Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#137 (3) {
  ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
  int(27)
  ["value":protected]=>
  array(27) {
    ["id"]=>
    string(3) "167"
    ["name"]=>
    string(10) "OTP Travel"
    ["company_name"]=>
    string(15) "OTP Travel Kft."
    ["company_city"]=>
    string(8) "Budapest"
    ["company_zip"]=>
    string(4) "1051"
    ["company_address"]=>
    string(13) "Nádor u. 21."
    ["vat_number"]=>
    string(13) "10174902-2-41"
    ["company_registration_number"]=>
    string(12) "01-09-060469"
    ["licence_number"]=>
    string(14) "R-0115/92/2001"
    ["email_reservation"]=>
    string(23) "management@otptravel.hu"
    ["email_reservation2"]=>
    string(0) ""
    ["email_reservation3"]=>
    string(0) ""
    ["websites"]=>
    string(16) "www.otptravel.hu"
    ["email_footer_info"]=>
    string(0) ""
    ["order_footer_info"]=>
    string(0) ""
    ["is_travel_agency"]=>
    bool(false)
    ["is_tour_operator"]=>
    bool(true)
    ["is_public"]=>
    bool(true)
    ["is_active"]=>
    bool(true)
    ["insurance_bank"]=>
    string(0) ""
    ["insurance_number"]=>
    string(0) ""
    ["reservation_email"]=>
    string(0) ""
    ["finance_email"]=>
    string(0) ""
    ["nu3_enabled"]=>
    bool(false)
    ["nu3_ta_id"]=>
    NULL
    ["created_at"]=>
    string(19) "2014-09-11 09:52:00"
    ["updated_at"]=>
    string(19) "2022-05-10 07:53:16"
  }
  ["escapingMethod":protected]=>
  string(16) "esc_specialchars"
}
OTP Travel

$result


      

$program


      

$trip


      

$tags


      

$tags_full


  

NAGY KÖRUTAZÁS MAROKKÓBAN

Utazás alapadatai 2151

Repülő
Budapest
1 felnőtt
2024-10-13, 11 nap / 10 éj
NAGY KÖRUTAZÁS MAROKKÓBAN
Reggeli
Egyágyas szoba
Teljes ár
975.000 HUF /1 fő
  
                                                                                

Csoportos utazás magyarnyelvű idegenvezetővel

Casablanca – Rabat – Volubilis – Meknes – Fez – Midelt – Erfoud – Merzouga – Ouarzazate – Marrakech

Ahol Európa az Ibériai-félszigetnél véget ér, Gibraltár túlpartján már egy másik földrész s egy titokzatos ország: Marokkó várja az utazókat. Bár földrajzilag már Afrikához tartozik, Marokkó mediterrán jellege, a franciák hatása, a nomád berberek és a változatos tájak túlmutatnak a kontinens jellegzetességein. Marokkó egy igazán különleges ország, ahol a híres királyi városok és a múlt öröksége, elvarázsolt falvak, tengerparti élmények, sivatagi és hegyi kalandok várnak mindenkire. De páratlan öröm itt enni, főzni vagy bóklászni a tarka piacokon és a labirintus-szerű medinákban is. Marokkó a színek országa, ragyogó palettája divattervezőket és zenészeket ihletett és ihlet meg folyamatosan. A mozaikok tarkasága visszaköszön a bazárok és fűszerpiacok kavalkádjában. A falvak sáfrány, okker és kobalt gipszfalai szinte elbűvölik a látogatót. Varázslatosak a természet színei is: az égbeszökő hegyek zöldje, a Szahara homokdűnéinek sárgája, vagy a csillagos sivatagi égbolt kékje. Új, csoportos körutazásunk ezt a rendkívüli szépségű országot igyekszik bemutatni az utazóknak.

Marokkó felfedezése | OTP TRAVEL Utazási Iroda

1. nap • Budapest – Casablanca

Elutazás Budapestről repülőgéppel, átszállással Casablancába. A megérkezés után transzfer a szállodába. Casablanca Marokkó legnagyobb városa, forgalmas kikötő és ipari központ izgalmas óvárossal. A legendás metropoliszt minden idők egyik leghíresebb filmje, az azonos című Casablanca tette világhírűvé. A mediterrán világ, a kelet varázsa és Afrika misztikuma is jelen van színes világában. Szállás Casablancában.

