Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#137 (3) {
  ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
  int(27)
  ["value":protected]=>
  array(27) {
    ["id"]=>
    string(3) "455"
    ["name"]=>
    string(15) "AlmaVía Travel"
    ["company_name"]=>
    string(20) "AlmaVía Travel Kft."
    ["company_city"]=>
    string(8) "Budapest"
    ["company_zip"]=>
    string(4) "1138"
    ["company_address"]=>
    string(27) "Esztergomi út 58. III./12."
    ["vat_number"]=>
    string(13) "23541412-2-41"
    ["company_registration_number"]=>
    string(12) "01-09-970444"
    ["licence_number"]=>
    string(8) "U-001316"
    ["email_reservation"]=>
    string(15) "info@almavia.hu"
    ["email_reservation2"]=>
    string(0) ""
    ["email_reservation3"]=>
    string(0) ""
    ["websites"]=>
    string(20) "www.vilaggamegyek.hu"
    ["email_footer_info"]=>
    string(0) ""
    ["order_footer_info"]=>
    string(0) ""
    ["is_travel_agency"]=>
    bool(false)
    ["is_tour_operator"]=>
    bool(true)
    ["is_public"]=>
    bool(true)
    ["is_active"]=>
    bool(true)
    ["insurance_bank"]=>
    string(0) ""
    ["insurance_number"]=>
    string(0) ""
    ["reservation_email"]=>
    string(0) ""
    ["finance_email"]=>
    string(0) ""
    ["nu3_enabled"]=>
    bool(false)
    ["nu3_ta_id"]=>
    NULL
    ["created_at"]=>
    string(19) "2017-12-05 13:32:26"
    ["updated_at"]=>
    string(19) "2022-10-04 01:12:52"
  }
  ["escapingMethod":protected]=>
  string(16) "esc_specialchars"
}
AlmaVía Travel

$result


      

$program


      

$trip


      

$tags


      

$tags_full


  

Dél-Afrika-Mozambik-Szváziföld-Lesotho-Zimbabwe-Botswana-Zambia

Utazás alapadatai 2439

4 csillag
Repülő
Budapest (BUD)
1 felnőtt
2024-10-21, 16 nap / 15 éj
Reggeli
1 ágyas
Teljes ár
2.960.083 HUF /1 fő
  
                                                                                

Dél-Afrika körutazás – Miért éppen ide?

Dél-Afrika az afrikai kontinens egyik legszebb és legváltozatosabb természeti látnivalóit kínáló országa! Az ősi Tábla-hegy, a meredek szurdokok, kanyonok, vízesések, folyók és homokos partok tökéletes úti céllá teszik. Utunk Fokvárostól vezet Zambián, Zimbabwén és Botswanán keresztül a Krüger Nemzeti Parkig, ahonnan kirándulást tehetünk Mozambikba, majd meglátogatjuk Szváziföldet és a Lesothói Királyságot. Programunk során Dél-Afrika egyik közkedvelt üdülőhelyén pihenhetjük ki az utazás fáradalmait. 

Ajánlatunk foglalható a Viktória-vízesés nélkül is, a részletekkel kapcsolatban érdeklődjenek irodánknál!

Programok

1.nap Budapest > Frankfurt > Fokváros
Indulás Budapestről az esti órákban, utazás 1 átszállással Fokvárosba.

2.nap Fokváros
Érkezés Fokvárosba a déli órákban, majd transzfer a szállodába. Fokváros központi magja viszonylag kicsi, akár szabad szemmel is átlátható, így könnyen lehet tájékozódni. Fokvárosban a természeti látványosságok mellett az építészeti stílusok, művészet, képzőművészet, történelmi múzeumok gazdag kínálatával találkozunk. Buszos és gyalogos túra során felfedezzük a városközpontot a Maláj negyedet a Bo Kaap lapostetős élénk színű házait, bemegyünk az ötszög alakú Jóreménység Kastély erődítménybe a Company Botanikus Kertbe és kívülről megnézzük a Parlament épületét. Megtekintjük a Tábla Hegyet, amely a Világörökség része. Kedvező időjárás esetén lanovkával felmegyünk a Tábla-hegy tetejére.

