mellett. Az erdő mélyéről a Rinka-vízesés lenyűgöző zúgása hallatszik. A Nyáron a völgy szelíd zöld padlója virágzó rétté válik, amelyet a sötétzöld erdő határol, és fölötte a Kamnik - Savinja Alpok éles csúcsa átszúrja a kék eget. A parkolóhoz autóbuszunkkal érkezünk, melyet magunk mögött hagyva, hosszan kiépített úton kezdjük túránkat. A fehéren vakító Kamniki és Savinji-Alpok csipkés hegyláncai közé szorult vadvirágos völgy felső végében rövid, de meredek, sziklába vájt lépcsőkön mászunk fel a 90 m magasból lezúduló Rinka-vízeséshez, melynek látványát az egyedi, fából készült Sasfészek bárból csodálhatjuk. Pallóhidak, kapaszkodók és lépcsősorok segítségével érkezünk a vízesés tetejéhez, útközben bámulatos panoráma nyílik a Rinka-vízesésre a Logar-völgyre és a környező hófödte hegycsúcsokra. Szemet gyönyörködtető útvonalon folytatjuk tovább túránkat kanyonszerű sziklás szurdokon keresztül a Savinja forráshoz, majd pihenőt tartunk a lenyűgöző kilátást nyújtó rusztikus Frischauf menedékháznál. Fogyasztunk kedvünkre, majd kipihenten, szusszanásunk után a már ismert útvonalon ereszkedünk vissza a kiindulási pontunkra. A közepes nehézségű kirándulásunk során 435 méteres szintkülönbséget könnyedén tesszük meg, különösebb megerőltetés nélkül. Visszatérve kényelmesen elhelyezkedünk autóbuszunkban, hogy csatlakozzunk a túrát nem vállaló utastársainkhoz a Ljubljana közeli Atlantis Termál Wellness&Spa központban. Aki a mai napi túránkon nem vesz részt, ez esetben az egész napot a minden igényt kielégítő wellness fürdőben töltheti. ahová a túrázókkal a kora délutáni órákban érkezünk. Az Atlantis Termál Wellness&Spa fürdőkomplexumban találhatunk kültéri és beltéri medencéket, masszázsmedencéket, hullám medencét, termálvizes medencéket, szaunák, gőzkabin stb. Az előző napi túrák után jóleső érzéssel adhatjuk át magunkat a termálvizes kényeztetésnek. Szállásunkra vacsoraidőre térünk vissza.

5. nap: Ljubljana – Ptuj – Budapest – Szeged (690 km)

Reggel Szlovénia fiatal, energikus fővárosába látogatunk. A hármas hídon átmenve siklóval megyünk fel a Ljubljana jelképeként is ismert fellegvárba. Itt raboskodott Batthyá¬ny Lajos is 1849-ben. A toronyból jó időben az Alpok csúcsai is lát-szanak. A Ljubljanica-folyó partján egy életteli piac és számos cuk¬rászda, söröző, étterem, butik várja a látogatókat. Kirándulásunk utolsó állomása Ptuj. A kisváros kellemes meglepetést okoz római kori em¬lékeivel, muzeális várkastélyával. Utunkat a Tornyiszentmiklós-Buda¬pest útvonalon folytatjuk, késő este érkezünk Szegedre.

A részvételi díj nem tartalmazza

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)
- 4x vacsora ellátás
- fakultatív programon való részvételt
- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit
- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)
- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)- útlemondás biztosítást
- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit
- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)
- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást
- útlemondás biztosítást
- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

A részvételi díj tartalmazza

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal
- 4 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában (helyi 4*), 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában
- 4x reggelis ellátás
- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint
- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

Bevezető

A 4 napos Szlovénia programunkat egészítettük ki a természetjárás szerelmeseinek, egy feledhetetlen gyalogtúrával ezen programunkban! Programunk első napján felejthetetlen kirándulást teszünk Európa egyik legnagyobb szénbányájában!  Szlovénia tenyérnyi kis ország, melyet gazdaggá tett a természet és szorgos kezű, jókedvű lakói. , könnyed szerrel mutat utat nekünk zöldellő réten és vízesésen át az 1206 méter magasságban alázúdoló Savina forráshoz. Barátságos, nyugodt kirándulásra számíthatnak mindazok, akik örömüket lelik a tavak, hegyek látványában, akik szeretik a könnyed sétákat, a kényelmesen megközelíthető várakat, jól érzik magukat a tündéri városokban vagy a mesevilágú cseppkőbarlangban. 5 napos programunk során Szlovénia varázslatos arcát mutatjuk be, mely során a kirándulások tett gyalogtúráink fáradalmait egy wellness komplexumban pihenhetjük ki! Élénk színben pompázó hegyoldalak, csipkézett hegycsúcsok, mélykék tavak és tengerpart.   és a szlovén tengerpart között Önt is meg fogja érinteni Szlovénia szépsége: Piran, Bohinj, Bledi-tó, Ljubljana, Postojna…. mind-mind szerepel programunkban!