2. nap • Casablanca – Rabat

Reggeli után a város főbb látnivalóinak megtekintése. A Habous negyedben, más néven az új medinában francia és marokkói ihletésű impozáns épületek és számos nevezetesség fogadja a látogatókat. A lenyűgöző Királyi Palota megtekintése kívülről, a város szívét jelentő V. Mohamed tér, a központi piac, a világ harmadik legnagyobb mecsete, a II. Hasszán mecset megtekintése. Továbbutazás Rabatba, Marokkó mai fővárosába. A királyi város régészeti örökségének első emlékei a Kr.e. VIII. századra nyúlnak vissza. Panoráma városnézés: az Ouadayas kert és vár megtekintése, az V. Mohamed mauzóleum, a Királyi Palota, amely a király lakhelyét, az Ahl Fez mecsetet, a királyi főiskolát és számos kormányzati épületet tartalmaz, majd a Hassan torony, melyet a világ legmagasabb minaretjének terveztek, ám az építkezések félbe maradtak, így a tervezett magasság felét éri csak el. Vacsora és szállás Rabatban.

3. nap • Rabat – Volubilis – Meknes – Fez

Reggeli, majd utazás Meknesbe, melyet Királyi Palotája miatt neveznek a marokkói Versailles-nak is. A város egyedülálló látnivalója a 40 km hosszú, háromszoros városfal, mely Marokkó leghosszabb városfala. Itt található a lenyűgöző, faragott Bab Mansour kapu, a királyi istálló romjai és a zsidó negyed. Továbbutazás Moulay Driss szent városának érintésével, a rómaiak alapította Volubilisbe. A város Marokkó bölcsője: az Idríszida dinasztia őse, Mulaj Idrísz ugyanis innen kiindulva alapította az országot 788-ban. A részlegesen feltárt romok megtekintése, majd továbbutazás Fezbe, ahol vacsora és szállás.

Marokkó felfedezése | OTP TRAVEL Utazási Iroda

4. nap • Fez

Reggelit követően egész napos városnézés Fezben, az ősi királyi városban: a középkori medina és a területén található, XIV. században alapított Bou Inania medresze (iszlám vallási iskola), a Nejjarine kút, a Moulay Idriss mauzóleum és a Karaouine mecset megtekintése kívülről. Látogatás az egzotikus, végtelennek tűnő soukok labirintusában, ahol többek között kézzel készített lámpák, papucsok, táskák, illatos és színes fűszerek, aszalt gyümölcsök, magvak, palánták, rusztikus ruhaboltok ejtik ámulatba a látogatókat. A Fez Jdid azaz az „Új Fez” megtekintése, melyet a XIII. században a Merinidák építettek az uralkodó kíséretében érkezett új lakosok és csapatok befogadására. A város a Merinida-ház uralkodása alatt, mintegy 300 évig élte aranykorát. Vacsora a szállodában.

5. nap • Fez – Midelt – Erfoud

Reggeli a szállodában, majd utazás a kb. 420 km-es távolságra fekvő Erfoudba. Csodálatos panoráma tárul az utazók elé Midelt városának közelében, ahol a keleti Magas-Atlasz látványa szinte a semmiből bukkan elő. Rövid pihenő után a festői út berber falvakon és a datolyapálmákkal övezett Ziz kanyonon át folytatódik Erfoudba, az oázisok kapujába.

6. nap • Erfoud – Merzouga

Reggeli után rövid szabadprogram, pihenés a szállodában, majd átkelés a fekete sivatagon, a Párizs-Dakar rali kalandos útvonalát követve. A helyi nomádokhoz tett látogatás során, frissítő menta tea elfogyasztása majd az őskövületekben gazdag vidék felfedezése. Khamlia községben a szudáni fekete berberek dobon és kasztanyettán játszott energetikus törzsi zenéje szórakoztatja és invitálja táncra a látogatókat. Megérkezés Merzougába, szállás a homokdűnék ölelésében elhelyezkedő deluxe sátrakban. Vacsora a sátortábor éttermében.

