Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#137 (3) {
  ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
  int(27)
  ["value":protected]=>
  array(27) {
    ["id"]=>
    string(2) "38"
    ["name"]=>
    string(12) "Proko Travel"
    ["company_name"]=>
    string(10) "Proko Kft."
    ["company_city"]=>
    string(6) "Szeged"
    ["company_zip"]=>
    string(4) "6720"
    ["company_address"]=>
    string(19) "Feketesas u. 19-21."
    ["vat_number"]=>
    string(13) "11032591-2-06"
    ["company_registration_number"]=>
    string(12) "06-09-002944"
    ["licence_number"]=>
    string(10) "R0857/1993"
    ["email_reservation"]=>
    string(19) "info@prokotravel.hu"
    ["email_reservation2"]=>
    NULL
    ["email_reservation3"]=>
    NULL
    ["websites"]=>
    string(19) "www.prokotravel.hu/"
    ["email_footer_info"]=>
    NULL
    ["order_footer_info"]=>
    NULL
    ["is_travel_agency"]=>
    bool(false)
    ["is_tour_operator"]=>
    bool(true)
    ["is_public"]=>
    bool(true)
    ["is_active"]=>
    bool(true)
    ["insurance_bank"]=>
    NULL
    ["insurance_number"]=>
    NULL
    ["reservation_email"]=>
    NULL
    ["finance_email"]=>
    NULL
    ["nu3_enabled"]=>
    bool(false)
    ["nu3_ta_id"]=>
    NULL
    ["created_at"]=>
    string(19) "0000-00-00 00:00:00"
    ["updated_at"]=>
    string(19) "2014-06-12 13:31:12"
  }
  ["escapingMethod":protected]=>
  string(16) "esc_specialchars"
}
Proko Travel

$result


      

$program


      

$trip


      

$tags


      

$tags_full


  

Utazás alapadatai 2022

Busz
1 felnőtt
2024-06-28, 12 nap / 11 éj
3 és 4 csillagos szállodák
Félpanzió
1 ágyas
Teljes ár
719.000 HUF /1 fő
  
                                                                                

Okos ajánlat

A program repülős utazással is elérhető.
A részletekért kattintson ide!

·  Zarándokhelyek: S. de Compostela, Fatima, Lourdes
·  Portugália csodái Portótól Lisszabonig
·  Útközben francia és svájci városnézések
·  A titokzatos Baszkföld és Kasztília városai

Felemelő élmény Észak-Spanyolország öblökkel tarkított tengerpartja mentén buszozni, miközben a hegyekben gyönyörködünk. Ez a Föld egyik legszebb vidéke.
Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Program

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – AUSZTRIA

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A fővárost elhagyva hegyeshalmi határátlépést követően érkezünk Ausztriába. Szállás Tirolban.

2. NAP: AUSZTRIA – VADUZ – GENF – FRANCIAORSZÁG

Folytatjuk utunkat Ausztrián keresztül. Liechtenstein fővárosába, Vaduzba érve séta a városközpontban. Láthatjuk a Nagyhercegi Palotát a hegyoldalon, mely olyan, mint egy Grimm-mese illuszt­ráció, továbbá az egyre modernizálódó belvárost. Folytatjuk utun­kat Svájcba. Útközben csodás rálátásunk lesz a Zürichi-, majd a Genfi-tóra is, ez utóbbinak környéke a Világörökség része. Délután Genfben, Svájc egyik leggazdagabb városában városnézés. A Léman-tó mentén megcsodáljuk a luxusszállodákat, a Kálvin által híressé vált katedrálist, Rousseau szülőházát és a hangulatos belvárost. Tovább utazás, szállás Franciaországban.

3. NAP: BORDEAUX

Reggelit követően a buszos utasok Franciaországban halad­nak tovább nyugati irányba. Délután rövid városnézés a vörösborok városában, Bordeaux-ban, mely az UNESCO Világörökségei között is szerepel. Fő látványossá­gai a Városháza, és az érseki palota. Lefényképezzük a futurisz­tikus La Cite du Vin épületét, mely a bordeaux-i borok múzeuma. A repülős utasok repülőgép érkezésének függvényében kap­csolódnak be a programba. A borfővárost elhagyva – forgalom függvényében –, kb. 3 óra múlva érkezünk szállásunkra, vacsora.