Progamleírás

Szerződés

A ZÖKKENÖMENTES HATÁRÁTKELÉS ÉS KÜLFÖLDI TARTÓZKODÁS ÉRDEKÉBEN A KÜLÜGYMINISZTÉRIUM JAVASOLJA AZ ÉRVÉNYES ÚTLEVÉL HASZNÁLATÁT! (RÉGI TÍPUSÚ BARNA SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY NEM ALKALMAZHATÓ KÜLFÖLDÖN VALÓ TARTÓZKODÁSHOZ - ÚJ TIPUSÚ KÁRTYÁS IGEN).KÉRJÜK A NEVEK PONTOSÍTÁSÁT AZ ÚTLEVÉL SZERINT (ebböl eredö problémák az utasokat terheli)! KÉRJÜK A NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGGAL/ÚTIOKMÁNNYAL RENDELKEZÖ UTASAINKAT, GONDOSKODJANAK AZ ÉRINTETT PROGRAMUNK SZERINTI VÍZUMKÖTELEZETTSÉGEINEK TELJESÍTÉSÉRÖL. NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK VÍZUMKÖTELEZETTSÉGÉT IRODÁNK AZ ÉRINTETT PROGRAM VONATKOZÁSÁBAN NEM VIZSGÁLJA. AZ EBBÖL ADÓDÓ KELLEMETLENSÉGEKÉRT NEM VÁLLALUNK FELELÖSSÉGET.
A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!
A MEGHIRDETETT MINIMÁLIS LÉTSZÁMNÁL KISEBB CSOPORTLÉTSZÁM ESETÉN FELÁR FIZETENDÖ: 10.000 FT/FÖ
EURÓS VISSZAIGAZOLÁS ESETÉN A LÉTSZÁMFELÁR 26 Euro/fö
Belépök és jegyek tájékoztató árai: kb. 120 Euro /fö
Egyéb helyszínen fizetendö költségek : 20 Euro/fö
Atlantis Termál Wellness & Spa fürdöbelépöjegy: 17 EUR/fötöl

További információk

Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 4 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 4x reggeli


Fakultatív programok (15 főtől):
Atlantis Termál Wellness & Spa fürdőbelépőjegy: 17 EUR/főtől


 

Belépők tájékoztatók árai: 120 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 20 EUR


 

 

Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 12.000 Ft / 33 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa-Tornyiszentmiklós autópálya útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!  A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel! 


 

FONTOS TUDNIVALÓK A PROGRAMUNKHOZ:

A gyalogtúrák nehézsége

A programban szereplő gyalogtúrák minősítését minden programnál külön részletezzük. A gyalogtúráink könnyed, maximum átlagos nehézségűek, de a sorozatterhelés és a ritkán technikás terep miatt egyes szakaszok fizikai állapottól függően fárasztóak lehetnek. A túrák távolsága és a szintemelkedése nem kimagasló, a terep azonban sokszor sziklás vagy törmelékes, kőomlással teli lehet.

Egyes túrák körtúrák, melyek esetében visszafordulásra nincs lehetőség.

A túrákra csupán egy kisméretű hátizsákot kell magunkkal vinni, benne az esőkabáttal, tartalék meleg ruhával, élelemmel és ivóízzel.

Ha Ön szokott túrázni vagy sportolni, akkor nem érheti meglepetés gyalogtúránk egyikén sem. A zord időjárás azonban jelentősen nehezítheti a túrákat, így nagyon fontos a megfelelő felszerelés, öltözet.

A túrák során rövid szakaszokon szükség lehet kézhasználatra. Emiatt a túrákon való részvétel feltétele a magabiztos mozgáskoordináció, a lépésbiztosság és a tériszonytól való mentesség. Kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi betegség.

A túrák nehézségét hatos skálán, a nemzetközileg is elismert BergFex minősítése alapján adjuk meg.

 Szükséges felszerelés

Öltözet: strapabíró túraöltözet, meleg ruha, vékony és vastag polár pulóver, jó minőségű, lélegző anyagból (pl. Gore-Tex) készült esőkabát és esőnadrág, kényelmes és vízhatlan túrabakancs, sapka, kesztyű igény szerint. A jó minőségű esőkabát és esőnadrág fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük mindenképp fordíts erre kellő figyelmet! Természetesen amennyiben a lehetőségek engedik, a túrák napjait az időjárás alakulása szerint igyekszünk módosítani, azonban ez nem mindig megoldható a program egyéb kötöttségei miatt. Olyan bakancsot hozzon magával, amit már régóta használ. Ha új bakanccsal próbálkozunk, akkor a túra előtt mindenképp napokon keresztül legyen használva, bejáratva, nehogy az utazás alatt törje fel a lábat! Hozzunk magunkkal kendőt vagy baseball sapkát, napvédő krémet az erős napsugárzás miatt.

 Túrafelszerelés: kisméretű hátizsák a napi túrákhoz, kulacs, napszemüveg, napolaj, túrabot igény szerint.

 Csomagolás az autóbuszra

Két csomagba érdemes pakolni a felszerelésünket. Egy nagyobb sporttáskába vagy bőröndbe a szállodában használatos ruházatot. Ez a csomag az autóbusz csomagtartójába kerül és utazás közben nem tudsz hozzáférni.

A másik csomagunk egy kisméretű hátizsák legyen, amit magunkkal vihetünk a napi túrákra, valamint az autóbusz utasterében is kényelmesen elfér. Ebben a csomagban legyen a személyi igazolvány (vagy az útlevél), az utazásra szánt ivóvíz, szendvicsek, olvasnivaló, fényképezőgép, stb.

Nyilatkozat

Mivel utazásunk során az időjárás változékony lehet, ezért irodánk túra és idegenvezetői mindenképpen fenntartják a jogot, hogy rossz idő esetén – eső, köd, rossz látási viszonyok – megváltoztassák a programot. Ez jelentheti a különböző látnivalók vagy túrák sorrendjének felcserélését, de különösen zord időjárás esetén – a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében – módosulhatnak vagy el is maradhatnak túrák. Ebben az esetben mindenképpen igyekszünk valamilyen más, helyettesítő programot szervezni. 

 

Érintett területek

  • Szlovénia
  • Maribor - Pohorje
  • Dráva-vidék

További időpontok >>

Indulási időpont

Ajánlatok szűkítése

Ajánlatok

még töltünk