Szállás: Fokváros (3 éj)

3.nap Fokváros > Stellenbosch > Waterfront
Reggeli a hotelben, majd félnapos borvidék túrára indulunk. A hegyek és szőlő ültetvények között fekvő hangulatos Stellenbosch bájos, fokföldi stílusú házait fehérre meszelték és szalmatetővel borították. Ez Dél-Afrika második legöregebb városkája, a hagyományos borkészítés központja, amelyet Fokváros után alapítottak 1679-ben. Látogatás egy pincészetben, borkóstolással egybekötött túrával. A Lanzerac Borkuria lenyűgöző történelemmel rendelkezik, 1692-ben alapították. Megnézzük a Falu Múzeumot is, ahol megismerhetjük az első telepesek életét. Folytatjuk sétánkat a hatalmas, 19. századi tölgyfák között, végül bemegyünk Sam nagybácsi boltjába, mely a város nevezetessége, és amiben szinte minden kapható: tradicionális ételek, kosarak, antik tárgyak, fűszerek, kiváló borok. Ezt követően Fokváros történelmi kikötőjében, a Victoria & Alfred Waterfront környékén teszünk sétát: ellátogatunk a Gyémánt Múzeumba, ahol felfedezzük a dél-afrikai gyémánt- és arany bányászat és kereskedelem történetét. Szemtanúi lehetünk a gyémántcsiszolás művészetének és az ékszerkészítés gondos kézműves munkájának, amelyet képzett szakemberek végeznek. Ezután megtekintjük a Nobel Díjasok terét, ahol az ország négy Nobel-békedíjasa, Albert Luthuli, Desmond Tutu, F.W. de Klerk, és Nelson Mandela szobrai állnak.

Szállás: Fokváros

4.nap Fokváros > Jóreménység foka
A szállodában elfogyasztott reggelit követően egész napos kirándulásra indulunk, hogy felfedezzük Afrika legdélebbi csúcsát. Az Atlanti-óceán Camps Bay partszakaszát követve a 12 Apostol-hegyvonulat lábánál lévő panorámaúton utazunk Hout Baybe. Kihajózunk a Duiker Foka Szigetre, ahol több ezer foka él. Tovább utazás a Jóreménység Nemzeti Parkba, jó idő esetén Chapman’s Peak sziklába vájt kanyargos festői viadukt úton. A Jóreménység foka Nemzeti Park bejáratát elhagyva ameddig a szemem ellát, próteacserje borítja a vidéket. Természetesnek, egyszerűnek látszik minden az érintetlen tájban. Jóreménység foka természetvédelmi terület kb. 8000 hektáros szavannás vidék. Beláthatatlan, hatalmas, hegyvidékes terület, amelyet az Indiai-óceán és az Atlanti-óceán sziklás partszakasza határol. Állatvilágában megtalálhatóak zebrák, antilopfajták, fokföldi fókák, több mint 160 fajta madár, mint strucc, fekete sas, albatrosz, kormoránok. Jóreménység Foka táblánál megállunk egy rövid fotószünetre, majd siklóval felmegyünk a világítótorony lábáig. Innen láthatjuk az Indiai-óceán és Atlanti-óceán festőien szép találkozását. Napunk zárásaként Simon’s Townban megismerkedünk az afrikai pingvinek kolóniájával.