4. NAP: SAN SEBASTIAN – SANTANDER – BILBAO – OVIEDO

Délelőtt az egyik legszebb fekvésű spanyol városban, San Sebastianban tartunk városnézést. A település Európa Kulturális Fővárosa rangot viselte. Igazi baszk települést ismerhetünk meg, ahová nyáron a spanyol kormány is kiköltözik. Fő látvá­nyossága a híres kagyló alakú tengeröböl. Az óvárosi részen egymást érik a templomok és a többszáz éves épületek. Jó idő esetén rövid füdőzés is lehetséges. Folytatjuk utunkat Bilbaoba, azzal a céllal, hogy lefényképezzük a Guggenheim Múzeum épületét. Ezután egy a másik szép tengerparti városba, Santanderbe buszozunk, melynek fő látnivalói: a katedrális, a kikötő, a kaszinó és a trópusi hangulatot idéző pálmafás ten­gerpart. Egyike a legszebb spanyol városoknak. Este megérke­zünk Oviedóba, ahol belvárosi sétánk közben megismerjük a II. Alfonz teret, a Monumentális Szent Megváltó katedrálissal. A nap során Asturias jellegzetes italát, a sidrát is megkóstolhat­juk. Este foglaljuk el szállásunkat.

5. NAP: SANTIAGO DE COMPOSTELA – BRAGA – PORTO

Utunk egyik legjelentősebb látványosságához érkezünk, Santiago de Compostelába, ahol városnézést tartunk. Szent Jakab sírhelye köré épült a város, ahova már a XII. században zarándoklatok indultak. Mai napig a híres El Camino zarándo­kút célállomása. A város őrzi középkori hangulatát. Sétálunk a központban, ódon utcák, Városháza, Érseki palota, Katolikus Királyok Kórháza és a világhírű katedrális, melynek barokk-kori külsője egy románkori templomot rejt. Az út során megállapít­hatjuk, hogy Észak-Spanyolország legalább annyi műremek­kel rendelkezik, mint Andalúzia. Galíciát elhagyva érkezünk Portugáliába. Braga hangulatos óvárosa, az ország legrégebbi katedrálisa, Bom Jesus do Monte és annak környéke több évszázad emlékeit hor­dozza. Este vacsora, szállás Portonál (2 éj).

6. NAP: PORTO

Városnézés a borairól, különleges hídjáról és szép épületeiről ismert Porto városában. Portugália második legnagyobb városa méltán rivalizál Lisszabonnal. A sok kinccsel rendelkező belvá­ros mellett lesz időnk, hogy a híres portóit is megkóstoljuk, sőt vásárolni is lehet majd belőle. Szállás, mint előző nap.

7. NAP: COIMBRA – NAZARE – BATALHA – FATIMA

Utazás Coimbrába, az egyetemi városba, városnézés. Az óváros­ban díszes azulejokat is láthatunk. Az egyetem, mely 4 éve az UNESCO Világörökségi Listába is bekerült, a város feletti dombra épült. Innen szép rálátás lesz a környékre. Déli órákban utazunk Nazaré városába, amelynek tengerpartján sétálva az Atlanti-óceán habos hullámaiban gyönyörködhetünk. Délután Portugália talán legszebb épülete következik, a Batalha Katedrális. A temp­lom minden részlete lenyűgöző, de a legcsodálatosabb a kerengő és a Befejezetlen Kápolna. Ezután a híres zarándokhelyet, Fatimát keressük fel, ahol Szűz Mária először három pásztorgyereknek, majd 70.000 ember előtt is megjelent. Szállás Fatimában.