Marokkó felfedezése | OTP TRAVEL Utazási Iroda

7. nap • Merzouga – Todra szurdok – Ouarzazate

Reggeli, majd indulás a kb. 4 órás busz útra lévő Tinghirbe, ahol a lenyűgöző Todra szurdok tekinthető meg. Mintegy 600 méter hosszan, a kanyon falai mindössze 10 méter széles járatot hagynak maguk között, helyenként 250 méter magas sziklafalak között húzódva, melyek minden napszakban más és más színben pompáznak. Délután utazás az 1000 kászba (erőd) útján Ouarzazate-ba, El Kelaa de Mgouna és Skoura falvakon keresztül. A buszút során számos kis oázis és ősi erődítmény romjai találhatóak. Skoura egyik leghíresebb földvára az Amridil kászba, amelyet a XVII. században építettek. Vacsora és szállás Ouarzazate-ban.

8. nap • Ouarzazate – Marrakech

Reggeli, majd panoráma városnézés Ouarzazate-ban, a Magas-Atlasz berber fővárosában. A város egykor kereskedelmi központként működött a délről Fezbe és Marrakech-be tartó tevekaravánok áthaladásánál. A kézműves központban tradicionális szőnyegek, kő, réz és ezüst szobrok láthatók. A környékre sok filmrendező felfigyelt, számos híres filmet forgattak itt, például az Ali baba és a negyven rabló, a Gladiátor és A múmia című mozifilmeket. Továbbutazás Marrakech-be (kb. 230 km), szállás elfoglalása, majd szabadprogram. Vacsora a szállodában.

Marokkó felfedezése | OTP TRAVEL Utazási Iroda

9. nap • Marrakech

Reggeli után egész napos városnézés Marokkó második legrégebbi királyi városában, melyet a dél gyöngyének is neveznek. A különleges hangulatú város vörös agyaggal festett házai a narancs és rózsaszín árnyalataiban pompáznak. A városnézés során látható a Menara kert, melyet a XII. században építettek, és több kisebb kertből tevődik össze, ahol pálmafák, olíva- és gyümölcsfák, valamint egy hatalmas mesterséges tó is található. Az andalúz-mór stílusú Bahia Palotát színpompás mozaikok, domborművek és fafaragások díszítik. A Koutubia mecset 77 méter magas, rózsaszín minaretével és központi elhelyezkedésével uralja a várost. A Dar Si Said Múzeum az egyik legismertebb folklór múzeum Marrakech-ben. Egyik részén főként a berber kultúra eredetét mutatják be, láthatók ékszerek, szőnyegek, textíliák, hangszerek, kerámiák és fegyverek is a marokkói történelem dekádjaiból. Az egyik legkiemelkedőbb örökség egy ősi kőmosdó, melyet 1000-ben készítettek Córdobában és évszázadokon át a Ben Youssef medreszében, Marokkó legnagyobb iskolájában állt. Ez a darab ritkaságnak számít az iszlám antifigurális művészetben. Míg egyik oldalán gazdagon díszítik az arabeszk motívumok, a keskeny oldalán két sas látható széttárt szárnyakkal. Ebéd a szállodában, majd látogatás a kézműves negyedbe, a Zocos-ba. Ezután a híres Djemaa el Fna főtér és piac meglátogatása következik, ahol kígyóbűvölők, mutatványosok, hennafestők forgataga nyújt fantasztikus élményt. Szállás Marrakech-ben.

10. nap • április / Marrakech – Budapest

Reggeli a szállodában, majd a járat indulásának függvényében transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre repülőgéppel, átszállással. Megérkezés a késő esti órákban.

10. nap • október / Marrakech

Reggeli után egész napos szabadprogram. A város felfedezése egyénileg, ebédlehetőség egy helyi étteremben. Vacsora a szállodában.

11. nap • október / Marrakech – Budapest

Reggeli a szállodában, majd a járat indulásának függvényében transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre repülőgéppel, átszállással. Megérkezés a késő esti órákban. Minimum létszám: 20 fő

Az ár nem tartalmazza

  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás

Az ár tartalmazza

  • utazás repülőgéppel, átszállással Budapest – Casablanca és Marrakech – Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal, valamint légkondicionált autóbusszal a program során
  • 2024. áprilisban 9,  2024. októberben 10 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négy- és ötcsillagos szállodák kétágyas szobáiban, a sivatagban sátorban
  • félpanziós ellátás
  • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel
  • helyi adók
  • magyar idegenvezető

Szállás

2024. áprilisban 9, 2024. októberben 10 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban, a sivatagban helyi egyszerű berendezésű, nomád sátrakban

Érintett területek

  • Marokkó
  • Casablanca

További időpontok >>

Indulási időpont

Ajánlatok szűkítése

Ajánlatok

még töltünk