Szállás: Fokváros

5.nap Fokváros > Krüger Nemzeti Park
Reggelit követően transzfer a fokvárosi repülőtérre, majd repülés Nelspruitba. Megérkezés után utazás a Chimp Edenbe, amelyet Jane Goodall alapított. A Chimp Eden 2006-ban jött létre, és Dél-Afrika első és egyetlen csimpánz menhelye.  Ez a JGI csimpánz menhely az oktatás és az ökoturizmus révén közelebb hozza a csimpánzok világát az emberiséghez.  A Chimp Edenben élő csimpánzok szerencsések, mert kockázatmentes környezetben élik életüket, és megkapják a szükséges figyelmet ahhoz, hogy felépüljenek az őket ért traumából.  A csimpánzok félig vadon élő ketrecekben töltik napjaikat, és csoporttagként normális társas interakciókat és viselkedési mintákat mutatnak.  A túra után transzfer a szállásra.

Szállás: Krüger Nemzeti Park (3 éj)

6.nap Krüger Nemzeti Park
Reggeli a hotelben, majd egész napos szafari a Krüger Nemzeti Park területén, ahol megpróbáljuk lencsevégre kapni az 5 nagyvadat, valamint az elefánt, oroszlán, orrszarvú, kafferbivaly, leopárd mellett a zebra, hiéna, sakál és különböző antilop fajtákat. Találkozhatunk továbbá impala és gnú csapatokkal, zsiráfokkal, vízilovakkal és láthatunk krokodilokat is. Krüger Nemzeti Parkba az afrikai kontinens második legnagyobb nemzeti parkja! Területe majdnem 20.000 km2, több mint 350 km hosszú és a legnagyobb szélessége 100 km. Északon a festői szépségű Limpopo folyó délen a Crocodile folyó határolja. A vadvédelemnek köszönhetően csodálatosan gazdag a vadvilága.

Szállás: Krüger Nemzeti Park

7.nap Krüger Nemzeti Park > Mozambik > Krüger Nemzeti Park
A hotelben elfogyasztott reggelit követően egész napos fakultatív kiránduláson vehetünk részt Mozambikba. Maputo nemcsak Mozambik fővárosa, de egyben az ország legnagyobb városa is. A városba érve felkeressük a történelmi emlékeket, a Vasútállomást, a Katedrálist, a Nossa Senhora da Conceicao erődöt, melyet 1781-ben építettek. Végighaladunk a történelmi Polana Hotel és a követségek épületei mellett, megállunk egy pihenőre a Praia da Costa Do Solon. Délután az Eiffel által tervezett Casa de Ferrot nézzük meg, majd egy helyi piacot keresünk fel és visszatérünk a Krüger Nemzeti Parkba.

A fakultatív program ára: 140 EUR/fő. A kirándulásra útlevél kell és a határátlépéskor vízumdíjat kell fizetni! A program ára az ebédet nem tartalmazza.

Szállás: Krüger Nemzeti Park

8.nap Krüger Nemzeti Park > Szváziföld
Reggelit követően felkerekedünk és Szváziföld felé indulunk. Szváziföld Magyarország területének egyötödét kitevő ország Délkelet-Afrikában, és a legkisebb dél-afrikai állam. Hatalmas hegyek vonulatainál fekszik, gazdag állatvilág, tradicionális kézműves műhelyek, hagyomány őrző lakosok fogadják az utazókat. A kis állam területét a déli bantukhoz tartozó szvázi törzsek csak a 19. század elején foglalták el, habár elődeik már korábban megjelentek itt. Az államot az 1830-as években alapították, de függetlensége rövid életű volt: előbb a búrok kényszerítettek rá védnökséget, majd az angolok kezébe került. Az ország teljes függetlenségét csak 1968-ban kiáltották ki Szváziföldi Királyság néven. Meglátogatunk egy gyertyagyárat és üveg készítő üzemet.

Szállás: Szváziföld

9.nap Szváziföld > Durban (Umhlanga Rocks)
Reggeli a szállodában majd transzfer Zuluföldön keresztül Umhlanga Rockba. Utunk során betekintést nyerünk a Zwázi emberek és a zulu kultúra és építkezés hagyományaiba. Láthatunk ananászültetvényeket, erdőket, kunyhókban élő törzsi helyi lakosokat.

Szállás: Durban (3 éj)

10.nap Durban
Reggelit követően szabadidő a tengerparton.