8. NAP: LISSZABON

Egész napos városnézés Lisszabonban. Programunkat a főváros nyugati részén kezdjük, ahonnan annak idején a felfedezőha­jók százai indultak útnak. A környék műemlékei is ezekre utal­nak: Belém-torony, Felfedezők Emlékműve és a lenyűgöző Szent Jeromos templom, ahová a híres felfedezőt, Vasco de Gama-t is temették. A Tejo folyó mentén haladva érkezünk a központba. Útközben szemügyre vehetjük az Április 25-e hidat és a hatalmas Krisztus-szobrot. A belváros főtere a Praca do Comercio. Sétálunk az Alfama szűk sikátoraiban, ahol a híres katedrális, a Sé több évszázad művészeti emlékeit tükrözi. Itt keresztelték meg Padovai Szent Antalt, aki az épület közelében született. Ezt követően a Szent György várból mesés rálátás lesz a városra és a folyóra. A csoport ellátogat a EXPO ’98 alkalmából kialakított hatalmas Óceanáriumhoz is, majd rövid szabadprogram következik. Szállás.

9. NAP: LISSZABON – SALAMANCA – VALLADOLID

Spanyolországban folytatjuk utunkat. Tipikus kasztíliai vidéken haladva érjük el Salamancát, ami az ország egyik legrégibb kul­turális központja, méltán kapta meg a spanyol Róma elnevezést. Útközben: hegyek, érdekes települések (pl. Ciudad Rodrigo), gaz­dag és kopár vidékek, legelő birkanyájakkal váltogatják egymást. A város a platereszk építészet fellegvára. Egyeteme a világon a negyedik legrégebbi. A városban két katedrális is épült egy­más mellé, mindkettő csodálatos. A belvárosban található a híres Kagylós ház és a Plaza Mayor, melyet Spanyolország legszebb főterének mondanak. Szállás, vacsora Valladolidnál.

10. NAP: VALLADOLID – BURGOS – LOURDES

Délelőtt Burgost keressük fel, mely a Szent Jakab zarándokút egyik fontos központja volt már a középkorban is. A különleges fekvésű belváros mellett a lenyűgöző gótikus katedrálist is meg­tekintjük, mely Portóhoz, Batalhához, a Jeromos-templomhoz, és Salamancához hasonlóan a Világörökség Listán szerepel. Sokan csak ennek a katedrálisnak a megtekintéséért utaznak több ezer km-t. A Pireneusokon áthaladva este a híres szent városban, Lourdes-ban sétálunk. E kegyhely fantasztikus fek­vése, a zarándokok sokasága, a gyertyás körmenet mindenkire komoly hatást gyakorol. Aki úgy gondolja, részt is vehet Európa leglátogatottabb processzióján. Szállás Lourdes-ban.

11. NAP: LOURDES – OLASZORSZÁG

A nap során a francia és az olasz Riviéra mentén haladunk Közép-Olaszországig, miközben változatos és szép tájakban gyönyörködhetünk, megérke­zés után elfoglaljuk szállásunkat.

12. NAP: OLASZORSZÁG – SZLOVÉNIA – BUDAPEST

Kora reggeli indulással folyamatos utazás hazafelé. Szlovéniát elhagyva az M7-es autópályán haladva 21 óra körül érkezünk Budapestre. Ezt követően a Pécs, Debrecen, Szeged vonalon csatlakozó utasainkat felszállási helyükre szállítjuk.

Érintett területek

  • Franciaország
  • Liechtenstein
  • Mexikó
  • Portugália
  • Spanyolország
  • Svájc
  • Lisszabon
  • Kasztília
  • Genf
  • Fatima
  • Santiago de Compostela
  • Burgos
  • Lourdes
  • Porto
  • San Sebastian
  • Coimbra
  • Batalha
  • Nazaré
  • Salamanca
  • Valladolid
  • Braga
  • Baszkföld
  • Galícia
  • Santander
  • Lisszabon és környéke
  • Cantabria
  • Dél-Franciaország
  • Porto és környéke
  • Oviedo
  • Asztúria
  • Yucatán-félsziget
  • Vaduz
  • Valladolid
  • Bordea

További időpontok >>

Indulási időpont

Ajánlatok szűkítése

Ajánlatok

még töltünk