Szállás: Durban

11.nap Durban > Sani-Pass Lesotho > Durban
Reggeli után pihenés a tengerparton, vagy fakultatív program keretén belül részt vehetünk egy egész napos Sani-Pass Lesotho kiránduláson. Kora reggeli indulás a Durbantől északi irányban húzódó fenséges hegylánchoz, majd a hegyszoroson keresztül felmegyünk Sani Passra. Terepjárókba ülünk, és a 2876 m magasságban található hágón áthaladva megérkezünk a Lesotho királyságba. Lesothoban mintha megállt volna az idő! A sothok a hideg ellen pokrócba csavarják magukat, és a mai napig pónilovakon közlekednek. Látogatást teszünk egy tradicionális sotho kunyhóban és megismerkedünk a helyi emberek szokásaival, életével. Ebéd a Sani Pass Chalets Hotelban, ami Afrika legmagasabban fekvő étterme, majd délután Underberg érintésével visszatérünk Durbanba.

A fakultatív program ára: 195 EUR/fő (A program ára az ebédet és a vízum díját nem tartalmazza.)

Felhívjuk kedves Utasaink figyelmét, hogy a lesothoi határon való átkelést nem tudjuk garantálni, az aktuális határrendészeti intézkedésektől függ!

Szállás: Durban

12.nap Durban > Johannesburg > Viktória-vízesés (Zimbabwe) > Livingstone (Zambia)
Reggelit követően transzfer a repülőtérre, majd Durbanből 1 átszállással Zimbabwébe (Viktória-vízesés) repülünk. Érkezést követően kirándulást teszünk a Viktória-vízeséshez (zimbabwei oldalon). A világ hét természeti csodájának egyike, a Viktória vízesés egy hatalmas, 1,5 km széles vízfüggöny, amely 111 métert zuhan a Batoka szurdokba. Percenként mintegy 550 millió liter víz zúdul le a peremén, ami lenyűgöző látványt nyújt. A vízesést egy buja esőerdő veszi körül, amelyet egész évben a vízesés dübörgése által keltett vízpermet tart fenn. Olyan növényfajok élnek itt, amelyeket Afrikában máshol ritkán látni. Dr David Livingstone angol utazó fedezte fel a Világ 7 csodája között szamon tartott vízesést. Az itt élő Kolobe törzs csak Mosi–oa-Tunya-nak vagy a “Füst, amely mennydörög” -nek hívja túra után átutazunk Zambiába, majd transzfer a szállodába.

Szállás: Livingstone (3 éj)

13.nap Livingstone > Chobe Nemzeti Park (Botswana) > Livingstone
Reggelit követően egész napos szafarin veszünk részt a Chobe Nemzeti Park területén. Ez Afrika déli részének egyik legnagyobb vadrezervátuma, és híres az itt élő elefántok számáról. A Chobe folyó lustán folyik a Caprivi ártereken keresztül, és menedéket nyújt a hatalmas bivaly és elefántcsordáknak, zebráknak, gnúknak és impaláknak, amelyeket szorosan követnek a ragadozók, köztük az oroszlán, a hiéna, a megfoghatatlan leopárd és a ma már ritka vadkutya falkája. A program kora reggel kezdődik négykerék meghajtású terepjárón vadlessel. Botswana Chobe Nemzeti Park Szafari, amely a legnagyobb nemzeti parkja Botswanának. A csodálatos Nemzeti Park csak kb. 2 órára található Livingstontól. A Chobe folyó mentén hatalmas zebra, elefánt, impala, oroszlán, hyena, vízilovakat láthatunk. Madár világa egyedülálló. A szafari után büféebéd. Délután hajóra szállunk és a Zambézi folyón folytatjuk a szafarit, ahol láthatunk vízilovakat, krokodilokat és elefánt csordákat. Utazás során láthatjuk a folyó, egy pontján 4 ország találkozik. Zambia, Zimbabwe, Botswana és Namíbia.

Szállás: Livingstone

14.nap Livingstone > Zambézi folyó > Livingstone
Reggeli után pihenés a szállodában, vagy választható helikopteres sétarepülés a Viktória-vízesés felett. Délután naplemente hajókirándulás a Zambézi folyón, a David Livingstone hajon a Long Island és a Mosi-oa-Tunya Park mentén. A Zambézi folyó két partján láthatunk krokodilokat, vízilovakat és elefántokat.  A hajó méltóságteljesen lassan halad, útját a naplemente koronázza meg, ahogyan eltűnik a vöröslő a horizonton. A hajóút során snack falatokat és italokat szolgálnak fel. Kikötés után visszatérés a szállodába.

Szállás: Livingstone

15.nap Livingstone > Johannesburg > Frankfurt
Reggelit követően rövid pihenés a szállodában majd transzfer a repülőtérre, közvetlen járattal Johannesburgba utazunk. Rövid várakozást követően dubai átszállással Budapestre utazunk.

16.nap Frankfurt > Budapest
Érkezés Budapestre a délelőtti órákban.

Az ár tartalmazza

transzferek, buszok a körutazás során
elhelyezés 4-5* szállodákban, lodge-okban
reggelis ellátás
belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

Az ár nem tartalmazza

nemzetközi + illetékek kb. 500.000 Ft/fő
belső repülőjegyek + illetékek kb. 300.000 Ft/fő
félpanziós ellátás 145.000 Ft/fő (10 vacsora, 2.-8. és 12.-14.napig)

Mozambik fakultatív program 140 EUR/fő (min. 4 fő esetén)
Sani Pass Lesotho fakultatív program 195 EUR/fő (min. 4 fő esetén)
Helikopteres sétarepülés a Viktória-vízesés felett fakultatív program 210 USD/fő
Vízumok kb. 250 USD/fő – helyszínen
storno + BBP biztosítás
egyéni kiadások, borravaló 

Egyéb megjegyzés

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a megadott árak kis létszámú csoportra lettek kalkulálva, mely maximum 20 főt jelent!

*A részvételi díj minimum 18 fő esetén érvényes. 16 fő esetén + 50.000 Ft/fő felár fizetendő.

*A programban feltüntetett árak 1 EUR = 400 HUF, 1 USD = 370 HUF, 1 ZAR = 20 HUF árfolyamig érvényesek!

*A fakultatív programok árai minimum 4 fő részvétele esetén érvényesek.

Tervezett menetrendek:

21OCT BUDAPEST FRANKFURT 1850 2035
21OCT FRANKFURT CAPETOWN 2215 1000+1

04NOV JOHANNESBURG FRANKFURT 1935 0515+1
05NOV FRANKFURT BUDAPEST 0815 0950

25OCT  CAPETOWN NELSPRUIT 1025 1250

01NOV  DURBAN JOHANNESBURG 0805 0910 
01NOV  JOHANNESBURG VICTORIA FALLS 1145 1320

04NOV  LIVINGSTONE JOHANNESBURG 1325 1510

Szállás

Fokváros: Sun Square Hotel****
https://www.southernsun.com/sunsquare-cape-town-city-bowl

Krüger Nemzeti Park: Pestana Kruger Lodge 4*
https://www.pestana.com/en/hotel/pestana-kruger-lodge

Szváziföld: The Royal Villas 5*
https://www.royalvillas.co.sz/

Durban Umhlanga Rocks: Beverly Hills Hotel 5*
https://www.southernsun.com/beverly-hills

Livingstone: David Livingstone Safari Lodge
https://thedavidlivingstone.com/

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

Érintett területek

  • Zambia
  • Botswana
  • Mozambik
  • Dél-Afrika
  • Viktória-vízesés
  • Chobe Nemzeti Park
  • Livingstone
  • Zimbabwe
  • Szváziföld

További időpontok >>

Indulási időpont

Ajánlatok szűkítése

Ajánlatok

még töltünk